Şanlıurfa'da "Göbeklitepe Kodlama Kiti" üretildi

Şanlıurfa'da "Göbeklitepe Kodlama Kiti" üretildi
Şanlıurfa STEM ve Bilim Merkezi tarafından üretilen "Göbeklitepe Kodlama Kiti"nin tanıtımı yapıldı.

Şanlıurfa STEM ve Bilim Merkezini ziyaret eden Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Göbeklitepe Kodlama Kiti'nin üretim serüveni hakkında merkezde görevli öğretmenlerden bilgi aldı.

Şanlıurfa STEM ve Bilim Merkezinde incelemelerde bulunan Kurt, merkezde üretilen kodlama kiti ile çocukların özgün düşünebilme, teknoloji tasarımı yapabilme, yazılım geliştirebilme gibi konularda yetenek kazanmasına katkı sunulacağını söyledi.

"Merkezimizde okul öncesinden itibaren tüm öğrencilerimiz ağırlanabiliyor"

Merkezdeki atölyeleri ve atölyelerde yer alan ürünleri dikkatle incelediğini ifade eden Kurt, "Merkezimizde okulöncesinden itibaren tüm öğrencilerimiz ağırlanabiliyor. Öğretmenlere yönelik çok sayıda hizmet içi eğitim semineri ve kurs gerçekleştiriliyor ve meslektaşlarınıza tecrübelerinizi iletiyorsunuz. Merkezdeki her bir atölyeyi, atölyelerde yer alan ürünleri dikkatle inceledim. Büyük bir emek görüyorum. Merkez öğretmenlerimiz olarak 21'inci Yüzyıl becerilerinin geliştirilmesine ve bilenmesine yönelik çalışmaların kurgulayıcısı ve uygulayıcısısınız. Hızla büyüyen, gelişen ve değişen dünyada yeni nesillerin girişimcilik, eleştirel düşünme, problem bb çözme gibi 21'inci Yüzyıl becerilerinin kazandırılmasında en kapsamlı rol sizlerde. Hepinize bu değerli yolda başarılar diliyorum." dedi.

Göbeklitepe Kodlama Kiti sayesinde Şanlıurfa'nın tarihi dokusuna dikkat çekeceklerini ifade eden Şanlıurfa STEM ve Bilim Merkezi öğretmenlerinden Halil İbrahim Çetin, "Göbeklitepe Kodlama Kiti'nin oluşturulması aşamasında ve eğitime entegre kısmında birçok kodlama kiti incelendi ve bunların hepsi ithal ürünlerdi. Öğrencilerimizin kodlama eğitimini kolay bir şekilde kavrayabileceği ve projelerini oluşturabileceği yerli Göbeklitepe Kodlama Kiti sayesinde hem Şanlıurfa'mızın tarihi dokusuna dikkat çekeceğiz hem de bu topraklarda geleceğin bilim insanlarını yetiştireceğiz." dedi.

"Kodlama kitimiz artık eğitimde kullanıma hazır"

Yazılım dilini okul öncesinden itibaren öğrencilerine öğreteceklerini belirten Çetin, "Şanlıurfa STEM ve Bilim Merkezi'nde vermiş olduğumuz eğitimlerimizde öğrencilerimize kodlama kiti ile eğitimler vererek onların mühendislik becerileri kazanmalarına yardımcı olacağız. En önemlisi de geleceğin evrensel dili olan yazılım dilini okul öncesinden itibaren öğrencilerimize öğreteceğiz. Önce prototip olarak oluşturulan ve eklentilerle beraber son hali verilen kodlama kitimiz artık eğitimde kullanıma hazırdır. Şanlıurfa STEM ve Bilim Merkezi olarak ilk hedefimiz, bin adet Göbeklitepe Kodlama Kitini hazırlayarak köy okullarına ulaştırmaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.