"Öğretmen ihtiyacı kadrolu öğretmenlikle giderilmelidir"

"Öğretmen ihtiyacı kadrolu öğretmenlikle giderilmelidir"
Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Türkiye’deki öğretmen açığına değinerek, Türkiye’de bulunan 100 bin öğretmen açığının kadrolu öğretmenlikle giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı, Türkiye’de bulunan 100 bin öğretmen açığının kadrolu öğretmenlikle giderilmesi gerektiğini söyledi.

24 Kasım "Öğretmenler Günü" dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Türkiye’deki öğretmen açığına değinerek, Türkiye’de bulunan 100 bin öğretmen açığının kadrolu öğretmenlikle giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Coşkun, "Millî Eğitim Bakanlığı, yapacağı düzenlemelerde bu hassasiyetleri gözetmelidir. Oysa Bakanlığın yürürlüğe koyduğu bazı düzenlemeler, aldığı tavır ve tutumlar öğretmeni eğitimin aktörü olmaktan uzaklaştırmış, figüranı hâline getirmiştir. Öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına ve toplumsal saygınlığını yitirmesine ek olarak öğretmenler, mesleklerini icra ederken çeşitli saldırılarla şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Millî Eğitim Bakanlığı, çalışanlarının sorunlarını sahiplenmeli, çözümüne ilişkin çaba göstermelidir. Mevcut öğretmen kadrolarının daha rahat çalışması ve verimli olmaları için kıyafet serbest bırakılmalı, performans değerlendirmesi gibi sıkıntı doğuracak uygulamalar terk edilmelidir." dedi.

"Türkiye’deki öğretmen ihtiyacı kadrolu öğretmenlikle giderilmelidir"

Türkiye’deki öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmenlikle giderilmesi gerektiği söyleyen Coşkun, "100 bin öğretmen açığının bulunduğu bir ortamda sözleşmeli ve ücretli öğretmen uygulamasına son verilmeli, Türkiye’deki öğretmen ihtiyacı kadrolu öğretmenlikle giderilmelidir. Ayrıca, huzursuzluğa, iş barışının bozulmasına sebep olan, adalet duygusunu zedeleyen mülakat sistemi kaldırılmalıdır. Aydınlık geleceğe doğru başlayan yöneliş eğitimden geçer. Bu bilince uyumlu olarak hem özlük hakları hem saygınlık açısından öğretmeni itibarsızlaştıracak her tür oluşumdan, söz ve eylemden kaçınmalıdır." İfadelerini kullandı.

Coşkun, konuşmasının sonunda şunları söyledi: "Millî eğitimle gözetilen anlam ve amaç, öğretmenle ete kemiğe bürünür, hayata katılır. O nedenle hiçbir sistem öğretmenden daha önemli ve etkili değildir. Öğretmenin etkilemediği bir kişi, ondan ilgisiz bir faaliyet yok gibidir. Toplumda önem kazanmış her kişi ve her tarihî şahsiyet üzerinde öğretmenlerin mutlaka hakkı ve payı vardır. Onun için, öğretmeni sadece örgün eğitim düzeni içinde düşünmemek gerekir. Öğretmenlere vereceğimiz önemin kendimize verdiğimiz önemden, göstereceğimiz saygının kendimize duyduğumuz saygıdan kaynaklandığını bilerek, kalplerinin millet, insanlık aşkı ve idealiyle dolu olduğundan şüphe etmediğimiz öğretmenlerimizi, üstün gayret ve fedakârlıklarından dolayı kutluyoruz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.