Şanlıurfa'da genç mucitler "Bilim Şenliğinde" yarıştı

Şanlıurfa'da genç mucitler "Bilim Şenliğinde" yarıştı
Şanlıurfa'da DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde çalışmalar yapan genç mucitler, tasarladıkları robotlarla bilim şenliğinde yarıştı.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürlüğünde DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde hünerlerini göstererek icat yapan mucitler, Bilim Şenliğinde buluştu.

Düzenlenen şenliğe; Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü Hamit Derman, T3 Vakfı Şanlıurfa Sorumlusu Muhammed Şerif Fırat, eğitimciler, veliler ve genç mucitler katıldı.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen şenliğe katılan mucitler, tasarladıkları robotları yarıştırdı.

Bilim şenliğinde İLKHA'ya konuşan mucitler ve veliler, duygu ve düşüncelerini aktardı.

"Pistte en iyi şekilde verim elde edeceğimizi düşünüyoruz"

Muhammed Yücel

Tasarladıkları robot hakkında bilgi veren Muhammed Yücel, "Robotumuzla pistte en sona gitmeyi hedefliyoruz. Oyuncaklarda bu şekilde hareket edilerek hızlı gidilebiliyor. Biz de buradan ilham aldık ve bu şekilde proje geliştirdik. Şu anda bağlantılarımızı yaptık. Bu şekilde pistte en iyi şekilde verim elde edeceğimizi düşünüyoruz. Başarmak isteyenler vazgeçmesin. Biz bunu yaparken zevk alıyoruz. Gelmek isteyenler de gelince anlayacaklar." dedi.

"Bu yolda sabır gerekiyor"

Ali Serhat Şen

İnsansız robot projesi hakkında açıklamada bulunan Ali Serhat Şen, "Robotta server motorlar var, yani istediğimiz gibi kontrol edebildiğimiz motorlardır. Çubuklarla birleştirerek bir robot yaptık. Gerçekten çok eğlenceli. Bu yolda sabır gerekiyor." diye konuştu.

"Çocuğumun el ve teknolojik becerileri arttı"

İbrahim Demir

Öğrenci velilerinden İbrahim Demir ise, "Çok güzel bir farkındalık ve deneyim oluşturuldu. Bilime teşvik ediliyor ve çocuk yaşta öğretiyorlar. Çocuğumuzun burada olmasından mutluyuz. Çocuğumun el ve teknolojik becerileri arttı. Bilime karşı farkındalığı oluştu. Çok faydasını gördük." şeklinde konuştu.

"Çocuğumun el ve teknolojik becerileri arttı"

Levent Çiloğlu

Levent Çiloğlu da "Çocuğum zaten Legoları çok seviyordu. Böyle de legonun uygulama geçiş hali oldu. Derslerden ziyade uygulama olduğu için daha verimli ve güzel geçen bir proje." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.