,
  • BIST 9774.49
  • Altın 2817.367
  • Dolar 34.0942
  • Euro 37.9234
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Şehid İsmail Heniyye için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Şehid İsmail Heniyye için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı
İran'ın Başkenti Tahran'da işgal rejimi tarafından şehit edilen HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

Kılınan namaz sonrası İLKHA muhabirine konuşan İstanbullular, İsmail Heniyye'nin şehadetinin tüm İslam aleminin dirilmesine vesile olmasını diledi.  

İslam ümmetinin bir an önce birleşmesi gerektiğini belirten halk, Müslüman olan devlet başkanlarına çağrıda bulundu.

"Hak ve hukuklar çiğneniyor fakat hiç kimse siyonistlere dur diyemiyor"

"Sözün bittiği yerdeyiz" diyen UMAD Başkanı Abdulvahap Ekinci, "Tüm kelimeleri harfleri bir araya getirsek bile Müslümanların ve müminlerin durumunu anlatmakta aciz kalacağımızı düşünüyorum. Kahramanlığı, ihlası, cihadı, hak ve hukuku, fiili olarak mücadeleyi bize hatırlatıp onu simgeleyen bir İslam kahramanını kaybetmek bizleri derinden üzmüştür. Heniyye'yi kaybettiğimize mi üzülelim yoksa Müslümanların akan selin karşısında çer çöp gibi dağılmasına mı üzülelim? Kuru laflarla kendimizi tatmin etmeye mi üzülelim? Canını malını ve tüm ailesini mukaddes dava uğruna feda eden şahsiyeti kaybetmeye mi üzülelim? Sınır tanımayan sanki dünyayı avucunda top gibi tutan uluslararası siyonizmin merkezi olan israilin barbarlığına mı üzülelim? Her gün çocuklar katlediliyor. Hak ve hukuklar çiğneniyor fakat hiç kimse barbar ve siyonistlere dur diyemiyor. Dua ve temennimiz, büyük mücahit Heniyye'nin şehadete kavuşmasıyla tüm müminlerin dirilmesi, bir noktada buluşması ve barbar siyonistlere dur demesidir." ifadelerine yer verdi.

"3 Ağustos'ta meydanlara inelim"

Önderlerini şehit olarak veren bir davanın asla yenilmeyeceğini söyleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörü Ercan Vergili," Bugün Şehit İsmail Heniyye için tüm camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı. Bizler de İstanbul Fatih Camii'nde idik. Yarın ise saat 18.00'da Beyazıt'tan Sultanahmet Meydanı'na bir yürüyüş tertipleyeceğiz. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak siyonist vahşet bitene denk durmayacağımıza söz verdik. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah'ın izni ile siyonistler bu katliamlarıyla sonunun geldiğinin müjdesini veriyor. Yaptıkları bu vahşetler ile tüm dünyada tepkileri üzerlerine çekiyorlar. Onlar bu tarz eylemler yaptıkça Müslümanlar birleşecektir. Bu vesile ile tüm kardeşlerimize meydanları boş bırakmayın çağrısında bulunuyoruz. Çünkü İsmail Heniyye de Filistin'de tutuklu bulunan esirlere ve Filistin cihadına destek vermek amacıyla dünya halklarını meydanlara çağırmıştı. Bu çağrıya hepimiz kulak verelim." şeklinde konuştu

"İslam ümmeti olarak bunu yarına bırakırız ama yanlarına bırakmayız"

Bunun hesabının sorulacağını söyleyen Mehmet Yılmaz, "Allah nurunu tamamlayacak. Heniyye'nin kanı yerde kalmayacak. Biz bunu unutmayacağız. İslam ümmeti olarak bunu yarına bırakırız ama yanlarına bırakmayız. Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde, birbirimize kardeşçe sarıldıkça ve ihanet olmadıkça Müslümanlar için böyle sıkıntılar yaşanmayacaktır. Elimizden geldiği kadar maddi, manevi ve dua olarak yardımda bulunmaya çalışıyoruz fakat bu yeterli değil. Bizim için dünyada çok fazla rahatlık var. Filistin'deki kardeşlerimizin orada böyle bir rahatlıkları yok. Bu dünya mü 'minin cehennemi, kafirin cennetidir. Ne yazık ki şu anda bu hadisin tersi bir hayat yaşıyoruz. Bir Müslüman olarak böyle yaşamamız doğru değil. Müslümanın kendi hayatında dürüst ve ahlaklı yaşaması gerekiyor. Burada İsmail Heniyye'nin cenaze namazını kıldık fakat Filistin'de nice İsmail Heniyye var. Filistin cephesinde savaşmamız ve Allah yolunda cihad etmemiz gerekiyor. Müslümanım, mücahidim demekle bu işler öyle olmuyor. Allah’ın emrettiği ve nehyettiği bir çizgi vardır. Bu çizgilerle yaşamamız gerekiyor. Bizim davamız i'lâ-yi kelimetullah davasıdır." ifadelerini kullandı.

"Ümmet filistin davasında bir araya gelmeli"

İsmail Heniyye'nin şehadet haberinin çok acı bir haber olduğunu söyleyen Ahmet Farğali, "Biz şuna inanıyoruz ki Ümmeti Muhammed’in liderleri ve komutanları bitmez bir lider şehit olursa yarın onun yerine yeni bir lider gelir. İsmail Heniyye bir şehittir ve şu anda Peygamberimiz ile birlikte cennettedir. Hep birlikte Filistin davasında nasıl birleştiysek tekrardan ümmet olarak bir araya gelmeliyiz. Doğu Türkistan, Arakan, Keşmir, Mısır ve Suriye her yerde birleşmeliyiz. Allah-u Teâlâ'nın bize emir buyurduğu ayeti ile tatbik etmeliyiz." dedi

İsmail Heniyye'nin şehit olmasına çok üzüldüğünü söyleyen Güngör Özden, "Geceleri yatamıyorum. Sabahları, şehit İsmail Heniyye'nin ruhu için salavat çekiyorum. Allah Yahudi'nin, Amerika'nın, İngiliz'in ve Fransız'ın hepsinin cezasını versin. Allah-u Teâlâ onları kahr-u perişan eylesin. Rabbim bu zalimlerin cezasın vermeyi ve bizlerinde bu cezayı görmemizi nasip eylesin. Rabbim bizleri utandırmasın." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55