TESSEP, yoluna artık dernek olarak devam edecek

TESSEP, yoluna artık dernek olarak devam edecek
2011 yılından bu yana kadınlara yönelik düzenlediği seminerler ile birçok alanda hayırlı çalışmalara imza atan Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP), artık yoluna dernek olarak devam edecek.

 

11 yıldır Türkiye'nin dört bir yanında genç kızlara yönelik yaptığı semineler, evlilik arifesinde olanlara yönelik 'Evlilik Okulu, Aile Okulu' projeleri kapsamında eğitimler veren TESSEP, 'Gençlik Buluşmaları' ve daha birçok konuda alanında uzman kişilerin katılımıyla programlar düzenleyerek gençliğin ıslahı için çalışma yürütüyor.

Hanım sahabelerin hayatlarını işleyerek gençliğe bir rol model göstermek, çağımızda da İslam'ın hakkıyla yaşanması adına rehberlik eden TESSEP, İslam'a ve İslam'ın şiarlarına yapılan hakaretlere de her zaman en üst perdeden tepki göstermeyi de ihmal etmedi.

Kısa adı TESSEP olarak kalan kuruluş, platform olarak sürdürdüğü çalışmalarını artık "Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Derneği" adıyla devam edecek.

Fatih, Atikali Mahallesi'nde açtıkları dernekte İLKHA muhabirine açıklama yapan Bildane Kurtaran, 11 yıldır sürdürdükleri çalışmaları artık dernek çatısı altında sürdüreceklerini, şimdiye kadar çalışmalara destek veren herkese teşekkür ederek bundan sonra da yapacakları hayırlı hizmetlerde kendilerinden destek beklediklerini ifade etti.

Kadının ifsadı ve ihyası toplumu doğrudan etkiler

2011 yılında, 'insanların yarısı kadındır, diğer yarısını yetiştiren de yine kadındır' ilkesi gereği çalışmalarının ana eksenine kadını ihyayı alan ve bu şekilde toplumu sıratı müstakim üzere inşa etmeyi hedefleyen bir platform olarak yola çıktıklarını hatırlatan Kurtaran, "Temel ilkemiz, insanoğlunun annesi olan ve insanlık medeniyetine kaynaklık yapan kadını hak ve hakikat üzere doğru tanımlamak, konumlandırmak, onun hak ve sorumluluklarını da adalete uygun bir biçimde ortaya koymaktı. Zira tarih boyunca çeşitli topluklar, medeniyetler, inançlar ve ideolojiler, kadını tanımlama ve konumlandırma konusunda ya ifrata, ya da tefrite kaçmışlardır. Onun ferdi, ailevi ve toplumsal açıdan hak ve hukuku konusunda çeşitli yanlışlara düşmüşlerdir. Kadın konusunda düşülen yanlışlar ahlaki ve toplumsal anlamda çöküşlere ve manevi hezimetlere sebep olmuştur. Onun içindir ki biz şuna inanıyoruz; Kadın ifsâd olduğunda toplum da ifsâd olur. Kadın hak üzere ihya olduğunda, toplumlarda bu doğrultuda ihya ve inşa olur." dedi.

"Kadın erkekle yarışa itilmekte ve kadının eliyle ailesiz bir toplum oluşturulmak istenmektedir"

Kurtaran, "Asırlarca kadını tanımlamaya ve konumlandırmaya çalışan tüm beşeri sistemler, ideolojiler onun fıtratındaki özellikleri hiçe sayarak yola çıktıklarından, daha fazla sömürülmesine, itibarını kaybetmesine ve nesneleşmesine, metalaşmasına yol açmışlardır. Yüce dinimiz İslam ise onun insanlık ailesi içerisindeki itibarının nasıl korunacağını bildirmiş, bunu yaparken kadının fıtri özelliklerini göz önünde bulundurmuştur. TESSEP olarak bizim kadın konusunda merkezimize aldığımız yegâne ölçü yüce dinimiz İslam'dır. 2022 yılına geldiğimizde şuna esefle şahitlik ediyoruz ki bugün kadın sömürülüyor, istismar ediliyor ve şiddet görüyorsa bunun nedeni, kadının İslam'ın verdiği değerden ve konumdan uzak bir hayata yönlendiriliyor olmasıdır. İçinde bulunduğumuz çağda sermaye sahipleri tarafından kadının kadınsı özellikleri istismar edilmekte, fıtratına özgü şahsiyeti geride bırakılıp, cinsiyeti ile öne çıkartılıp, kimliksizleştirilmeye çalışılmaktadır. Eşitlik, özgürlük gibi kavramlar kullanılarak erkeklerle aynı sorumlulukları taşımaya zorlanmakta, onu erkeklerden ayıran fiziki, ruhsal, biyolojik farklılıkların getirdiği ayrıcalıklar göz önünde bulundurulmamaktadır. Kadın erkekle yarışa itilmekte ve kadının eliyle ailesiz bir toplum oluşturulmak istenmektedir. Kadın insanlığın annesi olma konumundan uzaklaştırılmaya zorlanmaktadır." diye konuştu.

