Türk Kızılayı Savaşın Simgesi Kerim Bebeğe Sahip Çıktı
Doğu Guta’nın zorunlu tahliyesiyle birlikte binlerce insan İdlib’e getirildi. Onlardan biri de yaşanan dramın simge isimlerinden biri Kerim bebek oldu. Doğu Guta’nın bombalanması sırasında, geçtiğimiz Kasım ayında yaralanan ve saldırı sırasında annesini kaybeden Kerim bebek, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık tarafından Türkiye’ye getirildi.
Saldırı sırasında bir gözünü kaybeden ve kafatasında ciddi kırıklar olan Kerim bebeğinin yaşadıklarına dikkat çekmek için bir elleriyle sol gözünü kapatan yüz binlerce insanın çağrısına rağmen bölgeden çıkışına izin verilmemişti. O dönem Türk Kızılayı da girişimlerde bulunmuş, diğer gözünü de kaybetme tehlikesi olan Kerim bebeği tedavi ettirmek için aracı olmuş; fakat rejim tarafından talebi uygun bulunmamıştı.
Kerim bebek Türkiye’de
Yaralanmasının ardından geçen 5 ayın ardından İdlib’e gelen ve kendisinden haber alındıktan hemen sonra harekete geçen Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, kerim bebek ve ailesini alarak Türkiye’ye getirildi.
Genel Başkan Kınık; 6 aylık Kerim bebeğin sağlıklı olduğunu ancak Türkiye'de sağlık kontrolünden geçirileceğini söyledi. Kerim bebeğin Doğu Guta'da bir aylıkken annesinin kucağında pazar yerinde topçu ateşi sonucu yaralandığını ve bir gözünü kaybettiğini hatırlatan Kınık, şöyle devam etti: "Kerim bebek, Doğu Guta'da hiçbir tıbbi tedavi alamadı. Onun tıbbi bakım almasına izin verilmedi. Yaralandı, yaraları kendisi iyileşti. Dünyaya bu haliyle vicdani bir mesaj verdi. Dünyanın vicdanı olduğunu hatırlattı. Bütün masum çocuklar adına hayatta kalmaya direndi, hayata tutundu. Suriye'nin 8 yıldır yaşadığı acının özeti aslında Kerim bebek ama inşallah bu acılar bir gün son bulur. Sadece Kerim bebek değil, bugün Guta'dan sürülmüş 100 bine yakın insanın 30 bini İdlib'e geldi. Onlara Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarımızla beraber seferber olmuşuz. Çadır kurmaya, gıda vermeye çalışıyorlar. Bu insanları korumaya çalışıyoruz. Ne için? İnsanlığın vicdanını ayakta tutmak adına."
Kınık, Kerim bebek ve ailesinin tedavisinin Türkiye'de yapılacağını sözlerine ekledi.
Ela ve Nur kardeşler de artık güvende
Doğu Gutalı çocukların acılarını ve beklentilerini duyurmak için "Noor and Alaa" adlı Twitter hesaplarından, Ekim 2017 tarihinden bu yana İngilizce olarak dünyayla paylaşımlar yapan Ela (8) ve Nur (10) adlı kız kardeşler de Kızılay’ın girişimleriyle Türkiye’ye getirildi.
31 Mart gecesi Genel Başkan Kınık tarafından ailesiyle birlikte Türkiye’ye getirilen kardeşler, yıllardır özlemini kurdukları güvenli bir yaşama kavuşmuş oldu. Kız kardeşlerin ve ailelerinin tüm ihtiyaçları Kızılay ve ilgili makamlarca karşılanacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Doğu Guta’dan gelen Kerim Bebek, Ela ve Nur kardeşleri kabul etti ve “Türkiye’ye hoşgeldiniz” dedi.
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.