Vali Gül: "Bölgemizi tanıtmak için birlikte hareket etmeliyiz"
Gaziantep'te düzenlenen "Sürdürülebilir Turizm ve Bölgesel İşbirliği Toplantısında" konuşan Vali Davut Gül, bölgeyi ulusal ve uluslararası boyutta tanıtmak için birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Mutfak Sanatları Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Gül, Gaziantep ve diğer illerin turizm alanında birlikte hareket etmesinin büyük kazançlar sağlayacağını, bölgeyi ulusal ve uluslararası boyutta tanıtmak için birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.
"Şehir milliyetçiliğinde hepimiz olduğumuz yerde sayarız"
Gül, "Turizm ve bölgenin bütün birikimini biz kullanalım, biz bir adım öne geçelim diye bir iddiamız da yok. Bunun gerçekleşme şansı yok. Bölgesel olarak diğer sektörlerde olduğu gibi turizmde de birlikte hareket edersek hepimiz kazanırız ve bunun dünyada örnekleri var. Şehir milliyetçiliğinde hepimiz olduğumuz yerde sayarız. Ya da kısa ve orta vadede olduğumuz yerden de geriye gideriz." dedi.
"Bölgenin ulusal ve uluslararası boyutta tanıtmaya ihtiyacımız var"
Sürdürülebilir turizm için şehirlerin birbirine ihtiyacı olduğunu belirten Gül, "Aslında bu bizim gerek İpekyolu Kalkınma Ajansı gerek GAP idaresinde çalışmalarımıza da yansıyan bir proje. Aynı zamanda Turizm Bakanlığımızın da bölgesel turizmle ilgili iddiaları, hedefleri var. Bölgenin ulusal ve uluslararası boyutta tanıtım ve satışının yapılması noktasında sizlerin fikirleri doğrultusunda bir yol haritasına ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.
"Dülük Antik Kenti Göbeklitepe kadar eski"
Gaziantep ve bölge illerin turizm potansiyeli hakkında açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de "Adıyaman'da Nemrut ile birlikte başka bir hazine var. Dülük Antik Kenti, Göbeklitepe kadar eski ve Yesemek Açık Hava Müzesi, Rumkale her biri ayrı bir hazine." diye konuştu.
Şahin, "Kahramanmaraş’taki antik kenti ve mozaikleri kendi mozaiklerimiz gibi görmezsek, Hatay mutfağı ile Gaziantep mutfağını eşdeğer görüp bizim baklavamız üzerine Hatay künefesini, soğuk mezesini ilave etmezsek bu bizi verimlilikte aşağı düşürüyor. Bölgesel yarışta bizi geriye götürüyor. Avrupa turlarına baktığımızda kimse kendisini bir nokta üzerinden pazarlamıyor. Bu dünyanın dilini öğrenip, bölgesel ekonomiyi buraya çekmemiz gerekiyor. Bu alanımızı güçlendirip, hak ettiğimiz Anadolu mirasını, bölge mirasını dünya mirasına dönüştürürsek istihdam üreten ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan bir altyapıyı başarmış olacağız." şeklinde konuştu.
Toplantı, görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi.
Toplantıya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Şanlıurfa valileri, belediye başkanları ile ilgili kurum ve kuruluş yöneticileri katıldı. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.