"Toplumun, ailenin, gençliğin ıslahı için tüm üye ve gönüllülerimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz"

Eğitim sisteminde izlenen yanlış politikalar, internet ve televizyon kanallarında insani değerleri hiçe sayan ve ahlakı tanımayan yayın, ifsâd edici sosyal etkinliklerin aileyi, gençleri ve çocukları ilgilendiren yasaların uygunsuzluğu gibi nedenlerin toplumu hızlı bir şekilde ahlaki açıdan yozlaştırdığına dikkat çeken Kurtaran, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Nesillerimiz kendi değerlerine yabancılaşmakta, türlü ifsâd oyunlarıyla sapkınlıklara yönlendirilerek ifsâd edilmekte, erken yaşlardaki suç oranları ve bağımlılıklar gün geçtikçe artmaktadır. Bütün bunlar ve daha fazlasını göz önünde bulundurduğumuzda ve 10 yılı aşkın bir süredir yaptığımız çalışmalarımız kapsamında bir araya geldiğimiz, kadınlarımızın, kızlarımızın, çocuklarımızın ve ailelerin ihtiyaçları, talepleri ve teveccühleri doğrultusunda, çalışmalarımızın daha kapsamlı ve geniş bir şekilde devam etmesi için, bir dernek çatısı altında çalışmaya karar verdik. Bu vesileyle buradan, TESSEP ailesi olarak çalışmalarımıza 'Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Yetiştirme, Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği' olarak devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Bu bağlamda; Yine yeniden, ilk günkü azim ve kararlılığımızla şunu ilan ediyoruz. Toplumsal hayatta kadının değerini, onurunu, kimliğini korumaya çalışmak, Kadınların hak ve sorumluluklarını yaradılış özelliklerine uygun bir biçimde ortaya koymak, tesettürün ferdi, ailevi ve toplumsal hayatta kadına kazandırdığı itibardan kadınlarımızı haberdar etmek, tesettürün yaygınlaşmasını sağlamak, yozlaşan tesettür anlayışına karşı kadınlarımızı, gençlerimizi ve kız çocuklarımızı bilinçlendirme çalışmaları yapmak, gün geçtikçe artan ahlaki yozlaşmayla mücadele etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

TESSEP, yoluna artık dernek olarak devam edecek

Kurtaran, "Toplumu ahlaki faziletler konusunda bilinçlendirmek, erdemli bir toplum için çalışmak, ahlaki yozlaşmaya etki eden yayın ve çalışmalara karşı gereken tepkiyi göstermek, bu konuda kitlesel ve gür bir ses olmaya çalışmak, gençlerimizi zararlı bağımlılıklardan korumaya çalışmak, bağımlılıklara iten sebepler üzerinden çözüm yolları geliştirmek, nesillerimizin İslami ve ahlaki değerlerle yetişmesini sağlamak için gayret göstereceğiz. Ailelere çocuklarını nasıl yetiştirebilecekleri konusunda bilinç vermek, çocuklarla ve gençlerle bir araya gelerek ahlaki ve kültürel faaliyetler düzenlemek, gençlere ergenlik dönemi ve yaşanan çağa özgü sorunlar konusunda rehberlik yapmak, nesillerimizin ahlakını bozmaya çalışan unsurlara, ifsat ve sapkınlığı empoze eden algı oyunlarına karşı gereken tepkiyi göstermek ve bu konuda çocuklarımıza ve gençlerimize farkındalık kazandırmak, ailelere, aile eğitimi vermek gibi çalışmalar yürüteceğiz. Eşleri birbirlerine karşı sorumlulukları konusunda bilinçlendirmek, toplumda bu konuda oluşturulan yanlış algıları ortadan kaldırmaya çalışmak, eşleriyle sorun yaşayan hanımlara çözüm konusunda yol göstermek ve rehberlik etmek, genç kızlarımıza, evlilik konusunda doğru tercih yapabilmeleri açısından rehberlik etmek. Nişanlılık dönemi, nişan, kına ve düğün merasimlerinin inanç ve ahlaki değerlerimize uygun bir şekilde gerçekleşmesi açısından gençleri ve aileleri bilinçlendirmek, bulunduğu her ortamda insanları Allah'a davet eden ve 'ben Müslümanlardanım' diyen kompleksiz ve kâmil bir gençlik yetiştirmek, gençlerimizin fazilet sahibi erdemli birer fert olması için gereken eğitimi vermeye gayret göstermek, çocuklarımızı, gençlerimizi ve kadınlarımızı yaratılış ve kabiliyetlerine uygun olan sosyal, kültürel, edebi ve sanatsal faaliyetlere yönlendirmek için tüm üye, gönüllülerimizle tüm gücümüzle, gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz."

2011yılından bu yana TESSEP çalışmalarına destek veren, fedakârlık yapan tüm hocalara, gönüllülere ve katkı sunan herkese teşekkür eden Kurtaran, bundan sonra da, Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Derneği çatısı altında yapacakları faaliyetler hem kavli hem fiili dualarla destek vermeye devam etmeleri çağrısında bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.