Ürettiği elbiseleri 20 ülkeye ihraç ediyor

Ürettiği elbiseleri 20 ülkeye ihraç ediyor
Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir dikim makinesiyle tekstil işine başlayan ve şimdilerde 150 işçi çalıştıran fabrika sahibi Reşit Başar 20 ülkeye elbise ihraç ettiklerini söyledi.

 

Şırnak Cizre'de çocuk elbisesi üretimi yapan Reşit Başar, eşiyle beraber 2016 yılında kurduğu tekstil üretim fabrikasında kendi markasıyla Amerika, Fransa, Katar gibi 20 ülkeye çocuk elbisesi ihraç ediyor.

Evde hanımıyla bir tipi makine ile beraber yola koyulduklarını belirten fabrika sahibi Reşit Başar; şimdilerde 20 ülkeye mal sattıklarını bununla beraber yaklaşık 15 mağazaya online satışlarının olduğunu, Gaziantep'te de mağazalarının mevcut olduğunu belirtti.

Cizre'de böyle bir yerin olmasından dolayı memnun olduklarını belirterek meslek sahibi olduklarını söyleyen işçiler; iş yerlerinin evlerine yakın olduğunu, artık çalışmak için batı illerine gitmek zorunda olmadıklarını ifade etti.

"Cizre'de üretip 20 ülkeye ihracat yapıyoruz"

Ürettiği elbiseleri 20 ülkeye ihraç ediyor

Reşit Başar

Bir makina ile başlayıp şimdi üretim fabrikasında 150 personel ile birçok ülkeye ürün ihracatı yaptığını söyleyen fabrika sahibi Reşit Başar, "Lopsiloo markası adı altında burada biz bir üretim yapıyoruz. Şırnak Cizre ilçesinde yaklaşık 150 arkadaşla beraber eski usul 'vintage' elbise dikiyoruz. Yoğun ilgi var Yaklaşık 20 ülkeye mal satışımız mevcuttur, aynı şekilde internet üzerinden 15 mağazaya yakın bir online satışımız vardır. Satış mağazamız perakende toptan mağazamız Gaziantep'te mevcuttur. Türkiye ve yurt dışında da bayiliklerimiz var. Biz şu an 1970'li yılların elbiseleri 'Vintage' üretiyoruz. Aynı konsepte uyacak şekilde Ayakkabı üretimi, çorap üretimi, çanta, bone şapka üretimimiz de mevcuttur. Her sene farklı bir modelle yola koyuluyoruz. Evde bir ev tipi makina ile eşimle beraber yola koyulduğumuz bu yolda 3 makine 5 makine derken, devletimizin KOSGEB ve İŞKUR desteği ile de buraya kadar gelmiş bulunmaktayız. Gün geçtikçe daha da büyümeye çalışıyoruz Allah'ın izniyle." ifadelerini kullandı.

Satış yaptıkları kişilerden elbiselerin kendileri tarafından mı dikildiği sorularıyla karşılaştıklarını ifade eden Başar, "Bu Şırnak'ın Cizre ilçesinde kendi modellerimiz ve kendi tasarımlarımızla üretim yaptığımızı söylüyoruz. Özel dikim mağazasıdır. Kendi markamız ve patentimiz vardır. Bütün TSE belgelerimiz mevcuttur. Her şeyi nizamına şekilde uygun bir şekilde üretimine sağlıyoruz.

"Şimdi şehir dışına gitmektense burada çalışıyoruz"

İş yerinin evine yakın olduğunu söyleyen Leyla Aydın, "Yaklaşık bir yıldır burada çalışıyorum. Hepimiz burada kadın elemanlar olarak çalışıyoruz.  Biz kendi elbiselerimizi üretiyoruz, kendimiz kesiyoruz, kendimiz dikiyoruz. Burası açıldığında bizim için çok iyi oldu. İş yerimiz evimize yakın oldu. Geliş gidişlerimiz daha iyi oldu. Böyle yerlerin açılması iyi olur." şeklinde konuştu.

Çalışmak için artık batıya gitmeyeceğini aktaran Hülya Çetin, "İşimden memnunum. Daha önceki yıllarda memleketimizde böyle işler olmadığı için kardeşlerimi alıp İstanbul'a çalışmaya gidiyordum. Şimdi Şehir dışına gitmektense burada çalışıyoruz. Bizim için böyle bir fırsat çok iyi oldu. Sabah işimize gelip akşam evimize gidiyoruz. Daha güzel oluyor bizim için. İleride bir makine olsa ben kendi evimde çalışıp ekmeğimi kazanırım kimsenin cebine muhtaç olmadan kimsenin eline bakmadan ekmeğimi kazanırım." ifadelerini kullandı.

Çalışarak ev ekonomisine katkıda bulunduğunu söyleyen Bahar Ekengin, "Halamın özel dikim atölyesinde 5 senedir çalışıyorum. Hem okulumu okuyorum hem de aileme buradan destek veriyorum. Çalıştığım yerden de çok memnunum, yaptığımız tasarımlar var. Bu yaptığımız tasarımlar yurtdışına gidiyor. Ben de çalışarak hem meslek sahibi oluyorum hem de aileme de destek veriyorum." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.