,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

Siirt'te bir kafile mukaddes topraklara uğurlandı

Siirt'te bir kafile mukaddes topraklara uğurlandı
Başvurusunu gerçekleştirip, uzun zamandır hac ibadetini yerine getirmek için heyecanla bekleyen hacı adayları, Siirt İl Müftülüğü önünde dualarla uğurlandı.

Siirt İl Müftülüğünün organizasyonuyla bu yıl 200 hacı adayı kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getirecek.

Bu kapsamda hacca gidecek 86 kişilik ilk kafile için Siirt Müftülüğü önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Tören, Muhammed Aygan Hocanın Kur'an tilaveti ile başladı. Ardından Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, hacı adaylarına yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.

"Hac ibadeti sabır imtihanıdır"

Bu ibadetin bir sabır testi olduğunu ve herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini belirten Müftü Pinal, şu tavsiyelerde bulundu:

"Oraya vardığımızda, herkesin Rahman'ın misafiri olduğunu asla unutmaması gerekir. Kul hakkına riayet ederek ona göre davranmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Asla nefsinize uymayın, gazaba gelmeyin, arkadaş tahrikine kapılmayın, kul hakkından uzak durun, zira orada yapılanların karşılığı da ona göre büyük olur. Buna riayet edilirse, inşallah Mevla bizleri af edilen kulları arasında ilhak eder."

Kadın hacı adaylarına da bazı tavsiyelerde bulunan Müftü Pinal, "Allah'ın evine girdiklerinde, onlara ayrılan bölümlerde ibadetlerini yapmaya özen göstersinler. O bölüme geçerek huzura dursunlar. 'Ya Rab, bu zamana kadar hep gönlümde olan ama şu dünya gözü ile göremediğim Beytullah'ın yanındayım. Onu görüyorum, ya Rab. Beytullah'a dönmüş olarak kalbimi sana arz ediyorum, kulluğumu sana sunuyorum' diyerek kulluklarını o düşünce ile yapmalı." ifadelerini kullandı.

Etkinlik, okunan ezan ve salavatların ardından son buldu.

"Dileğimin gerçekleşecek olması, tarif edilemez bir mutluluk ve heyecan kaynağı"

Uğurlama öncesi İLKHA'ya konuşan hacı adayları, mukaddes topraklara gidecek olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını kaydetti.

7 yıldır hacca gitmek için sıra beklediğini ifade eden Süleyman Şen, "Şimdi bu dileğimin gerçekleşecek olması, tarif edilemez bir mutluluk ve heyecan kaynağı. Bu duyguyu yaşamak isteyen tüm Müslüman kardeşlerime de nasip olmasını diliyorum. İnşallah, Rabbim onların da dualarını kabul eder ve en kısa zamanda bu kutlu yolculuğa çıkmalarını sağlar." dedi.

"Gazze için içim yanıyor"

Mahşuk Aydın isimli hacı adayı ise, "Allah bütün Müslümanlara Kâbe'yi tavaf etmeyi nasip etsin. Allah beni utandırmasın, dilimi günahlara kapatsın ve Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'i ziyaret etmeyi nasip etsin. Gönlümü de hayırlı kılsın. Ne kadar mutlu olsam da kutsal topraklara ilk defa gidecek olmam nedeniyle biraz acemiyim ve heyecanlıyım. Sonuçta beşeriz. Nasıl yapacağım, acaba hata yapacak mıyım diye heyecanlanıyorum. Gazze için de içim yanıyor. Allah ve Resulü'nün hatırı için onları zulüm ve darlıktan kurtarsın, Müslümanların birliğini sağlasın. Sabah akşam onlar için ağlıyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor." şeklinde konuştu.

Yolculuk öncesi dualar okundu. Okunan duaların ardından çocukları ve aileleri ile vedalaşan hacı adayları otobüslere alındı.

Programda hacı adayları ile uğurlamaya gelen yakınları arasında duygulu anlar yaşanırken, bazı hacı adaylarının da gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55