Van'da 2016 yılında 8 milyon kişi muayene oldu
Van Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, 2016 Genel Değerlendirme toplantısında basınla bir araya gelerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen basın toplantısına kent merkezi ve ilçelerde bulunan hastanelerin başhekimleri katıldı.
2016 yılının Türkiye ve bölge açısından çok hareketli bir yıl olduğunu belirten Semur, "Maalesef 15 Temmuz’da kanlı bir darbe teşebbüsü oldu. Yılın ikinci yarısı memleketin bütün gündemi, öncelikleri değişti. Bununla alakalı olarak, sağlık da bundan nasibini aldı. Biz sağlık hizmeti üreten Van’da yaşayan bir milyon 96 bin insana yataklı tedavi kurumları olarak, yatarak tedavi görmesi gereken hastalara hizmet veren Sağlık Bakanlığına bağlı bir kurumuz. Aynı şekilde ilimizde Sağlık İl Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, Yüzüncü Yıl Üniversitemiz, özel hastanelerimizle beraber burada yaşayan bütün vatandaşlarımıza bu hizmeti bakanlığımızın belirlediği hedefler ve politikalar doğrultusunda en iyi şekilde bu hizmeti veremeye çalışıyoruz. Bütün sağlık çalışanlarını, kamu, üniversite ayırt etmeden hepsine 2016 yılında verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.
8 milyonun üzerinde hasta muayene oldu
Kent genelindeki hastanelerde 8 milyonun üzerinde insanın muayene edildiğini açıklayan Semur, "2015 yılında 3 milyon 775 bin kişi muayene olmuşken, 2016 yılında bu rakam 4 milyon 153 bin hastaya çıktı. Van’ın nüfusunun bir milyon 96 bin olduğunu düşünürsek, bütün Van’ı 4 defa muayene etmiş oluyoruz. Halk Sağlığı İl Müdürümüz, aile hekimlerimizde de gerçekleşen muayene sayısının 2 milyon 200 bin civarında olduğunu söyledi. İkisi toplandığında 6 milyon 300 bin civarı yapıyor. Sağlık Bakanlığı hastaneleri, aile hekimleri olarak bütün Van’ı 6 defa muayene etmiş oluyoruz. Tabi özel hastane ve üniversiteyi de eklediğimizde bu rakamlar 8 milyonun üzerine çıkacaktır. Türkiye ortalaması ise 8,4’tür. Dolayısıyla sağlığa erişim konusunda, ‘Paramız yoktu hastaneye gidemedik.’ koşununun çok azaldığını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.
FETÖ'nün kapatılan özel hastanesinin akıbetinin ne olacağı belli değil
Darbe girişiminin ardından FETÖ'nün kapatılan Özel İstanbul Hastanesinin akıbetinin ne olacağı hususunda henüz kesin bir karara varılmadığını aktaran Semur, "Bize oranın kesin tahsisi yapılmadı. Sadece Defterdarlık tarafından, geçici kullanılma izni verildi. Dolayısıyla o binanın, az da olsa satılma ihtimali vardır. Şu anda vergi müfettişleri orada bir denetleme yapıyorlar. Hastanenin piyasaya olan borcu, piyasadan alacağı, binanın ve içindekilerinin değeri ile ilgili bir rapor hazırlıyorlar. Türkiye genelinde böyle bir çalışma yapılıyor. Bu çalışma bittikten sonra kararın verileceğini düşünüyoruz. Askeri Hastanesini de devraldık, bir hafta içerisinde bize kesin devri yapıldı. O bina, arsa ve yapısıyla beraber Sağlık Bakanlığının malı oldu. Ancak İstanbul Hastanesi öyle değildir. Orayla ilgili ciddi bir yatırım yapalım mı yapmayalım mı, ameliyathanesini açalım mı açmayalım mı, acilini açalım mı açmayalım mı? Bu konuda açıkçası tereddütlüyüz." ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.