Siirt Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri, işgal rejimine boykot uygulamanın önemine dikkat çekti

Siirt Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri, işgal rejimine boykot uygulamanın önemine dikkat çekti
Siirt Üniversitesi Düşünce ve Medeniyet Topluluğu, Filistin konulu bir resim sergisi düzenleyerek siyonist işgal rejiminin katliamlarına dikkat çekti. Akademisyenler ve öğrenciler, boykotun önemine işaret etti.

Siyonistler tarafından Filistin'in Gazze şeridinde yapılan katliama sessiz kalmamak adına Siirt Üniversitesi Düşünce ve Medeniyet Topluluğuna üye öğrenciler tarafından İlahiyat Fakültesinde "Gazze" konulu resim sergisi düzenlendi.

Resim sergisine İlahiyat Fakültesi öğrencileri, akademisyenler ve öğretim üyeleri katılım sağlayarak destek verdiler. Öğrencilerle bir süre sohbet eden öğretim üyeleri, Filistin'de yaşanan zulme karşı farkındalık oluşturduklarınve Filistin halkının özgürlük mücadelesine verdikleri destek için öğrencileri tebrik etti.

"Zulmü unutmayacak ve unutturmayacağız, çünkü unutulan zulüm tekrar eder"

171 gündür terör rejimi tarafından Gazze'de bir soykırım yapıldığını ve bunu lanetlediklerini ifade eden Düşünce ve Medeniyet Topluluğu Başkanı Abdulaziz Akcan, 'Bu soykırımda 32 bin masum sivilin 14 bini çocuk, 9 bini kadın olmak üzere insanlar katledildi. Üniversiteli, bilinçli gençler olarak bu zulmü unutmayacak ve unutturmayacağız, çünkü unutulan zulüm tekrar eder. Düzenlenen resim sergisi vesilesiyle Gazze bilincini aktarmaya çalışacağız. Resim sergimiz 2 gün sürecek ve Gazze'de yaşanan dramı, acıyı diğer insanlara nasıl aktarabiliriz derdiyle resim sergisi düzenledik." dedi.

"Müslüman devlet başkanları bütün menfaatlerden vaz geçip tepki göstermeleri gerekiyor"

Resim sergisine katılım sağlayan Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Macit Sevgili, "Müslümanlar bir ümmet olarak bir bedenin azaları gibidirler. Dolayısıyla birinin başına bir sıkıntı, bela geldiğinde diğer azaların da bundan ciddi anlamda rahatsız olması gerekir. Maalesef Gazze'de çok ciddi bir insanlık dramasıyla karşı karşıyayız. Vicdanın bütün insanlık duygularının törpülendiği, herkesin sessiz kaldığı ve bizi ciddi anlamda üzen kötü bir durum yaşanmaktadır. Herkesin kendi çapında tepki göstermesi gerekiyor. Müslüman devlet başkanlarının bütün menfaatlerden vazgeçip ciddi anlamda tepki göstermeleri gerekiyor." şeklinde konuştu.

"İşgalcilere karşı boykotu hayat felsefemiz haline getireceğiz"

"Gazze'de yaşanan katliam ve ölümler karşısında bazı Müslümanların 'Uyku uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum' gibi söylemlerinin mazeret olmayacağına dikkat çeken Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Memduhoğlu, 'Ümmeti için uykusu kaçan bir Peygamberin ümmetiyiz. Uykumuz kaçmıyorsa, dertlenmiyorsak, sancı çekmiyorsak bizde problem var demektir. Bu etkinlik için sizi tebrik ediyorum. Her gün Gazze'deki Müslümanlara 5 vakit dua edeceğiz. Ve işgalcilere karşı boykotu hayat felsefemiz haline getireceğiz. Zalimin, kafirin, İslam düşmanlarının malını almayacağız. Onların ekonomik gelişmesine destek olmayacağız. Onlarla ticaret yapanları boykot yapacağız. Şu anda zalimlerle ticaretini kesmeyenler var, onları da bileceğiz ve onların mallarını da almayacağız. Müslüman coğrafyanın zulümden kurtulması ve tekrar izzeti yakalaması için eğitimin içine cihadı yerleştirmek gerekiyor. Cihad bizim unuttuğumuz, iman ettiğimiz bir kavram. Müslüman aynı zamanda mücahittir." şeklinde konuştu.

"Onurumuz, şerefimiz için Mescid-i Aksa'nın muhafızlarına destek olmalıyız"

Bir Müslüman olarak Gazze'de yaşanan katliam ve ölümlere, kelimelere dökemeyecek kadar üzüntü duyduğunu ifade eden Temel İslam Bilimleri Bölümü Kur'an-ı Kerimi Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Zübeyir Karataş, "Gazze, Filistin meselesi hem Müslümanların hem de bir insanlık davasıdır. Biz Müslümanlar olarak bu davaya sahip çıkmamız lazım. Peygamber efedimizin, (Sallallahu Aleyhi Vesellem) buyurduğu gibi, 'Müslümanın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir.' Tabiri caizse, başka milletten 10 insan bombalanmış olsaydı şu an dünya ayağa kalmış olacaktı. Kaldı ki Gazze'deki mücahidler, Müslümanların onurunu, şerefini muhafaza etmek için yıllarca bu direnişi göstermektedirler. Bir Müslüman Allah'a iman etmişim diyorsa, Müslümanlara kurşun, bomba olarak dönecek işgalcilerin ürünlerinden muhakkak uzak durmalı. Orada masum insanlar katlediliyor. Dünyada eşi benzeri görülmeyen bir katliam var. Biz Müslümanlar, bu katliamlara sırt çevirmemiz durumunda bunun hesabını yüce rabbimize veremeyiz. Bu yüzden, onurumuz, şerefimiz olan Mescid-i Aksa'nın muhafızlarına destek olmalıyız." diye konuştu.

Resim sergisinde, İlahiyat Fakültesi öğrencileri, akademisyenler ve öğretim üyeleri, Gazze Duygu ve Düşünce defterine Filistin'de yaşanan acı, dram ve katliamlara karşı duydukları üzüntüyü yansıtan duygularını aktardı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.