VUSLAT DERGİSİ: AHLÂK BUNALIMININ İLACI: İSLÂM

VUSLAT DERGİSİ: AHLÂK BUNALIMININ İLACI: İSLÂM
Ziya Gündüz’ün Editörlüğünü yaptığı Vuslat Dergisi, Mart sayısında “Ahlak Bunalı ve Çözüm Yolları” başlığıyla çıktı.

Editörlüğünü Ziya Gündüz’ün yaptığı Vuslat Dergisi, 177. Sayısında “Ahlak Bunalı ve Çözüm Yolları” manşetiyle çıktı. Dergi, günümüzde hızla yitirilen ahlaki değerlerimize, uzman akademisyenlerle birlikte, çözüm yolları aramaktadır…

Güvenilir Ahlakı Bireylerin Yetişmesi

Dünyanın her yerinde insanlar, birlikte yaşamaktadırlar.  İnsanoğlu toplumsal bir varlıktır. İnsanın tek başına yaşamını sürdürmesi imkânsızdır. İnsan, her çağ ve mekânda başka insanlara muhtaçtır. Bilindiği gibi insanlar bir araya gelerek, toplumları, toplumlarda devletleri oluşturmaktadırlar.

Eğer toplumu oluşturan insanlar; iyi, ahlâklı, güvenilir, sorumluluk sahibi iseler, o toplum huzurlu ahlâklı bir toplum olur.  Yok, eğer o insanlar kötü huylu, kötü alışkanlık sahibi iseler o toplum huzursuz olur.  Aynı şekilde insanlar, İslâm üzere yaşarlarsa,  bulundukları toplum İslâm toplumu olur. Eğer insanlar, gayr-i İslâmi bir yaşamı tercih ederlerse, o toplum  gayr-i İslâm’i bir toplum olur. İslâm’ın olmadığı bir toplumda ise huzurdan, ahlâktan söz etmek imkânsızdır. Huzurun adresi İslâm’dır.

TV’lerde Ahlaksız Programlar Dolu

Toplum olarak günümüzde maalesef bir ahlâk bunalımı ile karşı karşıyayız.  Modern hayat, modern teknoloji, kitle iletişim araçları,  insanların ahlâkını kuşatmış durumda.  İnsanlar sınır tanımaz olmuş. TV ekranlarında toplumun ahlâkını bozan diziler almış başını gidiyor.  Yine TV ekranlarında evlilik adı altında, hiçbir mahremiyet tanımayan programlara, kimse ses çıkarmamaktadır. İnsanlara ekranlarda, sokaklarda, parklarda, ahlâk dışı davranışlar neredeyse normal gelmeye başladı.  Çevreye saygı yok. Kitle iletişim araçlarında, her hangi bir ahlâki kural yok!

Kötü olan bir ahlâki davranışa, insanlar çare aramıyorlarsa, bilin ki o kötü huy, davranış artık toplumda normal karşılanmaya başlamıştır. Kötü alışkanlıkların normal görünmesi, o toplumun intihar etmesi demektir.

Her Şeyin Bir Edebi ve Ahlakı Var

Şunu unutmayalım ki, mutlaka her şeyin bir ahlâkı var. Çay içmenin dahi bir adabı edebi vardır. Ahlâk çok geniş bir kavramdır.  

Şunu hatırlatmak gerekir ki, her alanda ahlâklı insanlar, ancak ahlâklı bir toplumu meydana getirebilirler. Bunun içindir ki ahlâk üzerinde mutlaka çok durmalı ve çok okumalıyız. Şimdi İslâm ahlâkını kuşanıp, örnek olma vaktidir. 

Dergide Yazısı Olan Yazar

Prof. Dr. H. Ömer Özden, Prof. Dr. Ali Çelik, Doç, Dr. Recep Ardoğan,  Hüseyin Kerim Ece, Fatih Oruç,  Süleyman Gülek, Abdullah Dai, Muhammed İslamoğlu,  Recep Arslan, Seyfulislam Çapanoğlu, Rıdvan Sevin,  Ahmet Varol ve Hümeyra Gümüş…

Dergi Hakkında Detaylı Bilgi İçin: 0216 612 78 22 web: www.vuslatdergisi.com

Kaynak:HÜR24Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.