Okul kitapları toplumla barışık hale getiriliyor!
2016-2017 eğitim-öğretim dönemine ilişkin açıklamalarda bulunan Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, talepler doğrultusunda kız ve erkeklere ayrı okul çalışmalarının bulunduğunu söyledi.
Fatih Projesi'nde bulunan EBA Projesi'nin çok önemli olduğunu, bu projenin içerisinde çok zengin görseller olduğunu ve öğrencilerin istedikleri takdirde başka bir ilde ki öğretmeni de dinleyebileceklerini belirten Arslan, “İlk ve ortaokullarda başarılı bir şekilde devan eden Fatih Projesi dünyaya örnek bir projedir. Çocuklarımızın ne kadar duyu organlarına hitap edersek o kadar başarılı olunuruz. Fatih Projesiyle de bu amaç hedefine ulaşılıyor. Bu projede ki EBA Projesi, çok önemli çünkü EBA Projesi içerisinde çok zengin görseller var. Öğrenci isterse başka bir ildeki öğretmeni dinleyebiliyor. Çocuk sınıfta anlamadığı konuyu evde kendi şifresiyle giriş yaparak konuyu tekrar dinleye biliyor. Bu da öğrencinin bilgilerini pekiştirmesini sağlıyor. Çocuklarımızın bu etkileşimli tahtaları kullanmaları için velilerimizin imkân tanımaları gerekir. Böylece çocuklarımızın eğitim seviyesi yükselmiş olur.” dedi.
“Şuan için öğretmen açığımızı giderdik”
Muş’ta oluşan öğretmen açığına da değinen Arslan, FETÖ ve PKK’dan açığa alınan ve meslekten ihraç edilen öğretmenlerden sonra oluşan öğretmen açığını ücretli öğretmenlerle ve MEB’in 10 Ekim’de atayacağı öğretmenlerle gidereceklerini söyledi.
Arslan, “Muş’ta FETÖ’den 90 öğretmen açığa alındı. Bunların 56'sı ihraç edildi. PKK’dan ise 155 öğretmen açığa alınmış durumda. Bu durum sonucunda bizim 2 bin 100 öğretmen açığımız oluştu. Bunların bir kısmını kendi öğretmenlerimizle kapattık. Bir kısmı da ücretli öğretmenlerle giderdik.” şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, karma eğitim ve ders kitaplarında halkın kültürüyle uyuşmayan içerikler için çalışma başlattığını ifade eden Arslan, “Bakanlığımız son yıllarda özgürlükçü ve halkın taleplerini dikkate alan bir eğitim politikası devam ettirmektedir. Son yıllarda imam hatip kız liselerimiz ve talep doğrultusunda bakanlığımızın kız-erkek ayrı okul çalışmaları bulunmaktadır. Bakanlığımız son yıllarda değerler eğitimi konusunu uygulamaktadır. Ders kitaplarında kültürümüzle uyuşmayan içerikler konusunda bakanlığımız halkımızın inançlarına ve kültürel değerlerine saygı duymakta ve ders müfredatları elden geçiriliyor. Kültürümüze aykırı olan durumlar varsa ayıklanıyor. Yazı ve görseller gözden geçiriliyor. Ders kitaplarımızın toplumun değerleriyle barışık hale getirilmesi için çalışmalar yapılıyor.” dedi. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.