,
  • BIST 8876.22
  • Altın 2877.277
  • Dolar 34.2018
  • Euro 37.5403
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Müftü Dolu: Kassam Tugayları'nın mücadelesi dünya Müslümanları için bir cesaret kaynağı oldu

Müftü Dolu: Kassam Tugayları'nın mücadelesi dünya Müslümanları için bir cesaret kaynağı oldu
Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, işgalci siyonist rejimin yaptığı soykırımı ve dünya Müslümanlarına cesaret kaynağı olan HAMAS'a bağlı Kassam Tugayları'nın destansı mücadelesinin sürekli gündemde tutulması çağrısında bulundu.

Malatya İl Müftülüğü, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek ve gündemde tutmak amacıyla Kernek Karagözlüler Camii'nde, "İnsanlığın göz yaşı Filistin" temalı resim sergisi düzenledi.

"Filistin'deki mücadeleyi gündemde tutmak amacıyla bu sergiyi düzenledik"

Resim sergisinin gezilmesinin ardından açıklamada bulunan Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, Filistin'deki mücadele ve Gazze'deki durumu gündemde tutmak amacıyla bu sergiyi düzenlediklerini belirtti. "Bu soykırımın ve zulmün unutturulmasına karşı mücadele veriyoruz," diyen Müftü Dolu, insanların bu konuya duyarlı olması ve zulmü her ortamda haykırması gerektiğini vurguladı.

"Yapılan soykırımı ve mücahitlerin mücadelelerini anlatmaya devam edeceğiz"

Müftü Dolu, "Üniversitelerimizde, yurtlarımızda, AVM'lerde ve farklı yerlerde bu fotoğraf sergisini açarak; Filistin'i, Filistin'deki mücadeleyi, Gazze'yi ve siyonist rejimin yapmış olduğu soykırımı, Gazzeli kardeşlerimizin Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için vermiş olduğu mücadeleyi, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için canlarını ortaya koyduklarını, binlerce şehit verdiklerini, evlerinden ve yurtlarından çıkarılma pahasına asla pes etmediklerini insanlara anlatacağız." dedi.

"Soykırımı normalleştirmeye çalışıyorlar"

Müftü Dolu, siyonist rejimin amacının katliamı ve soykırımı normalleştirmek olduğunu söyleyerek, bu tür olayların gündemden düşürülmemesi gerektiğini belirterek, “Biz gündemden düşürmemeye çalışacağız. İnsanların bu zulme karşı duyarlı olmaları gerekiyor" dedi.

"Filistin halkının mücadele azmini kırmak için soykırım yapılıyor"

Dolu, Kassam Tugayları'nın kayıplarının az olduğunu, asıl kayıpların sivil halk arasında yaşandığını hatırlatarak, "siyonist rejim, Filistin halkının mücadelesini kırmak için kadın, çocuk, yaşlı demeden soykırım yapıyor" ifadelerini kullandı. Resmi verilere göre, şu anda 42 bin Filistinlinin şehit edildiğini ve bu sayının enkaz altında kalanlarla birlikte daha fazla olabileceğini aktardı.

"Kassam Tugayları’nın mücadelesi genişliyor"

Müftü Dolu, Kassam Tugayları’nın mücadelesinin yalnızca Gazze ile sınırlı kalmadığını, Batı Şeria ve Doğu Kudüs gibi diğer bölgelere de yayıldığını ifade ederek, "Filistinli kardeşlerimiz; "israil'e karşı bir zafer kazanmanın vermiş olduğu dirayetle aslında ortaya koydukları mücadelede israil'in de kayıp verebileceğini, israilli teröristlerin de öldürülebileceğini ve mücadelenin kazanılabileceği duygusunu ve bilincini oluşturdu" dedi.

"Kassam'ın mücadelesi dünya Müslümanları için bir cesaret kaynağı oldu"

Dolu, Kassam Tugayları’nın mücadelesinin dünya Müslümanları için bir cesaret kaynağı olduğunu belirterek, "Dünya siyonistleri ne kadar güçlü olursa olsun, eğer biz haklı isek güçlü olduğumuzu biliyoruz. Mescid-i Aksa Müslümanların kutsal mekanıdır. Bu mücadele, kararlılık ve dualarla inşallah Mescid-i Aksa'yı özgürlüğüne kavuşacaktır" diye belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55