,
  • BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C

Sinan Burhan: siyonist rejimin ilk hedefi gazeteciler; kimse duymasın, görmesin ve işitmesin istiyorlar

Sinan Burhan: siyonist rejimin ilk hedefi gazeteciler; kimse duymasın, görmesin ve işitmesin istiyorlar
Gazze'deki soykırımın duyulmaması için siyonist işgal rejiminin gazetecileri hedef aldığını belirten AYF Genel Başkanı Sinan Burhan, uluslararası basının reklam piyasası siyonistlerin elinde olduğu için suskun olduklarına dikkat çekti.

 

siyonist işgal rejiminin savunmasız Filistinli Müslümanlara yönelik vahşi saldırıları devam ederken, özelde Filistin'in Gazze Şeridi'nde genelde ise tüm Filistin'de soykırım yapıyor. 40 binden fazla insanın katledildiği Gazze'de 7 Ekim'den bu yana şehid edilen gazeteci sayısı ise 169'a yükseldi.

Yapılan araştırmalara göre, Kore Savaşı (1950-1953) 17 gazeteci, 2. Dünya Savaşı (1939-1945) 69 gazeteci, Vietnam Savaşı (1955-1975) 63 gazeteci ve Rusya Ukrayna Savaşı (2022-…) 17 gazeteci öldürülürken, Gazze Soykırımı (2023-…) 169 gazeteci şehid oldu.

Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana şehid edilen gazeteci sayısı 169 ve bu sayı her geçen gün artmakta. Gazetecilerin yanı sıra 7 Ekim'den bu yana şehid edilen Filistinli sayısı 40 bini geçti. Bu sayı Gazze nüfusunun yüzde 1,8'ine denk geliyor.

Anadolu Yayıncılar Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan, İLKHA muhabirine işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliamları dünyaya duyurmaya devam edeceklerini söyledi.

"Bugün Filistin'de 169 gazeteci şehid edildi"

siyonist işgal rejiminin tüm dünyanın gözü önünde katliamlar yaptığını aktaran Burhan, "Birleşmiş Milletler yetersiz. Amerika Birleşik Devletleri destekliyor. Avrupa sessiz. Bütün hümanist değerler, demokratik değerler ve insan hakları değerleri gibi kavramların hepsinin içi boş. Bugün Filistin'de 169 gazeteci şehid edildi. siyonist rejimin ilk hedefi gazetecilerdir. Çünkü kimse görmesin, kimse bilmesin ve kimse işitmesin istiyorlar. Öyle bir çaba içerisindeler." dedi.

"Bizler Yahudi düşmanı değiliz, siyonizm düşmanıyız"

Açıklamasının devamında Burhan, şunları aktardı:

"Zaten uluslararası basın suskun çünkü reklam piyasası siyonist Yahudilerin ellerindedir. Karartma uyguluyorlar. Dünyayı yöneten devlet başkanları Yahudi lobilerinden çekiniyorlar. Bizler Yahudi düşmanı değiliz, siyonizm düşmanıyız. Yahudilere 2. Dünya Savaşı'nda katliam yapıldığı zaman biz karşı çıktık. Yine İspanya'da Yahudiler katlediliyordu Müslümanlar Yahudiler aldı misafir ettiler. Bizim dinle, mezheple, ırkla sorunumuz yok. Biz hazreti insan demişiz. İnsan olan her yerde saygı vardır. Ancak siyonist rejimde bu yoktur. siyonist rejimin bildiği tek şey vahşettir. Nitekim siyonist rejimin milli savunma bakanı Filistin'deki Müslümanlara 'insansı hayvan' diyor. Bunlar insanları hayvan olarak gören bir varlıklar. Bu siyonist rejim batı tarafından maalesef destekleniyor."

"Filistin'deki gazetecilere ses olalım"

Filistinli gazetecilerin sesi olmaya devam edeceklerini dile getiren Burhan, "Türkiye bu konuda kendi çapında adımlar atmaya çalışıyor. Bu gayreti takdir ediyoruz. Ancak Mısır nerede? Suudi Arabistan nerede? İslam dünyası nerede? Onlar da mı Yahudi siyonizmin peşinde takıldılar? Halklar bunu kabul etmiyor. Halkların vicdanında mahkum oluyorlar. Bizler Anadolu Yayıncılar Federasyonu olarak Filistinlilerin sesi olmaya çalışıyoruz. 500 gazeteci Filistin'deki katliama dur de diye bir çalışma yaptık. İstanbul'da Anadolu Yayıncılar Federasyonu olarak, 24 saat Filistinli gazeteciler için nöbet tutuk. Biz elimizden gelenini yapmaya çalışıyoruz ama elbette yeterli değil. 'Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, elinizle olmasa dilinizle, dilinizle de olmazsa kalbinizle buğz edin' Hadis-i Şerif gereğince elimizden gelenini yapmaya çalışıyoruz. Ancak katliam halen devam ediyor. Biz medya mensupları bunu duyuralım. Filistin'deki gazetecilere ses olalım. Biz ses olmaya devam edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55