Sahada çalışan Umut Kervanı gönüllüleri: Mükafatımızı Rabbimizden bekliyoruz

Sahada çalışan Umut Kervanı gönüllüleri: Mükafatımızı Rabbimizden bekliyoruz
Türkiye'nin farklı illerinden Hatay'a gelen Umut Kervanı gönüllüleri, ailelerini ve ticaretlerini terk ederek depremzedelerin yaralarını sarmak için yapılan çalışmalara katkı sunuyor.

Kahramanmaraş merkezli depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da ilk günden bu yana yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı; sıcak yemek, çay ve gıda ile ayni yardım faaliyetleriyle depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Yaklaşık 40 gündür bölgede yardım faaliyetlerini devam ettiren Umut Kervanı'nın çalışmalarına katkı sağlamak isteyen gönüllüler, ikamet ettikleri şehirlerde ailelerini ve ticaretlerini bir yana bırakarak Hatay'ın Defne ilçesine geldi.

Deprem Koordinasyon Merkezi'nce ihtiyaçlar doğrultusunda görevlendirmelerin yapıldığı sahada, kimileri aşçılık, kimileri çay dağıtımı, kimileri alan temizliği, kimileri ise bilgi işlem biriminde canla başla çalışıyor.

"Hayırseverlerin destekleriyle burada yardımda bulunuyoruz"

 

Ahmet Karakaya

Sabah namazı sonrası başlayıp gece karanlığına kadar depremzedelere çay ikramında bulunan ve bunun için İstanbul'dan gelerek çalışmalara katılan Ahmet Karakaya, nerede bir eksiklik olursa orada çalıştıklarına vurgu yaptı.

Karakaya, "İstanbul Fatih'ten, Güngören ilçesindeki bir abimizle beraber Hatay'ın merkez Defne İlçesine gönüllü olarak geldik. Normalde mesleğim pastacılıktır ama burada gönüllü olarak çay ocağında çalışıyorum. Yani nerede eksiklik varsa orada çalışıyoruz. Hayırseverlerin destekleriyle burada yardımda bulunuyoruz. Kimimiz 3-5 gün, kimimiz burada 40 gündür hizmet veriyoruz. Sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar çalışmalarımız devam ediyor. Burada gelen giden depremzede ve memurlara yemek ve çay ikramında bulunuyoruz." dedi.

"Burada çalışanların hiçbiri ücret talep etmiyor"

 

Muhammed Ali Aytekin

Bölgedeki çalışmalara katılmak üzere Mersin'in Tarsus ilçesinden gelen Muhammed Ali Aytekin, "Umut Kervanı aracılığıyla burada depremzedelere yardım ediyoruz, onlar için geldik. Burada mağduriyet çok fazla. Elimizden geldiğince insanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Depoda çalışıyor, araçlarla mobil dağıtım yapıyor ve gerektiğinde mutfakta çalışıyoruz. Burada çalışanların hiçbiri ücret talep etmiyor. Tamamen Allah rızası için yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Depremzedelerin acılarını hafifletebilmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz"

 

Muhammed Ata

Yaptıkları çalışmaları gönüllülük esasına dayalı olarak gerçekleştirdiklerinin altını çizen gönüllülerden Muhammed Ata ise, "Buraya Bursa'dan katılım sağlıyorum. Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR'ın buradaki koordinasyon merkezine gelmiş, depremden etkilenmiş vatandaşlara her türlü yardımı ulaştırabilmek, acılarını bir nebze de olsa hafifletebilmek için elimizden gelen her şeyi arkadaşlarımızla yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Sahada gözlemlediği mağduriyetleri paylaşan Ata, "Günün 3 öğünü yemek dağıtıyor, 7-24 saat çay hizmeti veriyor, buraya ulaştırılan yardımları haftanın belirli günlerinde halkın ihtiyaçları doğrultusunda kendilerine ulaştırıyoruz. Bu kardeşlerimizin yaralarını sarmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." diye belirtti.

Ata, "Deprem dolayısıyla şehir dışına çıkıp yeniden buraya geri dönmek zorunda kalan depremzedelerin çadır, battaniye gibi ihtiyaçları oluşmuş. İçme suyu temin edilemediğinden su stoğu alanında sıkıntı yaşanıyor. Görev olarak dağıtım merkezinde gelen yardımların halka ulaştırılmasını sağlıyor, yemek dağıtımına katkıda bulunuyorum." dedi.

"Hiçbir şekilde ücret talep etmiyoruz, gönüllülük esasıyla çalışıyoruz"

 

Ramazan Taşdemir

Deprem Koordinasyon Merkezi bilgi işlem biriminde görev alan ve Mersin'in Tarsus ilçesinden gönüllü olarak çalışmalara katılan Diyarbakırlı Ramazan Taşdemir ise şunları söyledi:

"Depremin 2'nci gününden beri deprem bölgesindeyiz. Hatay'ın Defne ilçesi koordinasyon merkezinde bilgi işlem biriminde görev yapıyorum. Burada araçları olmayıp bizlere ulaşamayanlar telefonla arayarak bilgilerini vererek ihtiyaçlarını bildirmeleri durumunda onlara mobil hizmet sağlıyoruz. Yani depremzedelerin gelemedikleri adreslere araçlarla ulaşmaya çalışıyoruz. Gerçekten şu an bulunduğumuz yer çok kötü, televizyonda görüldüğü gibi değil. Allah herkesin yardımcısı olsun."

Taşdemir, "Hiçbir şekilde ücret talep etmiyoruz, gönüllülük esasıyla çalışıyoruz. Yaklaşık 3 haftadır buradayız ve gönüllü olarak bayramın sonuna kadar burada kalacağız. Mükafatını Allah'tan bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Mesaimiz sabah namazıyla başlıyor akşam karanlığına kadar devam ediyor"

 

Muhammed Yasir Özer

Aslen Ağrılı olup Mersin'den deprem bölgesine gelerek aşçılık hizmetinde bulunan Muhammed Yasir Özer, daha önce Hatay'ın İskenderun ilçesinde 30 gün görev yaptığını belirterek bu süre içerisinde günlük 6-7 bin kişiye yemek çıkardıklarını söyledi.

Özer, "Şimdi ise Hatay'da koordinasyon merkezinin aş evindeyiz. Burada da günlük 3 öğün yemek çıkarıyoruz. Umut Kervanı'nın gayretleri ve hayırseverlerin destekleriyle adeta tüm Türkiye burada." şeklinde konuştu.

Özer, "Günlük mesaiye sabah namazından sonra başlıyoruz. Bizler gönüllü olarak çalışıyoruz. Kimi Adana, kimi Mersin, kimi Diyarbakır'dan gelmiş. Özellikle buradaki halk farklı simalar görüyor ve bunu fark ediyor. Kardeşlerimiz bazen il bazında bazen grup bazında geliyor ve çalışıyorlar. Nihayetinde sadece burada yemek verilmiyor; giyim ve ayni yardımlar alanında ihtiyaç duyulan tüm ürünler dağıtılıyor. Bizler de mutfaktaki yükü kaldırıyoruz." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.