Uluslararası Müslüman Kadınlar Zirvesi’nin hazırlıkları sürüyor

Uluslararası Müslüman Kadınlar Zirvesi’nin hazırlıkları sürüyor
23-25 Eylül 2016 tarihinde Kuala Lumpur’da gerçekleşecek olan ve yönetimi ile sekretaryası Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Müslüman Kadınlar Zirvesi’nin hazırlıkları sürüyor.

Dünya İslam Forumu, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ve TASAM işbirliği ile düzenlenecek olan; Malezya Kraliçesi, Başbakanı, İİT Genel Sekreteri ve dünyadan birçok güçlü ve ünlü kadının katılacağı Uluslararası Müslüman Kadınlar Zirvesi’nde bir günün “Dünya Müslüman Kadınlar Günü” olarak kabul edilmesi bekleniyor. Amaç; Dünya Kadınlar Günü ve çalışmalarında bir kimlik ve özgün alan olarak Müslüman kadınları bir araya getirmek, sorunlarına ve güçlü yönlerine dikkat çekmek.

Zirve’nin sloganı ve ana teması olan “Müslüman Kadın - Pamuk gibi Yumuşak, Demir gibi Güçlü” ifadesi ile Müslüman kadının gücü ve şefkati vurgulanmaya çalışılıyor.

TASAM başkanı Süleyman Şensoy; Zirve’nin dünyadaki tüm kadın STK’ları için önemli olduğunu belirterek; Zirve’de İslam Dünyası’nda kadınların başarıları ve kadınlara verilecek destekler üzerinde durulacağını, İslam dünyasından başarılı kadın girişimcilerin davet edildiğini, gelecek sene toplantının Türkiye’de yapılmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye’den sağlanacak katkıların ve geniş katılımın Zirve için önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Şensoy; Zirve’ye Türkiye’den alanlarında uzman çok sayıda kadının ve STK’ların katılımının beklendiğini ve 100 ülkeden 5 bin kadının bir arada olacağı bu toplantıda Türkiye’den kurumların görünürlük sağlamasının ve katılımının mümkün olduğunu belirtti.

Malezya Kraliçesi, Başbakanı ve İİT Genel Sekreteri’nin de iştiraki teyit edilen Zirve, kadınların inisiyatif kazanması ve güçlenmesi adına, dünyada öne çıkan Müslüman kadınların bir araya getirilerek deneyimlerini ve fikirlerini paylaşmaları için bir platform oluşturmak amacıyla planlandı.

Zirve’deki alt konu başlıkları; “Kadın ve Girişimcilik”, “Kadın ve Barış İnşası”, “Genç Müslüman Kadınlar; Geleceği Şekillendiren Güç”, “Genç Kadın Liderler”, “Kadınların Eğitimle Güçlendirilmesi”, “Barış Tesisinde Kadının Rolü, İnsanlığa Biçim Vermek”, “Kadın ve Cami Yönetimi: Problem ve Çözümler” ve “Modern Müslüman Kadın: Ayşe ve Külkedisi” olarak belirlendi.

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.