,
  • BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C

Yarım asırdır aynı Kur'an'ı okumanın aşkıyla yaşıyor

Yarım asırdır aynı Kur'an'ı okumanın aşkıyla yaşıyor
Batman'da okuma yazması bulunmayan ve henüz küçük yaşta Kur'an'ı Kerim okumayı öğrenen 75 yaşındaki kadın, hastalığına ve ilerlemiş yaşına rağmen yarım asrı aşkın bir süredir aynı Kur'an'ı Kerim'i okumanın aşkıyla yaşıyor.

Batman'da ikamet eden yatalak hastası 75 yaşındaki Hiliye Zariç, ilerleyen yaşına rağmen küçük yaşlarda kendisine alınan aynı Kur'an'ı Kerim'i okumaktan bir an geri durmuyor.

Kendisine bakan çocuklarının yardımıyla günlük en az bir cüz Kur'an okumayı ihmal etmeyen Zariç'in Kur'an sevdası imrendiriyor.

75 yaşında olmasına rağmen düzenli bir şekilde Kur'an okumasından dolayı hafızası güçlü kalan Zariç, hasta yatağında bile Kur'an okumaktan vazgeçmiyor.

50 yılı aşkındır sürekli okuduğu için yaprakları ve kapağı yıpranmış aynı Kur'an'ı Kerim'i bir an olsun başucundan ayırmayan Zariç, çocukluğunun hatırası olan mevcut Kur'an'a aşkla bağlı.

Kur'an okumanın hayatına renk kattığını, kendisini mutlu ettiğini belirten Zariç, herkese bu mutlulukla yaşama tavsiyesinde bulundu.

"Her gün Kur'an okuyor, salavat çekiyorum"

İLKHA muhabirine konuşan Hiliye Zariç, "7 yaşından beri Kur'an'ı Kerim okuyor, namaz kılıyorum. Sabah namazlarını kaçırmıyorum. Çocuklarımı her zaman sabah namazına kaldırıyordum ki namazlarını kaçırmasınlar. Her gün Kur'an okuyorum, salavat getiriyorum. Bütün çocuklarıma Kur'an'ı Kerim okumalarını sağladım. Camide okuyan medrese öğrencilerine de her gün yemek gönderiyordum. Sokağımızdaki çocuklara ve kadınlara Kur'an dersi verdim. Her gün bir cüz Kur'an, bir Yasin'i Şerif okuyorum ve zikir çekiyorum." dedi.

"Kur'an okumak çok güzel"

Kimi surelerin hâlâ ezberinde olduğunu vurgulayan Zariç, "Yaklaşık 70 yıldır Kur'an'ı Kerim okuyorum ve ayda bir hatim indiriyorum. Kur'an'ı Kerim'i okumak çok güzeldir. Allah'ın 99 ismini, Nebe, Yasin surelerini ezbere biliyorum ve her zaman söylüyorum. Çocukluğumdan beri okuyorum." diye konuştu.

"Bizlere de Kur'an, namaz ve Allah aşkını nakşetti"

Annesinin 50 yıldır aynı Kur'an'ı okuduğunu ve Kur'an aşkını aile fertlerine de aşıladığını belirten Ahmet Zariç ise şunları söyledi:

"Annem 75 yaşındadır. Küçüklüğünden beri Kur'an'ı Kerim okuyor. Şu an okuduğu Kur'an'ı Kerim'i 50 yıldan fazladır annemdedir. Annem Kur'an'ı Kerim'i okumakla beraber Yasin, Rahman, Nebe, Amme gibi sureleri de ezbere biliyor ve Esma'ül Hüsna'yı ezbere biliyor. Ömrü boyunca günlük olarak bir cüz Kur'an'ı Kerim okudu ve her ay hatim bitirmiştir. Şimdi de yatalak olmasına rağmen teyemmüm abdesti alıp yatağında hem Kur'an'ı Kerim okuyor hem de namazlarını kılıyor. Annem ve babam küçüklüğümüzden beri bizlere de Kur'an'ı Kerim'i, namazı ve Allah aşkını nakşetti. Allah Teâlâ Kur'an'ı Kerim aşkıyla donanan anne ve babaların sayısını artırsın." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55