,
  • BIST 9685.97
  • Altın 2830.064
  • Dolar 34.0499
  • Euro 37.8975
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 27 °C

Ramanlı: Mazlumun Rengi, Dini ve İnancı Sorulmaz

Ramanlı: Mazlumun Rengi, Dini ve İnancı Sorulmaz
HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nın ‘Gençlik Park Buluşmaları’ programında konuşan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Narin Güran’ın öldürülmesi olayına değinerek, “iyiliği, vicdanı, ahlakı yaymaktan bir an olsun geri adım atmayalım.” dedi.

HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanlığı, ‘Gençlik Park Buluşmaları’ kapsamında Kardelen Mahallesi Emekli TOKİ Parkı’nda gençlere yönelik bir program gerçekleştirdi.

Mahalle sakinleri ve gençler yoğun katılım sağladığı program Kur’an tilaveti ile başladı. Program çeşitli etkinlikler ve bilgi yarışması ile devam etti.

Ardından HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı bir konuşma gerçekleştirdi.

Ramanlı konuşmasında, “ideal gençlik nasıl olmalı?” konusuna ve Diyarbakır’da günlerce arandıktan sonra cesedi bulunan Narin olayı ve dünya mazlumlarına değindi.

serkan-ramanli-genclerle-bulusma-023.jpg

İyiliği, Vicdanı, Ahlakı Yaymaktan Bir An Olsun Geri Adım Atmayalım

Diyarbakır’da cesedi bulunan Narin Güran olayına işaret eden Ramanlı, “Zulüm kapımıza kadar geliyor. Kötülük sokağımıza kadar iniyor. Daha bugün minicik Narin kızımızın maalesef cenazesine ulaşıldı. 8 yaşındaki o narin beden hayattan koparıldı. Ve bu bizim hemen yakınımızda, yanı başımızda meydana geldi. Tehlike demek ki, o kadar büyük. O yüzden ısrarla ve inatla diyoruz; aman ha iyiliği, vicdanı, ahlakı yaymaktan bir an olsun geri adım atmayalım. Bir an olsun geri durmayalım. Zaman akıp gidiyor, kötüler boş durmuyor. Zalimler dur durak tanımıyor. Batıl sınırları aşıyor. Biz Hak ehli olarak, vicdan ehli olarak, iyilik ehli olarak daha fazla çalışmalıyız. Daha fazla gayret göstermeliyiz. Çünkü emin olun iyilik, hak tıpkı güneşin ışığı gibidir. Buz güneşin önünde nasıl ayakta duramıyorsa; batıl ve kötülük de iyiliğin ve hakkın önünde duramaz.” ifadelerini kullandı.

Herkes Mazlumdan Yana Saf Tutmak Zorundadır

Zalimin de mazlumunda dili ve renginin olmadığını belirten Ramanlı şöyle konuştu: “Zulmün, zalimin ırkı, rengi, dili yoktur. Mazlumun da rengi, dini ve inancı sorulmaz. Zulüm gören coğrafyaların Kürdistan’ı, Türkistan’ı, Arabistan’ı da sorulmaz. Ne olursa olsun iman ehli olan, Hak ehli olan, vicdan ehli olan herkes mazlumdan yana saf tutmak zorundadır. Eğer değilse zalime meylediyorsa; o artık vicdanı kirlenmiş bir insandır. Rabbim bizi vicdanı kirlenmiş olanlardan eylemesin.”

Program yapılan kitap çekilişinin ardından sona erdi.

Gençlik programına HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin de katılarak gençleri yalnız bırakmadı.

huda-par-il-genclik-kollari-park-bulusmasi.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55