RTÜK’ün “Gelecekle İletişim Çalıştayı” başladı

RTÜK’ün “Gelecekle İletişim Çalıştayı” başladı
RTÜK tarafından Türkiye'de okuyan uluslararası öğrencilere yönelik her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 11’inci kez düzenlenen “Gelecekle İletişim Çalıştayı” Gaziantep'te “Kurtuluş Mücadelelerinde Medyanın Rolü” ana temasıyla başladı.

​RTÜK tarafından 11'incisi düzenlenen “Gelecekle İletişim Çalıştayı” Gaziantep’te “Kurtuluş Mücadelelerinde İletişim Araçları” ana temasıyla başladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Türkiye'de okuyan uluslararası öğrencilere yönelik her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 11’inci kez düzenlenen “Gelecekle İletişim Çalıştayı” Gaziantep'te “Kurtuluş Mücadelelerinde Medyanın Rolü” ana temasıyla başladı.

Çalıştay öncesi öğrenciler tarafından yapılan eserlerden oluşan tasarım sergisinin açılışı yapılırken daha sonrasında ise programın çalıştay kısmına geçildi. Çalıştay 27 Nisan'a kadar Gaziantep ve Şanlıurfa'da devam edecek. Çalıştayda "Kurtuluş Mücadelelerinde Medyanın Rolü" ana teması işlenecek.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ev sahipliğinde başlayan çalıştayda konuşan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, her yıl geleneksel hale getirdikleri çalıştayı Gaziantep’te düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

RTÜK'ün 25’inci kuruluş yılını kutladıklarını belirten Şahin, kurumun dünyaya açılan pencerelerinden biri olan çalıştayı, 2009 yılından bu yana RTÜK eş güdümünde, gönül coğrafyasına mensup dost ve kardeş ülkelerden Türkiye’ye gelerek iletişim alanında lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde öğrenim gören gençlerin etkin katılımıyla düzenlediklerini söyledi.

Şahin, “Bu çalıştaylarla örnek bir kamu diplomasisi çalışması yapıp kardeş ülkelerden gelen öğrencilerin hem birbirleriyle hem de iletişim alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla bağ kurmalarını sağlamış oluyoruz. Çünkü artık iletişim, dünyada askeri güçten daha etkili konuma geldi. Türkiye güçlü iletişimi ve diplomasisiyle dünyada söz sahibi oldu. Ülkemiz yardımseverliğiyle iletişim ve diyalog kanallarını başarıyla kullanarak, 'kimsesizlerin kimsesi', mazlumların hamisi oldu.” dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül de burada yaptığı konuşmada, iletişim araçlarının milli mücadelelerde top ve tüfek kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Çalıştayın ana teması itibari ile Gaziantep’te yapılmasının çok isabetli bir karar olduğu vurgulayan Gül, “Gaziantep Milli Mücadele’nin başlangıcında 6 bin 317 şehit vererek Gazilik unvanını iliklerine kadar hak eden bir şehir. İletişim araçları değişmekle beraber her dönemde, milli mücadelelerde hatta kalkışmalarda, ihanetlerde, tıpkı top, tüfek, silah kadar önemli bir araç. O açıdan Milli Mücadele ile iletişim araçlarını bir araya getirmek çok isabetli.” ifadelerini kullandı.

Gül, “Zamanında güvercinler kullanıldı. Şimdi ise teknolojinin gelişmesi ile beraber telefon, bilgisayar, sosyal medya gibi çeşitli iletişim mecraları kullanılıyor. 15 Temmuz’da görüntülü telefon kullanıldı ve iletişim araçlarının gücünü bir kez daha görmüş olduk. Umuyorum ki çalıştay sonucunda milli mücadelelerimizde kullanılan iletişim araçları değerlendirildiği gibi geleceğimize de bakarak bundan sonraki süreçlerde, savunma ve güvenlik politikalarında kullanılacak iletişim araçları da değerlendirilmiş olur” ifadelerini kullandı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Edibe Sözen ise milli mücadelelerde medyanın önemine ve gücüne değinerek, “Bu dönemlerde medyanın etkisini görmemek mümkün değil. Batı medyası kurtuluş mücadelesi veren Türklere karşı emperyalizm aracı olarak görev üstlenmiş, büyük bir propaganda makinesi gibi çalışmıştır. Batı kendisini medeniyetin tek temsilcisi olarak konumlandırmıştır. Propagandanın ve medyanın önemine değinen konuşmalar yapmışlardır. Geçmişi yapılan mücadeleleri hatırlattığı için bu çalıştayın çok önemli olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.