,
  • BIST 8914.22
  • Altın 2877.277
  • Dolar 34.2018
  • Euro 37.5403
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 31 °C
  • Antalya 28 °C

"Siyonistler, barışa ve güvenliğe karşı en büyük tehdit olmaya devam etmekte"

"Siyonistler, barışa ve güvenliğe karşı en büyük tehdit olmaya devam etmekte"
Adana'da Peygamber Sevdalıları tarafından Kemeraltı Camii önü 5 Ocak Meydanı'nda Gazze'de ve Lübnan'da gerçekleştirilen zulümler protesto edilerek, cuma namazı çıkışında basın açıklaması düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Adana Derneği, Gazze ile Lübnan'daki krize ve soykırıma dikkat çekmek amacıyla Adana'da basın açıklaması düzenleyerek, siyonist işgal çetesinin uluslararası hukuku ihlal ettiğini, bölgede istikrarsızlığı körüklemekte olduğunu, barışa ve güvenliğe karşı ise en büyük tehdit olmaya devam ettiği ifade edildi.

Basın açıklamasına; Mustazaflar Cemiyeti, Umut Kervanı Derneği, MEKTEB, Peygamber Sevdalıları Derneği'nin yanı sıra, HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, il teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Program, Molla Ekrem Derdiyok'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Peygamber Sevdalıları Derneği Adana Koordinatörlerinden Orhan Erkuş basın açıklamasını gerçekleştirdi.

"Bu saldırılar, açık bir şekilde savaş suçu"

Siyonist işgalcilerin hukuk tanımayan işgalci zihniyetini bir kez daha ortaya koyduğunu ve Gazze ile Lübnan'da masum sivilleri hedef alan vahşi saldırılar gerçekleştirmekte olduğunu ifade eden Erkuş, "Bu saldırılar, açık bir şekilde savaş suçu olup, uluslararası hukuk ve insan haklarına karşı aleni bir ihlaldir. İstatistiklere göre, sadece son bir haftada Gazze'de 200'den fazla sivil hayatını kaybetmiş, 500'den fazla kişi de yaralanmıştır. Lübnan'a yapılan hava saldırılarında ise çok sayıda ev yerle bir edilmiş, yüzlerce insan evsiz kalmıştır." dedi.

"Gazze'deki mağdur sivillerin yüzde 40'ını çocuklar oluşturmaktadır"

Gazze'de 2,3 milyon insanın yıllardır süren siyonist ablukası altında, temel insani ihtiyaçlardan mahrum bir yaşam sürmeye zorlandığını belirten Erkuş, "Elektrik, su ve sağlık hizmetlerine ulaşım kısıtlanmaktadır. Bu abluka, Birleşmiş Milletler raporlarına göre bir tür 'kolektif cezalandırma' olarak nitelendirilmekte ve ciddi insani krizlere yol açmaktadır. Özellikle çocuklar ve kadınlar, bu saldırılardan en fazla etkilenen kesim olmaktadır. Son saldırılarda, BM verilerine göre Gazze'deki mağdur sivillerin yüzde 40'ını çocuklar oluşturmaktadır. Lübnan'da ise israilin saldırıları sonucu milyonlarca insan güvenlik riskiyle karşı karşıya kalmış, uluslararası toplum bir kez daha bu zulme sessiz kalmıştır." diye konuştu.

"Siyonistlerin saldırganlığı, sadece Filistin ve Lübnan halklarına yönelik değil"

Erkuş, "Siyonist israilin bu saldırganlığı, sadece Filistin ve Lübnan halklarına yönelik bir saldırı değil, aynı zamanda tüm İslam dünyasına ve insanlığın vicdanına yapılmış bir hakarettir. israil, uluslararası hukuku ihlal ederek bölgede istikrarsızlığı körüklemekte, barışa ve güvenliğe karşı en büyük tehdit olmaya devam etmektedir." şeklinde konuştu.

"Sessiz kalanlar, bu zulmün ortaklarıdır"

Peygamber Sevdalıları  olarak, bu katliamları en güçlü şekilde kınadıklarını ve siyonist israilin bu insanlık dışı saldırılarına karşı tüm dünya devletlerini, özellikle de İslam ülkelerini acil ve somut adımlar atması gerektiğini dile getiren Erkuş "israilin bu savaş suçları karşısında sessiz kalanlar, bu zulmün ortaklarıdır." açıklamalarında bulundu.

"Filistin ve Lübnan halklarının yanında olmaya devam edeceğiz"

BM ve diğer uluslararası kuruluşları da sorumluluk almaya davet ettiklerini ifade eden Erkuş,  "israilin işlediği bu suçlar uluslararası mahkemelerde yargılanmalı, işgal ve saldırıları son bulmalıdır. Adalet yerini buluncaya kadar Filistin ve Lübnan halklarının yanında olmaya devam edeceğiz." diye belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55