,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 26 °C

Vali Canalp, 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi' çalışmalarını yerinde inceledi

Vali Canalp, 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi' çalışmalarını yerinde inceledi
Batman Valisi Ekrem Canalp, Gençlik Spor Bakanlığı tarafından tüm yurtta uygulanan Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında Batman'da yürütülen çalışmaları Batman Kapalı Olimpik Yüzme Havuzunda inceledi.

Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş ve Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’in de hazır bulunduğu incelemede Vali Canalp yüzme eğitimi alan çocuklarla yakından ilgilenerek antrenörlerden bilgi aldı.

İncelemelerden sonra bir açıklama yapan Vali Canalp,  "Bugün 25 Temmuz Dünya Boğulmayı Önleme Günü. Batman'da boğulma vakalarının önüne geçmek için bir eylem planını iki yıldan beri uyguluyoruz. Bu eylem planında 27 ayrı kamu kurumunun görevi bulunuyor. Verdiğimiz eğitimlerden en önemli bir tanesi, ilk yardım eğitimleri. İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda kolluk birimlerimiz jandarma ve emniyet ile ilgili tüm kamu personeline eğitimler veriyoruz. Haziran ve Temmuz aylarında 400 bin vatandaşımıza bilgilendirme mesajı gönderdik. Bugün burada yüzme bilmeyen kalmasın projesi çerçevesinde 2023 yılı içerisinde 16 bin 890 öğrencimize, 2024 yılının ilk altı ayında 9 bin 400 öğrencimize yüzme eğitimi verdik. Bu çocuklarımız şu anda yüzmeyi biliyorlar. 2024 yılında hedefimiz 25 bin evladımıza yüzmeyi öğretmektir.

        Mayıs-Haziran aylarında eş zamanlı olarak 740 okulumuzda 162 bin öğrencimize 10’ar dakika video destekli bir bilinçlendirme programı icra ettik. Yine 2024 yılının ilk 7 ayında 9 bin 93 öğretmenimize boğulma konusunda bilgilendirme eğitimi verildi. 25 bin velimize yüz yüze, 55 bin velimize de sosyal medya platformları üzerinden boğulma vakaları ile ilgili bilinçlendirme faaliyeti icra edildi. İl genelinde yıl boyunca eşzamanlı olarak ayda en az bir defa olmak üzere camilerimizde boğulma vakalarıyla alakalı sohbetler icra edildi. Bu kapsamda 693 camimizde 3568 sohbet gerçekleştirilmiştir. Yaz Kur'an kurslarında haftada bir kez olmak üzere gençlerimize eğitim verilmektedir. Bugüne kadar 20 bin gencimize bir bilinçlendirme eğitimi verilmiştir. 100 bin broşür dağıtılmış, 300 dernek yöneticisine bilgilendirme konferansı icra edilmiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü koordinasyonunda ADEM, ÇATOM ve hane ziyaretleri esnasında ebeveynlere bilinçlendirme faaliyeti icra edilmiştir. Beş tanesi ilçelerimizde olmak üzere Batman genelinde toplam 13 havuzumuz hizmet vermektedir. İl merkezinde üç mahallimizde de su parklarımız içerisinde gençlerimiz serinleme imkânı bulmaktadır. Hizmet veren havuzlarımızdan 2023 yılında 17 bin öğrencimiz, 2024 yılının ilk yedi ayında da 10 bin öğrencimiz faydalanmıştır" şeklinde konuştu.

Boğulma vakalarındaki acı tabloya da değinen Vali Canalp, "Ayrıca acı tablodan da bahsetmek isterim. 2023 yılında boğulma şeklinde vefat eden yedi vaka sayımızın yaş ortalaması on üçtür. Vefat eden evlatlarımızın neredeyse tamamına yakını ana babaların yakınındayken boğulma vakaları gerçekleşmiştir. Dolayısıyla da bu yönünden de boğulmaların üzerinde durulmasını bir kez daha belirtmek isterim. Boğulmaların en yoğun yaşandığı zaman dilimi de hafta sonları ve bayram tatilleri olmuştur. Bu hususta yaptığımız çalışma ve uyguladığımız eylem planını bundan sonraki yıllarda da uygulamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55