,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

Van-Ankara uçak seferinde valizler Van’da unutuldu

Van-Ankara uçak seferinde valizler Van’da unutuldu
AJet Havayolu şirketinin gerçekleştirdiği Van-Ankara seferinde yolcu bagajlarının Van’da unutulduğu öğrenilince yolcular ile yetkililer arasında bagaj krizi yaşandı.

AJet’in bugün Van-Ankara seferini gerçekleştiren yolcu uçağı, saat 09.00’da Van’dan havalandı. Uçak, Ankara’ya iniş yaptıktan sonra yolcular uçaktan inip bagaj teslim alanında bagajlarını beklemeye başladı. Ancak valizlerin Van’da unutulduğu öğrenildi.

Yetkililer, bagajların Van Ferit Melen Havalimanı’nda unutulduğunu ve uçağa yüklenmediğini belirtti. Bunun üzerine yolcular ile AJet yer hizmeti personeli arasında tartışma yaşandı.

Partisinin 5. Olağan Büyük Kongresi’ne katılmak üzere Ankara’ya giden HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın ve beraberindeki heyet de uçaktaydı. Yaşanan krize ilişkin açıklama yapan Rasim Sayğın, "Ajet ile Van’dan Ankara'ya uçtuk. Uçak kalkıncaya kadar klimasız bir şekilde bekletildik. Şimdi de tüm valizleri Van’da unutmuşlar. Dün de aynısı olmuştu. Yazıklar olsun." ifadelerini kullandı.

Bagajlarının Van’da unutulmasından dolayı mağdur edildiklerini kaydeden HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, “Partimizin 5. Olağan kongresi için Ankara’ya geldik. Uçak indikten sonra bagajlarımızı almak için bekledik ama 7-8 yolcunun valizlerinin dışında kimsenin valizi gelmedi. Yetkililere sorduğumuzda da diyorlar ki 'Valizinizi Van’da unuttuk. Siz gidin biz gelince adresinize yollarız' diyorlar. Tam bir rezillik. Yaşanan uçak krizlerinin üstüne bir de böyle durumlarla karşı karşıya kaldık." diye konuştu.

Aynı sorun 2 gündür yaşanıyor

Dün Van’dan Ankara’ya yapılan seferde de benzer bir olayın yaşandığı öğrenildi. Ankara’ya 2,5 saat gecikmeli gitmek zorunda kalan yolcular gecikme nedeniyle tepki gösterirken, hava yolu şirketinin bir de valizleri unuttuğu ortaya çıktı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerden yaşanan sorun ve aksaklıklara ilgili yardım talep etti.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Vanlı İş İnsanı Feridun Irak, “Dün AJET Van-Ankara saat 21.05 uçağında yaşananlar. Uçak pist başı yapıyor sonra park yerine geri geliyor. 2,5 saat gecikmeyle nihayet uçak Ankara’ya iniyor. Şimdi sıkı durun; yolcuların tamamının valizleri Van’da bırakılmış. Allah müstahakınızı versin bundan büyük rezalet olmaz. Yakın dostum oğlunun Eskişehir’de yapılacak düğünü için tüm ailesiyle birlikte bu uçakla gittiler. Şimdi kendileri orada bütün eşyaları hediyeleri Van’da kalmış bulunuyor.” dedi.

Edinilen bilgilere göre, dün ve bugün unutulan valizler henüz Ankara’ya götürülmedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55