,
  • BIST 9012.87
  • Altın 2921.713
  • Dolar 34.1733
  • Euro 37.8831
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

Pezeşkiyan: israil bize saldırırsa daha şiddetli karşılık veririz

Pezeşkiyan: israil bize saldırırsa daha şiddetli karşılık veririz
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ve Batı'ya seslenerek "israil'i çekin. Eğer bize saldırırlarsa daha şiddetli bir şekildi karşılık veririz." açıklamasını yaptı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani ile açıklama yaptı.

İkilinin açıklamalarından satır başları şöyle: 

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani, "Gerginliğin artmasının herkes açısından çok kötü olduğunu görüyoruz. Bu gerginliğin bir an önce azaltılması bizim için en önemli nokta. Düşman saldırısının sona erdirilmesi konusunda hemfikiriz. Biz Katar olarak bu konuda arabulucu olacağımızı ilan ettik. Tüm desteklerin verilmesi konusunda elimizden gelen her şeyi yapmaktayız. İki ülkenin bir an önce kurulması müstakil Filistin ülkesinin kurulması, başkentinin Kudüs olması konusunda bu problemlerin çözümü olmasında hemfikiriz. Bunun dışında bütün çözümler başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Geçtiğimiz yıllarda buna benzer birçok çözüm önerildi fakat hiçbiri gerçekçi olmadı." açıklamasını yaptı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, siyonist rejimin bölgedeki tansiyonu yükselttiğini belirterek, ABD ve Batı'ya 'Eğer bize saldırırlarsa daha şiddetle karşılık vereceğiz.' mesajı verdi.

Pezeşkiyan, "Bölgenin güvenliği konusunda bütün Müslümanların güvenliğini sağlar. Kan dökülmesini asla istemiyoruz. Ben Cumhurbaşkanı olduğumdan beri söylediğim bütün sözlerde şunu söylemek istedim. Biz barış istiyoruz. Hiçbir devlet veya hiçbir bölgede hiç kimse savaş istemiyor. Sadece İsrail bizi karşılık vermek zorunda bırakıyor.

israil misafirimizi Tahran'da öldürdü. Bizim Cumhurbaşkanlığı Yemin Töreni gününde biz sabrettik. Dediler ki biz savaşı durduracağız. Sabredin dediler. Sabrettik ama onlar İsrail olarak Gazze'ye saldırmaktan vazgeçmediler. Lübnan'a saldırmaktan vazgeçmediler. Özellikle hiç kimsenin tarih boyunca işlemediği cinayetleri işlediler İsrailliler.

Buradan ABD ve Batı'ya sesleniyorum, israil'i çekin, israil'i bu bölgenin göbeğine siz yerleştirdiniz, bu kanların dökülmesinde siz de rol oynuyorsunuz."  ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55