Sağlık-Sen Batman Şb Bşk. Dursun: Batmanlılar eksik olan hekimlerden dolayı çok sıkıntı yaşamakta
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarının temsilcileriyle bir araya gelerek halkın sağlık alanında yaşadığı hekim eksikliği ve 500 yataklı hastanenin yapımı hakkındaki sorun ve sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulundu.
Batman'da cerrahi ve birçok alanda doktor açığının bulunduğunu ve mevcut hastanelerin artan nüfus karşısında yetersiz kaldığını aktaran Dursun, hastaların başka illere sevklerine dene olan branş hekimlerin tamamlanması, 500 yataklı devlet hastanesinin inşaat çalışmalarına hız verilmesi ve mevcut hastanelerde eksik olan başta PET CT ve radyo terapi ünitelerinin devreye alınması için eksikliklerin an kısa sürede tamamlanması çağrısında bulundu.
Batman'ın sağlık sorunları ve sıkıntılarıyla ilgili misyonumuz ve vizyonumuz, tamamen halka hizmet hakka hizmet anlayışında olduklarını belirten Dursun, Batmanlı vatandaşlarımızın en sağlıklı bir biçimde sağlık hizmeti alması konusunda bir SKT olarak çalışmalar yapmakta olduklarını söyledi.
"Batman, sağlık alanında nüfus oranına göre yetersiz kalmaktadır"
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun
Sağlık alanındaki projelere öncelik verilmesi gerektiğine değinen Dursun, yetkililere çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:
"Batman için 500 yataklı bir devlet hastanesi projesi gecikmiş olsa da bugün inşaat temelleri atılmış bulunuyor. Batman'ın Eğitim ve Araştırma Hastanemiz gibi büyük bir hastaneye sahip olmasına rağmen artan nüfus oranına yetersiz kaldığını görüyoruz. Bu yüzden yapma aşamasında olan 500 yataklı hastanenin geçmişte olduğu gibi değil de belirtilen sürede tamamlanması bizim için çok önemelidir. Batman için sağlık yatırımlarından biri olan (OTTM) Onkoloji Tanı Tedavi Merkezidir. İki yıldır resmi izinlerin alınmasına rağmen ihale aşaması daha yeni bir durumdadır. Bu yüzden de Batman'ın sağlık sistemindeki en büyük sıkıntılarından bir tanesi ve il dışına sevk edilen hastalardan kaynaklı vatandaşların mağdur oldukları kanaatindeyiz."
"Batman için ikinci Anjiyo cihazı şart"
Batman için ikinci anjiyo cihazının gerekliliğinin önemine değinen Dursun, "Özellikle tıbbi cihazlar konusunda kardiyoloji ana birim dalı olarak ikinci anjiyo cihazımızın, daha önce sözünün alındığı ancak şu gelinen aşamada iptal edildiği ile ilgili bazı durumlar söz konusudur. Batman ilimizde 12-13 kardiyoloji uzmanına sahip ve ciddi anlamda çalışma yapan ve çevre illerden hasta alan bir birimdir. Bu sebeple ikinci anjiyo cihazının gerekliliği bizim için elzemdir ve Batman halkının için olan önemli bir cihazdır. Bununda takibini yapıyoruz." dedi.
"Batmanlılar eksik olan hekimlerden dolayı çok sıkıntı yaşamakta"
Batman'da birçok branşta olan eksiklikler yüzünden il dışı sevklerin halkı mağdur ettiğini anımsatan Dursun, "Onkoloji bölümü içinde PET CT ve radyo terapi için gerekli izinler alınmıştı ama iki yıldır bekliyoruz. Bunun içinde bazı çalışmaların daha hızlım yapılması gerekmektedir. Çünkü siyasi irademizin artık daha güçlü oluşunu göz önünde bulundurarak sağlık yatırımlarında daha etkili olmalarını bekliyoruz. MHRS randevu sistemindeki iptal edilmeyen randevu konularına değinsek te bugün çok daha ciddi sorunlar yaşamaktayız. Çünkü branş eksiliği bunu da etkilemektedir. İlimizde eksik olan branşlar; çocuk immünoloji, plastik cerrahi, nükleer tıp uzmanı, çocuk gastroenteroloji, kalp damar cerrahisi ve nöroloji bölümünde ciddi sıkıntılarımız var. Bununla beraber radyoloji hekimlerinde eksiklik sorunu yaşmaktayız." ifadelerini kullandı.
"Sağlık alanında bulunan eksikliklerin takipçisiyiz"
Vatandaşların sağlık alanında yaşadıkları sorunların bildiklerini ve gerekli çalışmalar içerinde olduklarını ifade eden Dursun, son olarak şunları söyledi:
"İluh Devlet Hastanemizde fiziki alanların yetersiz olmasıyla beraber cerrahi alanda da aktif olan ameliyathanesi olmasına rağmen cerrahi branşlarda bazı ameliyatlarda sıkıntı yaşadığımızı ve cerrahi aletlerimizin olduğu kanaatindeyiz. Bu eksikliklerin takipçisi ve yetkilerimize bildirerek bakanlık düzeyinde görüşmelerin yapıldığını biliyoruz. Beşiri Devlet Hastanemiz normalde Aile Sağlık Merkezi olarak yapıldığı ciddi anlamda fiziki anlamda eksiklikleri olduğu için Beşiri halkına yeterli hizmeti verememektedir. Kozluk ADSM’ de çalışan Diş hekimlerimiz üç aylık periyotlarla görevlendirme almaktadırlar ve bu durumun kalıcı olarak yapılacak görevlendirmelerle çözülmesini talep etmektedirler. Sason, Gercüş ve Kozluk gibi ilçelerimizde 112 istasyonları halen hastanelere entegre olarak çalışmaktadır. Bunun içinde iletişimlerimiz devam ediyor ve 112 istasyon sayısının aratılmasını istiyoruz." (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.