"Uyuşturucu ülkemizin gelecekteki en büyük tehdit unsurudur"

"Uyuşturucu ülkemizin gelecekteki en büyük tehdit unsurudur"
​Adıyaman'da düzenlenen toplantıda konuşan Vali Nurullah Naci Kalkancı, uyuşturucu ailenin, ülkenin gelecekteki en büyük tehdit unsuru olduğunu söyledi.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı başkanlığında düzenlenen 2017 yılı değerlendirme toplantısında uyuşturucuyla mücadele konusu ele alındı.

Ulusal ve yerel basın mensuplarının da katıldığı toplantıda konuşan Vali Kalkancı, uyuşturucu nun zararlarına değinerek, ülkenin gelecekteki en büyük tehdit unsuru olduğunu belitti.  

Kalkancı, "Adıyaman’ın dağlarında da hiç kimseyi barındırmıyoruz. Adıyaman’ın dağlarında biz varız bizim tedbirlerimiz var, bizim güvenlik görevlilerimiz var korucularımız dâhil olmak üzere onun için bizim dağlarımızda barınamadılar. İlimizin sınırları dışına çıkan birkaç kişi vardı. Onların da yerleri tespit edildi ediliyor. Allah’ın izni ile o işi de halledeceğiz. Terörü ben çok gündemimizde tutmak istemiyorum. Ben Adıyaman’a geldiğimden beri söylüyorum adının terör ile birlikte anılması beni rahatsız ediyor. Adıyaman’ın adının terör ile birlikte anılmaması lazım. Terör bizim adımızı kirletiyor. Adıyaman’da terörün ne işi var. Bilecik neyse, Manisa neyse Adıyaman’da odur terör en fazla o kadar olmuştur.” ifadelerini kullandı.

FETÖ ile mücadelenin devam ettiğini dile getiren Kalkancı, "FETÖ ile terör örgütü ile mücadele devam ediyor. Bunların kaçak olanları, yerleri tespit edilenler hakkında gereği yapılıyor." şeklinde konuştu.

Uyuşturucu ile mücadelenin "terör" ile eş değer olduğuna değinen Kalkancı, daha sonra şöyle devam etti: "Uyuşturucu ailelerimizin, çocuklarımızın, milletimizin ve ülkemizin gelecekteki en büyük tehdit unsurudur. Bu konuda ülkemize terör saldırıları yaptıranlar terörist yetiştirip bizi içimizden, dışımızdan karıştırmak isteyenlerin daha büyük yatırım yapıp daha büyük ehemmiyet verdiği diğer husus uyuşturucudur. Ülkemizde ciddi projeler uygulanıyor. Biz de buna müsaade etmeyeceğiz. Uyuşturucu şu an da terör ile birlikte bütün güvenlik güçlerimizin en büyük hedef alanıdır. Bu ülkenin de adını İnşallah uyuşturucu tüketimi uyuşturucu kullanımı ile anılmasını önlemiş olacağız. Gerek şehir merkezinde, gerekse kırsal da  ve okullarımızda herhangi bir uğursuzluk yaklaşmasın diye her türlü tedbiri aldık. Arkadaşlarımız Adıyaman’da girişinde çıkışında çok ciddi uyuşturucu ele geçirdiler. Çok ciddi Operasyonlar yaptılar. Önümüzdeki terör ile birlikte uyuşturucuyu da Adıyaman’ın gündeminde çıkaracağız." dedi.

Madde kullanımı arttı

Polisin sorumluluk alanı, asayiş, narkotik suçlarla mücadele, terörle mücadele ve trafik olayları ile ilgi değerlendirme yapan İl Emniyet Müdürü Metin Alper 261 kilometrelik alanda görev yapan her bir polise 223 kişi düştüğünü yaptığı sunumda anlattı.

Adıyaman’da meydana gelen olaylarda bazılarında artış bazılarında ise azalmanın götürüldüğü tabloda uyuşturucu kullanımın artış göstermesi dikkat çekti. Polisin ve jandarmanın sorumluluk alanlarında yaptıkları istatiklere göre, 2016 yılındaki madde kullanımının 2017’de çok ciddi bir atış gösterdiği ortaya çıktı.

Polis bölgesinde madde kullanımı yıllara göre şöyle, 2016 yılında esrar kullanımı 123 kişi iken 2017 yılında yüzde 108 artış göstererek 256 kişi oldu. Bonzai (Sentetik Kannabinoid) kullanımı 2016 yılında 27 kişi iken 2017 yılında yüzde 315 artarak 112 kişiye çıktı. Eroin kullanımı 2016 yılında 69 kişi iken 2017 yılında yüzde 85 artış göstererek 128 kişiye ulaştı. Jandarma bölgesinde ise 2016 yılında 35 kişi olan madde kullanır iken 2017 yılında yüzde 309 artış göstererek 147 kişi oldu.

Esrar kullanan kişi sayısı 2016 yılında 20 kişi iken 2017 yılında 120 kişi oldu. 2016 yılında Eroin kullanan yok iken 2017 yılında 4 kişi eroin kullanmaya başladı. (Sentetik Kannabinoid) Bonzai 2016’da sıfır iken 2017’de 1 kişi kullanmaya başladı. Diğer Olaylar (Yasadışı Ekim) 2016 yılında 22 işi iken yüzde 30 artış ile 22 kişi oldu.

PKK, FETÖ/PDY, SOL ÖRGÜTLER (DHKP-C vb.) ve DEAŞ gibi örgütlere yönelik yapılan operasyonlarda 2017 yılında toplam 90 olayda gözaltına alınanları sayısının 198 kişi tutuklananların sayısının ise 88 kişi olduğu bildirildi.

PKK, FETÖ/PDY ve DEAŞ’ e yönelik yapılan 133 E-posta ihbar sayısında 9 E- postaya işlem yapıldığı ve 3 kişinin tutuklu olduğu belirtildi.

Toplumun gündeminde önemli bir yer tutan trafik kazalarının önüne geçmek için gerekli tedbirlerin alındığını dile getiren Alper, tüm tedbirlere rağmen kazaların olduğunu dile getirdi. 2016 yılında meydana gelen toplam bin 47 kazadan 12’nin ölümlü kaza olduğu ve 18 kişini hayatını kaybederken bin 828 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

2017 yılında meydana gelen toplam bin 6 kazadan 10’ununun ölümlü kaza olduğu ve 17 kişi hayatını kaybederken bin 701 kişinin de yaralandığı bildirildi.(İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.