,
  • BIST 9109.34
  • Altın 2919.651
  • Dolar 34.2345
  • Euro 37.6242
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Vali Canalp, Kozluk'ta incelemelerde bulundu

Vali Canalp, Kozluk'ta incelemelerde bulundu
Kozluk ilçesini ziyaret eden Batman Valisi Ekrem Canalp, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Kozluk ilçesini ziyaret eden Vali Ekrem Canalp, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Tarihi Kozluk kalesinde ve Hıdır Bey Camisi’nde incelemelerde bulundu, yeni üretime başlayan tekstil fabrikasının açılış törenine katıldı. 
Esnaf Ziyareti
Vali Canalp, Kozluk ilçesinde kale yolu üzerindeki esnafı ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. 
Daha sonra tarihi Kozluk Kalesi ve Hıdırbey Camisi’nde incelemelerde bulunan Vali Canalp, tarihi mekanların turizme kazandırılması için gerekli düzenleme ve tadilatların yapılması için ilgililere talimat verdi. 
200 kişiye İstihdam İmkanı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle geliştirilen “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” kapsamında Dicle Kalkınma Ajansı tarafından desteklenerek Batman İl Özel İdaresi tarafından ilçede yapımı tamamlanan Tekstil Fabrikasının açılışını Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile birlikte gerçekleştiren Vali Canalp, fabrikada incelemelerde bulunarak, işletmeciden üretim faaliyeti hakkında bilgi aldı. 

Fabrikanın açılışında bir konuşma yapan Vali Canalp, Batman'da faaliyete geçecek sanayi alanları ilgili bilgi vererek, ilçeye bağlı Samanyolu köyünde yapılacak olan 110 dönüm üzerinde yüzlerce tesisin olacağı Tekstil Kenttin kurulacağını ifade etti. 
Kurulacak diğer Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile ilgili bilgi veren Vali Canalp; “Aynı şekilde Raman OSB, Batman Çayı kenarında yaklaşık 200 dönüm üzerine kurulacak olan küçük sanayi siteleri kuracağız. Bu sanayi alanları faaliyete girdiği zaman inşallah Batman’da işsizlik diye bir şey kalmayacak.  Bugünden, attığımız bu hamlelerin sonuçlarını görmeye başladık. Maliye ve Hazine Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek, Batman’da zamanında tekstilin hem temelini atmış hem de gövdesini yükseltmiş. Biz, şimdi onların kurmuş olduğu sistematiğin üzerinden halkayı daha da büyütüyoruz. Çemberlere yeni çemberler ilave etmenin gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Bunların sonuçları Batman’da net şekilde gözüküyor.  
Bunu nasıl görüyoruz? İki çeşit nüfus büyüklüğü var. Bunlardan bir tanesi nüfus artışı, yani doğumdan kaynaklanan nüfus artışı ve ölümden kaynaklanan nüfus azalışı. Bu iki veri arasındaki fark nüfus artışı demektir. Ama başka bir nüfus parametresi var. O da, net göç hareketidir. Yani o ilden göç eden insanlar ile, o kente yerleşmek amacıyla göç eden insanlar arasındaki faktır. Bu net göç hareketi Batman’da uzun yıllar hep negatif seyretti. Ama son yılda bu rakam değişti, tersine döndü. Batman’da nehir artık tersine akıyor. Batman’da göç hareketi pozitife döndü. Yani insanlar artık Batman’ı terk etmiyor, tam tersine Batman’a geliyor. Eğer insanlar yerleşmek amacıyla bir yerden bir yere geliyorsa buranın cazibesi her anlamda artmış demektir. Bundan sonra yapacağımız şey; bu hamleleri ve atılımları daha da büyütmektir. Açılışını yapmış olduğumuz tesisin kapasitesi 200 kişidir, şimdi 100 kişiyle başlanmış, ileriki zaman içerisinde kapasite artışıyla beraber potansiyel rakama ulaşılmış olur. 200 kişi Kozluk için çok önemli bir rakamdır. 200 kişi demek 200 haneye net gelir girişi ve sosyal güvence demektir” diye konuştu. 

İlçe ziyareti sırasında Vali Canalp'a Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cafer Öz, Kozluk Belediye Veysi Işık, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı eşlik etti.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55