,
  • BIST 9774.49
  • Altın 2817.367
  • Dolar 34.0942
  • Euro 37.9234
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 24 °C

Ramanlı’dan ASRİAD’a ziyaret

Ramanlı’dan ASRİAD’a ziyaret
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Batman İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Batman İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Yeni İl Başkanı Osman Arslan’a hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Ramanlı’nın ziyaretinde iş adamlarının sorunları, işsizlik, yatırım, ekonomi ve istihdam sorunları gibi önemli konular ele aldı.

“İşsizlik ve Ekonomik Sorunlar Gündemimizde”

Milletvekili Ramanlı, ziyareti sırasında özellikle işsizlik sorununa dikkat çekti. Ramanlı, işsizlik sorununun çözümü ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması için çeşitli önerilerde bulundu. ASRİAD Eski Başkanı Ramazan İnsel, tekstil makineleri üretimi ve yedek parça satışı alanında faaliyet gösterdiğini belirterek, ekonominin kötüye gitmesinin nedeninin yüksek faiz oranları olduğunu ifade etti.

“İş Dünyasında Ekonomik ve Kalifiyeli Personel Sıkıntısı Var”

İş adamları, Batman'daki genel ticari sorunlara değinerek, asgari ücretin düşüklüğünden ve iş beğenmeme sorununun artmasından şikayetçi olduklarını dile getirdiler. Pandemi sürecinde Çin'in sektörden çekilmesiyle Türkiye'ye fırsatlar doğduğunu, ancak süreç bitince Çin'in yeniden piyasaya hâkim olduğunu vurguladılar. Pano üretimi yaptığını belirten iş adamı, personel bulma konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

“İnşaat Sektörü Durma Noktasında”

Kuyumculuk sektörünün nakit para akışının olmamasından dolayı ciddi sıkıntıların yaşandığını belirten iş adamları, “İnşaat sektörü her gün değişen malzeme fiyatları ve döviz karşısında bir şey yapamıyoruz. İnşaata başlasak yarıya geldiğimizde elimizde kalacak. Çünkü malzeme fiyatlarına yetişemiyoruz. Kuyumcu olarak da elimize nakit para gelmiyor. Bütün kuyumcular nakit para akışı olmadığı içinde çaresizce bekliyor.” ifadelerini kullandılar.

Toplantı sonunda Milletvekili Serkan Ramanlı, iş dünyasının sorunlarını dinlediğini ve çözüm için iş birliği yapacaklarını belirtti. Ramanlı, "Ekonomik sıkıntıları aşmak ve istihdamı artırmak için hep birlikte çalışmamız gerekiyor" dedi.

ASRİAD üyeleri Ramanlı'ya teşekkür ederek, iş dünyasının sorunlarının çözümü için destek beklediklerini ifade ettiler.

Ramanlı’ya ASRİAD ziyaretinde HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun eşlik etti.

serkan-ramanli-asriada-ziyaret.jpg

serkan-ramanli-asriada-ziyaret-001.jpg

serkan-ramanli-asriada-ziyaret-002.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55