Muş istihdamda Türkiye birincisi oldu
Muş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞ-KUR), 2018 yılı çalışmalarında istihdamda yüzde 137 oran ile Türkiye birincisi oldu.
Makamında düzenlediği basın toplantısında, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, 2018 yılı çalışmalarını da değerlendirdi.
2018 yılında 14 bin 438 vatandaşın kurumlarına müracaatta bulunduğunu belirten Taylan, yapılan bireysel danışmanlık hizmetlerinin detaylarına da değinerek kuruma kayıtlı işverenlerden alınan işgücü talepleri doğrultusunda 5 bin 467 tane açık iş ilanının olduğunu ve açık iş ilanları neticesinde toplamda 2 bin 520 kişiyi özel sektörde işe yerleştirildiğini söyledi.
Eğitim kurumlarının ikinci paydaşları olduklarını ifade eden Taylan, "İşverenlerden sonra ikinci paydaşımız eğitim kurumlarıdır. Öğrencilerimize mesleki rehberlik ve iş arama becerileri hakkında seminerler düzenledik. Bu sene 153 okul ziyaretinde toplamda 6127 öğrenciye rehberlik hizmeti verdik. Öğrencilere gelecek yaşamlarında yardımcı olmak adına görsel ve işitsel materyallerle mesleklerle ilgili sunumlar ve seminerler veriyoruz." dedi.
"Kentimizin en büyük sıkıntısı mesleksizliktir"
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve özel sektör işbirliğinde açılan kurslarla, meslek sahibi olan erkek ve kadın iş arayanların istihdam edildiğini belirten Taylan, "İŞKUR 2018 yılında tekstil, kuaför, halı, kilim, aşçılık ve benzeri mesleklerde, eski hükümlülere ve engelli vatandaşlarımıza yönelik birçok alanda meslek edindirme kurslarıyla, 844 kişiye istihdam alanı oluşturarak, kurs süresi boyunca yaptığı genel sağlık sigortası, iş kazası meslek hastalığı sigortası ve günlük cep harçlığıyla da kursiyerlere güvence sağlamıştır. Farklı mesleklerde kurslarımız var. İlimizin en büyük sıkıntısı mesleksizliktir, bir mesleğin olmayışıdır. Mesleksizlik sorunu hem işverenlerimizin yetişmiş eleman sıkıntısına hem de vatandaşlarımızın işsiz kalmasına sebep olmaktadır. Biz de bu mesleksizliği giderebilmek adına farklı mesleklerde, meslek edindirme kursları açmaktayız. 2018 yılı içerisinde 10 tane istihdam garantili meslek edindirme kursu açtık. Bu kurslardan 141'i erkek ve 230'u kadın olmak üzere toplamda 371 katılımcıya istihdam olanağı sağlandı. 10 tane istihdam garantisiz meslek edindirme kursu açıldı. Bu kurslardan kadınların iş gücü piyasasına katılımını önemseyerek 179 kadın katılımcıyı faydalandırdık. Özel politika gerektiren mesleklerde 14 tane kurs açtık, 285 katılımcı faydalandırıldı. Bu kapsamda hedefimiz meslek edindirme kurslarında 475 iken, biz yüzde 147 fazlasıyla 844 kişilik meslek edindirme kursu açtık." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.