,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

"Siyonizm ABD kurumlarını çoktan işgal etmiştir"

"Siyonizm ABD kurumlarını çoktan işgal etmiştir"
Sakarya Sivil Toplum Kuruluşları adına her hafta farklı bir STK tarafından gerçekleştirilen basın açıklaması 34 haftadır devam diyor.

İşgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliamlar nedeniyle her cumartesi günü Sakarya'da sürdürülen basın açıklamasında, "ABD kongresinde soykırım suçlusu bir katili alkışlayan kongre üyeleri bizlere Gazze'yi işgal etmeye çalışan işgalci siyonizmin ABD'yi tüm kurumlarıyla çoktan işgal ettiğini göstermiştir." ifadelerine yer verildi.

Adapazarı Kültür Merkezi önünde YediHilal Sakarya Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasını YediHilal adına Umut Yiğit okudu.

7 Ekim 2023 tarihinde başlayan Aksa Tufanının ardından 295 günün geride kaldığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Yiğit, işgal rejiminin katliamlarını her geçe gün arttırarak sürdürdüğüne dikkati çekti.

"Filistin'de çocuk olmak, 'keşke annemle birlikte ben de ölseydim' demektir"

Terör şebekesinin sivil yerleşim alanlarını hedef alarak, masum insanların yaşamlarını yitirmesine ve birçok ailenin dağılmasına, aynı zamanda halkı zorla aç ve susuz bırakarak büyük bir insani felakete yol açtığını aktaran Yiğit, "Maalesef bu saldırılardan en çok etkilenenlerin başında masum çocuklar gelmektedir. Artık Filistin’de çocuk olmak, henüz beş yaşındayken 'hayattan yoruldum' demektir. Filistin'de çocuk olmak, erken olgunlaşmak, yaşıtları oyuncakla oynarken dünyaya hayat dersi vermek demektir. Filistin'de çocuk olmak, acıkmak, üşümek, 'keşke annemle birlikte ben de ölseydim' demektir. Filistin’de çocuk olmak, gökyüzünde uçurtma göreceği yaşta, savaş uçaklarından atılan bombalara dehşet ve korku dolu gözlerle bakmak demektir. Filistin'de çocuk olmak, her gün yeni bir savaşa gözlerini açmak demektir. Filistin'de çocuk olmak, 'hayallerimi gerçekleştirmeyi çok istiyorum ama israil okullarımızla birlikte hayallerimizi de yıktı' demektir. Filistin'de çocuk olmak, rengarenk boyalarla savaşın karanlık yüzünü çizmek demektir. Filistin'de çocuk olmak, büyümeden ölmek demektir." diye konuştu.

"Kudüs'ün bekçileri olan Filistinli anne babaların Kudüs için hem kendilerini hem de evlatlarını kurban vererek sınavlarını Allah'ın razı olacağı şekilde veriyorlar" diyen Yiğit, "Ya biz, her müminin önünde bir sınav kâğıdı olan Kudüs için ne yapıyoruz? Kudüs'ün gölgesine uzanmış Gazze'de. İsrail 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda en az 15 bin çocuk annesinden, babasından ve kardeşlerinden ayırarak hayattan kopardı. Biz Gazze’de ölen 37 binden fazla insan için ne yapıyoruz? Ey Rabbim! bizleri Kudüs sınavını hakkıyla verenlerden, Peygamber'in miraca çıktığı kapıyı koruyanlardan eyle. Ey Rabbim! İsra suresinin birinci ayetinde, çevresini mübarek belde olarak tescillediğin Kudüs'ü özgürleştireceklerin arasına bizi de dahil et. Kalbimize Gazzeli çocuğun imanından, cesaretinden yerleştir. Nuri Pakdil'in dediği gibi ayaklarımıza Kudüs gücü ver." dedi.

"Yahudi faşizmine karşı Gazze direnişini yanında olmak insani ve İslami bir görevdir"

Yiğit, "Bu hafta içinde ABD kongresinde soykırım suçlusu bir katili alkışlayan kongre üyeleri bizlere Gazze'yi işgal etmeye çalışan işgalci siyonizmin ABD'yi tüm kurumlarıyla çoktan işgal ettiğini göstermiştir. Ant olsun ki sadece Gazze'yi unutmayan değil, katil israilin destekçisi olan ABD meclisinde konuşma yapan, eli kanlı Netanyahu'yu ayakta alkışlayan katil sevicileri de unutmayacak nesiller yetiştireceğiz. Filistin'in, Arakanın, Doğu Türkistan'ın nerede bir zulüm ve mazlum varsa bunun çaresinin İslam'ın adaleti ve kurtuluş reçeteleriyle mümkün olabileceğine inanmış yürekler inşa edeceğiz. Zamanın Ebubekirleri, Ömerleri, Osmanları, Alileri, Selahattin Eyyubileri, zalimle hesaplaşmak ve Kudüs'ü özgür kılmak için her birimizin evinde büyüyorlar. Bize ne Filistin'den diyen insanlarımıza hatırlatmak istiyoruz. Aynı siyonist terör yapısı sınırlarımızda da israil sevici terör oluşumları kurmaya çalışmakta işgalini genişletmeye çalışmaktadır. Yahudi faşizmine karşı olmak, Gazze direnişini yanında olmak insani, İslami bir görev olduğu gibi vatanseverliğin de gereğidir. Kudüs bizler için, Selahaddin’in rüyası, Kanuni’nin mirası, Abdülhamid’in davasıdır. Kalbimin yarısı Mekke’dir, yarısı Medine. Üzerinde bir tül gibi Kudüs vardır. Bakışlarımız çetin, nefretimiz büyük, intikamımız kısa ve hiddetlidir. Ey israil! bekle bizi beklediğin her yerde." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55