TİSK 2017 KSS Ödülleri Sahiplerini Buldu
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) geleneksel “TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Ödül Töreni” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayn Jülide Sarıeroğlu’nun katılımlarıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Projeler; Yenilikçilik, Etkililik, Kapsayıcılık, İyi Uygulama, Sürdürülebilirlik alanlarında değerlendirildi ve 10 şirket sosyal sorumluluk projeleri ile ödüle layık bulundu.
Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Töreni’nin açılış konuşmasını yapanTİSK Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, şirketlerin KSS çalışmalarının “gönüllülük” esasına dayandığını ve bu esasın korunması gerektiğini belirtti. Şirketlerin yasal yükümlülüklerinin ötesinde, tamamen toplum yararını ön planda tutarak, kendi imkan ve ölçülerinde KSS konusunda faaliyetler gerçekleştirdiklerinin altını çizen Önen, büyük ölçekli şirketlerle birlikte KOBİ ve mikro ölçekli işletmelerin de KSS alanında gayret göstermeye teşvik edilmelerinin önemine değindi.
Yarışmada Büyük Ödül, Koç Holding’in “Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” Projesine layık görülürken; Yenilikçilik Ödülü’nü Mercedes-Benz Türk “50. Yılda 50 Startup” Projesiyle, Etkililik Ödülü’nü Dow Türkiye “Öğretmenin Kimyası” projesiyle, Kapsayıcılık Ödülü’nü Türk Traktör “Filizlerin Mucizesi” projesiyle, İyi Uygulama Ödülünü Ford Otosan “Umuda Yolculuk” projesiyle, Sürdürülebilirlik Ödülü’nü ise L’oréal Türkiye “Bilim Kadınları İçin” projesiyle almaya hak kazandı.
Yarışmada GAN TÜRKİYE Özel Ödülü’ne Türk Traktör “Tarım Makineleri Laboratuvarı” projesi layık görülürken, Jüri Özel Ödülü Dentaş’ın “Özel Eğitim Uygulama Merkezi” projesine verildi.
KOBİ kategorisinde Büyük Ödülü JP Gıda “İyilik Atölyesi” projesiyle, Etkililik Ödülünü ise Asis Otomasyon ve Akaryakıt Sistemleri “Monticola” projesiyle aldı.
ÜLKEM İÇİN TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ DESTEKLİYORUM PROJESİNE BÜYÜK ÖDÜL
Toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalık oluşturmak gerek iş ortamında gerekse toplumda dönüşüme katkı sağlayacak projelerin hayata geçirilmesine ilham vermek amacıyla hazırlanan Koç Holding’in “Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” projesi; etkililik, iyi uygulama, kapsayıcılık, sürdürebilirlik ve yenilikçilik ölçütlerinin tamamını içerdiği için TİSK 2017 KSS Büyük Ödülü’nü almaya hak kazandı.
Yalnızca otomotiv sektöründe değil, yaşamın birçok alanında hayatı kolaylaştıracak çözümlerin üretilmesine destek olmak amacıyla çeşitli alanlardaki Startup’ların desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen Mercedes-Benz Türk şirketinin “50. Yılda 50 Startup” projesi, teknoloji ile bağı olan, hayatı kolaylaştıracak, yenilikçi çözümler üretme çağrısı ile parlak fikrini bir iş modeline dönüştürmüş startupları destekleyerek Yenilikçilik Ödülü’nü kazandı.
Dow Türkiye şirketi, Kimya öğretmenlerinin yaratıcı fen ve kimya eğitimi yöntemlerini uygulayarak öğrenecekleri ve okullarına döndüklerinde bu yöntemleri sınıflarında kullanabilecekleri bir eğitim projesi olarak tasarladığı “Öğretmenin Kimyası” projesi ile Etkililik Ödülü’nü kazandı.
Tarım ile otomotiv alanında kadın işgücü ve girişimciliğinin artırılmasını desteklemek ve Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma sürecinde kadınların oynadığı önemli role dikkat çekmek üzere Türk Traktör şirketi tarafından hayata geçirilen “Filizlerin Mucizesi” projesi, Kapsayıcılık Ödülü almaya hak kazandı.
Kanser tedavisi gören çocukların ebeveynlerine istihdam imkanı yaratarak çocukların tedavi süreçlerine katkı sağlamasının, aile bütünlüğünün güçlendirilmesinin, diğer aile bireylerinin yaşamlarına katkıda bulunmasının ve ebeveynlerin psiko-sosyal açıdan desteklenmesinin amaçlandığı “Umuda Yolculuk” projesi ile Ford Otosan şirketi İyi Uygulama Ödülü kazandı.
L’oréal şirketi kadınların bilime olan katkısı konusunda farkındalık yaratılması ve bilim kadınlarının bilim dünyasındaki eşitsiz durumuna dikkat çekerek, rol modeller oluşturarak toplumların bilinçlendirilmesi hedefleriyle şekillendirdiği “Bilim Kadınları İçin” projesi ile Sürdürülebilirlik Ödülü’nü kazandı.
Otomotiv/traktör perakendeciliğinin servis ve bakım hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu teknik insan gücünün yetiştirilmesi, yeni teknolojilerin kullanılması ve işbaşı eğitimlere katkı sağlanması açısından Türk Traktör şirketinin “Tarım Makineleri Laboratuvarları” projesi GAN TÜRKİYE Özel Ödülü’nü almaya hak kazandı.
KOBİ kategorisindeki JP Gıda Danışmanlık şirketi, toplumumuzda sayıları tam olarak dahi bilinmeyen dezavantajlı bireylerin yaşama katılmasını, üretmesini, toplumun tüm kesimleri ile ilişki ve iletişim kurmalarını sağlayacak bir proje olarak tasarlanan “İyilik Atölyesi” projesi ile bu kategoride Büyük Ödül almaya hak kazandı.
Asis Otomasyon ve Akaryakıt Sistemleri şirketi, dağ köylerinde yaşayan, birleştirilmiş sınıflı dağ okullarında okuyan ilköğretim öğrencilerini desteklediği “Monticola” projesi ile KOBİ kategorisinde Etkililik Ödülünü almaya hak kazandı.
Dentaş şirketi, otizmli öğrencilerin hem bireysel gelişimlerini hem de toplumsal uyum kabiliyetlerini artırarak onları topluma kazandırmak, yaşam kalitelerini yükseltmek ve otizmin çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri en alt düzeye indirmeyi hedeflediği “Özel Eğitim Uygulama Merkezi” projesi ile Jüri Özel Ödülü kazandı.
MEDYA, AKADEMİ VE SİVİL TOPLUMUN ETKİN İSİMLERİ SEÇTİ
Toplam 37 şirketin başvurduğu yarışmanın Jüri Üyeleri medya, akademi ve sivil toplum kuruluşlarının etkin isimlerinden oluştu. TİSK 2017 KSS Ödül Programı Jüri Üyeleri Kadir Has Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Banu Baybars Hawks, Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gresi Sanje, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Sevgi Dönmez Maç, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Koordinatörü Başak Güçlü Elbir, Sosyal İnovasyon Merkezi Kurucu Ortağı Suat Özçağdaş, TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, Yenibiriş.com İç Anadolu Bölge Yönetmeni Özlem Şen, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Rüştü Bozkurt, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Murat, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tamer Atabarut projeler için oy kullandı.
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.