Odun-kömür satıcılar: "Belediyeden kendimize ait bir yer istiyoruz"
Adıyaman Odun ve Kömür Satıcıları Başkanı Abuzer Yaman, kendilerine ait bir yerin olması için belediyenin kendilerine söz verdiğini, verilen bu sözün yerine getirilmesini beklediklerini söyledi.
Oduncular Pazarı'nın içerisinden geçen üçüncü çevre yolunun yapılması için oradaki iş yerlerinin yıkıldığını ve yıkımdan sonra herhangi bir çalışmanın yapılmadığını söyleyen Adıyaman Odun ve Kömür Satıcıları Başkanı Abuzer Yaman, “Sıkıntılarımız var, belediye buraları gelip yıktı, yol yaptı, biz de buraya yol yapmasına izin verdik. Devletimize yardım edelim dedik. Bize dediler ki ‘Size bir yer ayarlayacağız.’ Ama ayarlanmadı. Mahalle içerisinde satış yapıyoruz şu an da.” dedi.
“İş yerlerimizin çevresini kapatacak maddi gücümüz yok”
İş yerlerinin içerisindeki odun ve kömürlerin korunabilmesi adına, çevrelerini tel örgü veya duvar ile çevirmek zorunda olduklarını ancak bunu yapacak ekonomik güce sahip olmadıklarını ifade eden Yaman, “Biz buranın çevresi yapmaya kalkarsak 300 bin lira civarında bir para gidecek. Zaten bütçemiz kısıtlı, yapacak durumda değiliz. Belediye bize hazineye ait arazi tahsis etsin. Mağdur durumdayız. Burası üçüncü çevre yolu, karşıya geçmekte bile sıkıntı yaşıyoruz. Işık yok, hiçbir şey yok.” ifadelerini kullandı.
Fırıncılara ait odunların da şehir içerisinde olmasından dolayı çevre kirliliğine neden olduğunu vurgulayan Yaman, “Bizimle birlikte fırıncılara da bizim yanımızda bir yer ayarlasınlar Çünkü şehir içi kirleniyor. Çünkü odunların içerisinde yılan, fare ve benzeri haşereler bulunuyor. Dağda kestiğimiz odunları yüklerken odunların içerisine yılan girebiliyor ve bu şekilde şehrin içine girip vatandaşı ısırabiliyor. Odunların içerisinden birçok pislik çıkıyor. Bize şehir dışında bir yer ayarlasınlar, güzel bir yerde. Biz bunu devletimizden rica ediyoruz. Öncelikle belediyemizin bu işe el atmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Şikayetlerimiz dikkate alınmıyor”
Mağduriyetlerini dile getirmek için belediyeye başvurduklarında her defasında kendilerini başka yerlere havale ettiklerini dile getiren Yaman, “Bizler bazen belediyeye şikâyet etmek için gittiğimizde sağda solda odun satıldığını söylüyoruz. Bize ‘Çevre Sağlık’a gidin.’ Diyorlar. Gidiyoruz bu işe kimse el atmıyor. Biz burada dükkanımıza bir kamyon odun ve kömür alacak durumda değiliz. Bununla birlikte çarşıda odun kömür satışı yapılıyor. Bizim bekçimiz belli olsun. Etrafını çevirelim, oraya bir güvenlik koyalım. Burası sıkıntılı, bir hırsız buradan geçip odunlara ateş atabilir, kime ne diyeceğiz? 'Ya sarhoştur ya da balicidir.' diyecekler. Biz bir şey diyecek durumda değiliz, elimizden bir şey gelmiyor. Ama şehir dışında belli bir yerde olsa biz güvenliği tutar etrafını telle çeviririz, güvenli bir yerimiz olur. Nasıl ki marangozların, tamircilerin, biriketçilerin yeri var, bizim de böyle belli bir yerimizin olmasını istiyoruz. Biz bunu yetkililerden rica ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.