Yemen'i vuran işgalci ABD, katliamlarına kılıf arıyor!

Yemen'i vuran işgalci ABD, katliamlarına kılıf arıyor!
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın Yemen’deki Ensarullah Hareketi'ne askeri destek sağlamaya devam ettiğini ileri sürerek, bu yardımların derhal durdurulması gerektiğini söyledi.

Trump, İran’ın Yemen’deki Ensarullah Hareketi'ne askeri destek sağladığını ileri sürerek, İran'ı tehdit etti.

Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda bulunan Trump, İran’ın Ensarullah Hareketi'ne gönderdiği askeri teçhizatın azaldığını ancak hala büyük miktarlarda sevkiyat yapıldığına dair haberler aldığını belirtti.

Trump, “İran, Husilere yönelik askeri malzeme desteğini derhal kesmelidir. Onlar İran olmadan savaşamaz. Her halükarda kaybedecekler ama bu şekilde daha hızlı olur.” ifadelerini kullandı.

ABD, son dönemde Ensarullah Hareketi'ne yönelik hava saldırılarıyla sivilleri katlederken, saldırılarını meşrulaştırmak amacıyla, İran'ın silah desteğini verdiğini iddia ediyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.