,
  • BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 25 °C

Umut Kervanı Vakfı Başkanı Kurtaran: Kış gelmeden Gazze'de konteyner kent çalışmalarımızı hızlandıracağız

Umut Kervanı Vakfı Başkanı Kurtaran: Kış gelmeden Gazze'de konteyner kent çalışmalarımızı hızlandıracağız
Umut Kervanı Vakfı Ankara'da 1. Bölge Toplantısı gerçekleştirdikten sonra Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, yaptığı açıklamada kış gelmeden Gazze'de konteyner kent çalışmalarını hızlandırmaları gerektiğini söyledi.

 

Umut Kervanı Vakfı 1. Bölge Toplantısı programı kapsamında Ankara'ya gelen Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, özellikle Gazze'deki çalışmalar başta olmak üzere, Türkiye ve dünya geneli yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Başta Filistin'in Gazze Şeridi olmak üzere Türkiye, Bangladeş, Yemen, Afganistan, Afrika ülkeleri ve dünyanın birçok yerinde ayni ve nakdi yardımlar, eğitim, sağlık, barınma alanlarında yardım faaliyetleri kapsamında ihtiyaç sahipleriyle hayırseverler arasında köprü olan Umut Kervanı Vakfı, fardım faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor.

Yapılan toplantı sonrası Umut Kervanı çalışmaları hakkında İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, başta Gazze olmak üzere, dünya geneli muhtaçlara umut olmaya devam ettiklerini aktardı.

"Batı illerindeki temsilci ve koordinatörlerimizle bir araya geldik"

Kurtaran, "Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı olarak Ankara'da bugün birinci bölge toplantımızı yaptık. Batı illerindeki temsilci ve koordinatörlerimizle bir araya gelerek, özellikle 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde yapmış olduğumuz kırtasiye yardımlarını görüştük. Bununla beraber de eksik kalan yerler özellikle başvuran ihtiyaç sahibi ailelerin eksikliklerini de tamamlayacağız. Ama özellikle bugün burada Filistin'e Gazze'ye yapılacak olan yardımları detaylı bir şekilde ele aldık." dedi.

"Filistin'e yapacağımız yardımları ele alıyoruz"

Genel Başkan Yardımcıları Filistin'e yapılacak yardımlarla ilgili Ürdün'de olduklarını belirten Kurtaran, "Orada 12 tırdan oluşan bir filo hazırlığı var. Bugün filomuzun hazırlığını yapıp yarın yola çıkacak inşallah. Yardımlarla alakalı hem bilgilendirme hem de bunu halkımıza duyurarak özellikle Filistin'e yapacağımız yardımları ele alıyoruz. Çünkü oradaki kardeşlerimiz her geçen gün şartları daha da zorlaşıyor. Bizlerde Umut Kervanı olarak ilk günden itibaren onların yayındaydık. Şu an yine onların yanında durarak elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışacağız yardımlarımızı ulaştırmaya çalışacağız." şeklinde belirtti.

"Kış aylarına yaklaşmamız bu dönmede oradan gelen talepler doğrultusunda da çadır yardımlarımız vardı"

Özellikle Filistin Gazze özelinde düzenli olarak günlük yaptıkları yardımlarının olduğunu hatırlatan Kurtaran, "Günlük yaptığımız yardımları biraz daha artırmaya yönelik çalışmalarımız var. Özellikle Gazze'de günlük sıcak yemekler dağıtılıyor. Temiz içme suyunu tankerlerle toplu yaşam alanlarına tankerlerle götürüp dağıtımı yapılıyor. Kış aylarına yaklaşmamız bu dönmede oradan gelen talepler doğrultusunda da çadır yardımlarımız vardı. Bu gibi yardımlarımızı hızlandırarak daha da çoğaltarak orada ciddi bir şekilde çadırların ve konteyner tarzında evlerin yapılması için inşallah çağrıda olunacağız. O konuda da yardımlarımızı ulaştıracağız. Bununla beraber genel bir değerlendirme yaparak güzel bir toplantı yaptık. Kardeşlerimiz sahalarda çalışmalarını sürdürüyor." ifadelerine yer verdi.

"Gazze özelinde yardımcı olan kardeşlerimize çok teşekkür ederiz"

Son olarak Kurtaran, "Bizleri yalnız bırakmayan gerek eğitim-öğretim döneminde bizlere eğitim destek paketinde yardımcı olanlar hem de özellikle yurtdışı Filistin Gazze özelinde yardımcı olan kardeşlerimize çok teşekkür ederiz. Rabbim ecirlerini kat kat versin. Onların desteklerinin devamını bekliyoruz. Yardımlarımızı daha da fazlalaştırarak Filistin'e Gazze'ye yoğunlaşacağız." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55