Sessiz dünyaları Kur'an-ı Kerim'le anlam kazanıyor
Gaziantep'te işitme engelli kadınlar, kendilerine yönelik açılan Kur'an kursunda işaret diliyle Kur'an-ı Kerim öğrenmenin sevincini yaşıyorlar.
Gaziantep'te kendilerine yönelik açılan Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim öğrenmeye çalışan işitme engelli kadınlar, sessiz dünyalarını Kur'an'la aydınlatıyorlar. Kur'an-ı Kerim öğrenmek için büyük azim gösteren engelli kadınların Kur'an sevgisi görenleri imrendiriyor.
Engelleri nedeniyle pek çok dini bilgiden yoksun olan işitme engelliler, elleriyle Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Kur'an-ı Kerim'i işaret diliyle öğrenerek ruhlarına aktaran engelliler, bu alanda büyük fedakârlık gösteriyorlar.
Gaziantep İl Müftülüğü tarafından kentin en büyük camilerinden olan Ulu Camii'nde açılan yaz Kur'an kursuna katılan işitme engelli kadınlar, sessiz dünyalarının engellerine aldırış etmeden büyük bir azimle Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar.
İşitme engelli vatandaşlara yönelik verilen Kur'an kursu eğitimleri hakkında bilgilendirme yapan Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Mehmet Güneş, Kur'an-ı Kerim eğitiminin engel tanımadığını söyledi.
Kur'an-ı Kerim'i öğretme hizmetinin çok önemli olduğunu belirten Güneş, "Kur'an-ı Kerim hizmetini toplumun her kesimine ulaştırmak bizim görevimizdir. Daha önceki yıllarda bu alanlarda çok fazla bir faaliyet yoktu. Ancak bu son zamanlarda başkanlığımızın faaliyetleri içerisinde gençlere, engellilere ve çocuklara yönelik çok güzel projeler üretiliyor. Gerek başkanlık merkezinde ve gerek mahallinde olan faaliyetlerde çok güzel bir seviyeye getirildi. Tabi, yeterli mi? Değil. Ama güzel bir başlangıç. Gittikçe hızlı bir şekilde artıyor. Bu da bizi sevindiriyor." dedi.
"Toplumun her kesimine bu hizmetleri ulaştırmaya çalışıyoruz"
Kur'an-ı Kerim ve dini hizmetler eğitimini toplumun her kesimine ulaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Güneş, "Gaziantep olarak çok güzel projelerimiz var. Şahinbey ve Şehitkamil bölgelerimizde güzel faaliyetlerimiz, kurslarımız ve SODES destekli projelerimiz var. Biz toplumun her kesimine bu hizmetleri ulaştırmaya çalışıyoruz. Görevlilerimiz sağ olsunlar, canla ve başla çalışıyorlar. Bu konuda camilerimizde okuma salonları, gençlik merkezleri ve çocuk merkezleri gibi yerleri açıyoruz. Toplumun her kesimine hitap edecek şekilde cami hizmetlerini geliştirmeye, genişletmeye çalışıyoruz. Bu, güzel ve sevindiricidir." ifadelerini kullandı.
"Engelli kardeşlerimize bu hizmetleri aktarmaya çalışıyoruz"
İşitme ve görme engellilere yönelik Kur'an-ı Kerim ve dini hizmetler eğitimi alanı oluşturduklarını bildiren Güneş, şunları söyledi:
"Gerek görme engelli gerek işitme engelli kardeşlerimize yönelik elimizden geldiği kadar bu hizmetleri aktarmaya çalışıyoruz. Elbette ki bu hizmetler yeni başladığından dolayı her ne kadar seviye ve sayı itibariyle belli bir sayıda olsa bile altyapı çalışmalarıyla devam ediyor. Engelli kardeşlerimize yönelik hizmet ve eğitim verebilecek hocalarımız için kurslar açıyoruz. İşitme ve görme engelli bu kardeşlerimize ders verebilecek, Braille alfabesini ve işaret dilini konuşabilen, Kur'an-ı Kerim'i, dini bilgileri öğretebilecek hocalarımızın yetişmesine önem veriyoruz."
"Engelli kardeşlerimiz işaret diliyle dini bilgiler öğreniyor"
Gaziantep'te şu anda görme ve işitme engellilere yönelik Kur'an kursları açtıklarını kaydeden Güneş, "Buradaki kursumuz işitme engelli kardeşlerimize yöneliktir. Burada işaret dili ile Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğreniyorlar. İl Müftülüğümüzde hocalarımıza yönelik kurslarımız var. Bizler işaret dilini önce hocalarımıza öğretiyoruz. Ondan sonra ise hocalarımıza, camilerde bu kardeşlerimize yönelik kurslar açmasını teşvik ediyoruz. Burada örnek bir sınıfımız var ama inşallah ileride bu hizmetlerin gelişeceğine ve artacağına inanıyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. İşitme engelli kardeşlerimizin camilerimize, bu tür kurslara müracaat etmeleri, talepte bulunmaları halinde başka camilerde de aynı şekilde kurs açabiliyoruz. Eğer talepler olursa bu kurslarımız artarak devam edecektir." ifadelerini kullandı.
"Eğitim için engel bir mazeret değildir"
Kur'an-ı Kerim eğitiminin engel tanımayacağını sözlerine ekleyen Güneş, "Eğitim için engel, bir mazeret değildir. Hiçbir mazeretin kabul edilebilir bir durumu yoktur. Kişi hangi tür engele sahip olursa olsun hepsine bu şekilde eğitim alabilecekleri ortamların hazırlanması mümkündür. Bütün engelli kardeşlerimize yönelik bu tür çalışmaların yapılabileceği zaten aşikardır. Onun için bizim herhangi bir mazeretimiz yoktur. Biz herhangi bir mazeret ileri sürmüyoruz. Engelli kardeşlerimizin bu eğitim seferberliğine katılmasında, destek olmalarında fayda var. Onun için biz bütün vatandaşlarımızdan desteklerini bekliyoruz. Çevrelerinde bu şekilde engelli olan kişileri camilere, kurslara yönlendirsinler." şeklinde konuştu.
İşaret diliyle duygularını anlatan işitme engelli kadınlar ise Kur'an-ı Kerim'i öğrendikleri için çok mutlu olduklarını söylediler. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.