Suriye Cumhurbaşkanlığı, ulusal konferans için hazırlık komitesini oluşturdu

Suriye Cumhurbaşkanlığı, ulusal konferans için hazırlık komitesini oluşturdu
Ülkenin geleceğini belirleyecek bir anayasal bildirinin yayımlanmasına zemin hazırlayacak olan Suriye Cumhurbaşkanlığı Ulusal Konferansının hazırlık komitesi oluşturuldu.

Yerel medyaya göre, Ulusal Diyalog Konferansı'nın hazırlık komitesi beş erkek ve iki kadından oluşan yedi kişiyi kapsıyor.

Bu gelişme, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'nın "Suriye Müzakere Heyeti" ve "Suriye Ulusal Koalisyonundan bir heyetle Şam’daki Halk Sarayı’nda yaptığı görüşmenin ardından geldi.

Görüşmede, her iki kurumun çalışmalarına ilişkin dosyalar Cumhurbaşkanı’na teslim edilerek feshedilmelerinin önünü açacak sürecin başlatılması amaçlandı.

Daha önce Ahmed Şara, geniş çaplı istişareler yürütmek üzere bir hazırlık komitesi kurulacağını ve bu komitenin konferans öncesinde Suriye’nin farklı kesimleriyle temaslarda bulunacağını duyurmuştu.

Ahmed Şara, söz konusu konferansın "ülkenin geleceğini belirleyecek bir anayasal bildirinin yayımlanmasına zemin hazırlayacağını" ifade ederek, "Anayasal bildirinin hazırlanması tek bir kişinin kararı olmayacak, aksine halkın iradesini yansıtan geniş istişarelerin bir sonucu olacak" dedi.

Seçim sürecine ilişkin belirlenen bir takvim olup olmadığı sorusuna yanıt veren Şara, "Tahmini olarak seçimlere kadar geçecek sürenin dört ila beş yıl olacağını düşünüyorum. Çünkü altyapının ciddi onarımlara ihtiyacı var ve bu zaman alacak bir süreç." dedi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.