,
  • BIST 9738.84
  • Altın 2818.586
  • Dolar 34.0293
  • Euro 37.9164
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 27 °C

Umut Kervanı birçok ülkede "Mevlid Yemeği" verecek

Umut Kervanı birçok ülkede "Mevlid Yemeği" verecek
Umut Kervanı, Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlid Kandili münasebetiyle Gazze başta olma üzere Afrika ve Asya kıtasında birçok ülkede "Mevlid Yemeği" ikramında bulunacak.

Yılın 12 ayı boyunca dünyanın farklı ülkelerinde çeşitli yardım çalışmaları yapan Umut Kervanı, cumartesi gününü pazara bağlayan gece (14 Eylül) idrak edilecek olan Mevlid-i Nebi münasebetiyle Filistin'de Gazze ve Batı Şeria bölgesinde, Afganistan, Pakistan, Bangladeş, Yemen, Suriye ve Afrika'nın birçok ülkesinde binlerce kişiye "Mevlid Yemeği" ikramında bulunacak.

Yapacakları çalışma ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Mevlidi Nebi vesilesiyle Peygamber Efendimizin sünnetinin insanlara aktarılması adına "Mevlid Yemeği" başta olmak üzere çeşitli programlar gerçekleştireceklerini ifade etti.

Amaç Resullulahın sünnetini topluma yaymak

Kurtaran, "Yarın, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyaya gelişini karşılayacağız. Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem), bu dünyayı şereflendirmekle beraber tüm insanlığa en güzel hediyedir. Çünkü O'nun geldiği dönem karanlık bir dönem söz konusuydu. Bugün de özellikle Resullulah'ın sünneti seniyyesinin toplum arasından kalkmasıyla özellikle bugünlerde karşılaştığımız çocuk cinayetleri, dile getirmekte hayâ ettiğimiz zulümler yaşanıyor. Resullulah Aleyhisselamın dünyaya gelmesiyle birlikte mücadelesi başlamış ve hayatı boyunca da devam etmiştir. Bu mücadelesinde özellikle zulme karşı olmuş, hatta peygamberlik gelmeden önce de hep insanlara ve topluma faydalı işler için mücadele etmiş. Bizler de bu mübarek gecede Resulullah Aleyhisselamın sünnetinin toplum içerisinde hayat bulması, O'nun öğretileri doğrultusunda anlaşılması, hayatının bu anlamda toplumda yaşanması, kötülükle, yoksullukla nasıl mücadele etmişse o şekilde bir duruş ile kendi hayatlarını idame ettirmelerini rabbimizden niyaz ediyoruz." dedi.

Dünyanın birçok ülkesinde "Mevlid Yemeği" verilip çeşitli yardımlar yapılacak

Umut Kervanı olarak Mevlid Nebi vesilesiyle farklı ülkelerde programlar düzenleyeceklerini belirten Kurtaran, "Gazze gerçekten şuan acılar içerisinde. Hem Batı Şeria hem de Gazze'de mevlid yemeklerimiz olacak. Bu zor ve sıkıntılı dönemde bile Peygamber Efendimizi orada anacağız. Çünkü yaşantımız, mücadelemiz O'nun hayatını anlamak içindir. Bununla birlikte şu anda Afrika'nın farklı ülkelerinde bulunan temsilcilerimizin katılımıyla mevlid yemekleri verilecek. Bangladeş'te yetimhanelerimiz, medreselerimiz var. Aynı şekilde Afganistan'da, Pakistan'da, Yemen'de ve Suriye'de yarın eş zamanlı olarak mevlid yemekleri vereceğiz. Bununla birlikte hem yurt içi hem de yurt dışında tespitli olan ailelerimize gıda dağıtımlarımız, kırmızı ve beyaz et dağıtımımız olacak. İnşallah bu şekilde bu güzel geceyi idrak edeceğiz. Umut Kervanı olarak bu vesileyle tüm insanlığın Peygamber Efendimizi en güzel şekilde anlamaları, zulme karşı durup mazlumdan yana tavır almalarını ve toplumun da yaşanılır bir hal almasına vesile olmasını rabbimizden niyaz ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55