,
  • BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 25 °C

Süt üreticileri sorunlarına çözüm bekliyor

Süt üreticileri sorunlarına çözüm bekliyor
Batman'da Süt Üreticileri Birliği Mali Genel Kurul toplantısında bir araya gelen süt üreticileri, yaşadıkları sorunlara çözüm bulunmasını istedi.

Batman merkezinde bulunan Batman Süt Üreticileri Birliğine üye olan süt üreticileri ve besicilerin katılımıyla genel kurul gerçekleşti.

Süt birliğine bağlı üretici ve besiciler toplantıda yaşadıkları sorun ve şikâyetlerini yönetime iletti. Batman Süt Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Direk, süt üreticilerinin yaşadığı sorunların çözüme kavuşturulması için gereken adımları atılacağını söyledi.

Yaşadıkları sorunların gün geçtikçe arttığını dile getiren süt üreticileri ise, başta saman, arpa, yem fiyatlarının artmasına, mera sorunlarına çözüm ve süt desteği talebinde bulundu.

"Süt üreticileri sorunlarına çözüm bekliyor"

Gerçekleştirdikleri toplantı sonrası süt üreticilerinin sorunlarını dile getiren Direk, "2024 yılı Genel Kurul Toplantı'mızı yaptık. Toplantımıza besici üyelerimiz katılım sağladı. Çiftçilerin ve süt üreticilerinin yaşadığı bazı sıkıntıları vardır. Süt birliğinin ayakta kalması gerekmektedir. Yem, arpa ve süt pazarı konusunda yaşadığımız sıkıntılar vardır. Süt üreticileri Batman'da 4 yıldan beri süt desteği alamıyor. Bu sorunumuzun çözülmesi için girişimlerde bulunma kararı aldık." ifadelerini kullandı.

"Besiciler çok zor günler geçiriyor"

Besicilerin çözüm bekleyen birçok sorunu olduğunu ifade eden Lokman Şiray, "Hayvancılıkla uğraşmaktayım. Bin adetten fazla büyükbaş ile küçükbaş hayvanımız var. Büyükbaş hayvanlarımız Batman'da küçükbaş hayvanlarımızı ise meralarda yetiştiriyoruz. Besicilerin birçok sorunu vardır. Özellikle saman, arpa ve yem konusunda çok mağdur oluyoruz. Özellikle süt konusunda destek alamıyoruz. Arpanın fiyatı tavanı gördü. Saman ise bulamıyoruz. Yayla ve mera konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Yetkililerden isteğimiz süt üreticilerinin sorunlarına çözüm odaklı bir el uzatmalarıdır." dedi.

"Süt üreticilerine destek vermelerini istiyoruz"

Mesleklerinin hayvan besiciliği ve süt olduğunu belirten Salih Cihangir, "Uzun zamandır devletten süt desteği alamıyoruz. Gün geçtikçe masraflarımız artıyor ve işlerimizde zorlaşıyor. 300 tane hayvanım var. Her geçen gün saman ve arpa fiyatları artıyor. Sağdığımız sütleri çevremize satıyoruz ama beklediğimiz maddi faydayı alamıyoruz. Devletten süt üreticilerine destek vermelerini istiyoruz ki maddi sorunlarımıza fayda versinler." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55