Yetimler Vakfı, bin yetim çocuğa kırtasiye yardımı
Yetimler Vakfı, pazartesi günü başlayacak 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı öncesinde aralarında Suriyeli mültecilerin de bulunduğu bin yetim çocuğa kırtasiye yardımı yaptı.
Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı), pazartesi günü başlayacak 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı öncesinde Diyarbakır’da aralarında Suriyeli mülteci çocukların da bulunduğu bin yetim çocuğa kırtasiye yardımı yaptı.
Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan vakıf binasına getirilen kırtasiye malzemeleri, vakıf gönüllüleri tarafından hazırlanıp okul çantalarına yerleştirilerek hazır hale getirildi.
İçi kırtasiye malzemeleri ile doldurulan çantalar, yetim çocuklara dağıtıldı.
Yapılan yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı Yardım Komisyonu Başkanı Vedat Bilge, bin yetim çocuğa kırtasiye yardımında bulunduklarını belirtti.
Yetim çocuklara yönelik çalışmalarının devam ettiğine vurgu yapan Bilge, yetimin gülmesi halinde dünyanın güleceğini ifade ederek, dünyanın huzur bulması için yetimlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
Okullar açılmadan önce yetim çocukların kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Bilge, “Yetimler Vakfı olarak okul öncesinde çocuklarımızın kırtasiye ihtiyacını karşılamak ve okula yeni başlayan çocuklarımızın o heyecanına ortak olmak için sponsorlarımızın katkılarıyla bine yakın çocuğumuzun kırtasiye ihtiyacını karşıladık. Biz Yetimler Vakfı olarak yıllardır bu işi yapıyoruz. Bizim her ay düzenli olarak yardım yaptığımız 715 yetim çocuğumuz var. İmkânlarımızın yetersizliğinden dolayı dosyaları yanımızda bekletilen 2 bine yakın yetim çocuğumuz var. Gönül isterdi ki hepsine ulaşalım ama şu an imkânımız 715 yetim çocuğa yardım etmeye yetiyor. Biz her ay düzenli olarak o 715 yetim çocuğa aylık yardımda bulunuyoruz. Anneleri adına açtırdığımız hesaplarına aylık ihtiyaç parası yatırılıyor. Bazı ailelerin maddi durumu çok fazla düşükse annelerine dul maaşı bağlıyoruz. Yetim ailelere aynı zamanda kurban eti yardımında da bulunuyoruz. Bayramlarda hayırsever vatandaşlarımızın sponsorluğunda kendilerine bayramlık elbiseler de alıyoruz. Onların sevinçleriyle bayramda biz de seviniyoruz. Ayrıca sosyal etkinlik olarak yetim çocukları piknik ve sportif faaliyetler gibi etkinliklerde buluşturuyoruz. Geçen şubat ayında okullarında başarılı olan öğrencilerimizi diğerlerinin de okullarda başarılı olmaları için teşvik amacıyla Şanlıurfa ve Gaziantep’e geziye götürdük. Çocukları Şanlıurfa’da Balıklıgöl’e, Gaziantep’te hayvanat bahçesine götürdük. Hem onların başarılarına ödül olsun diye hem de diğer öğrencilerimizin başarılı olması için böyle bir çalışmamız oldu.” dedi.
“Yetimlere sahip çıkmalıyız ki dünyadaki huzursuzluk son bulsun, insanlık huzuru bulsun”
“Yetim gülerse dünya güler, yetim ağlarsa dünya ağlar” diyen Bilge, sözlerine şöyle devam etti:
“Peygamber Efendimiz, biri Hadisi Şerif’inde ‘Bir yetimi barındıran, ihtiyacını karşılayan benimle cennete iki parmağım kadar yakındır.’ buyurmuştur. Toplumda herkes kendi imkânı ölçüsünde yetimlere sahip çıkmalıdır. Yetim gülerse dünya güler, yetim ağlarsa dünya ağlar. Şu anda dünyanın birçok yerinde mazlum halkların yetimlerinin ağlaması nedeniyle dünya huzur bulamıyor. Dünyanın huzur bulması için yetimlere sahip çıkılmalıdır. Yetimlere sahip çıkmalıyız ki dünyadaki huzursuzluk son bulsun, insanlık huzuru bulsun. Bizler çocuklara yardımda bulunduğumuz esnada, o sevinçlerinin biz de meydana getirdiği duyguyu kelimelerle anlatmak mümkün değildir. Yani bu o kadar büyük bir mutluluktur. Onların sevinçli hallerini görünce seviniyoruz.”
Kırtasiye yardımı alan yetim çocuk ve aileler ise yapılan yardımdan dolayı memnun kaldıklarını belirttiler.
Yetim olan 2 yeğeninin bakımını üstlenen Fatma Eleftoz, bir yanları kırık yetimlere sahip çıkılmasının sevindirici olduğunu söyledi.
“Diyarbakır halkı, bizim gibi bir yanları kırık olan yetimlerin ellerinden tutmalı”
Eleftoz, “2 yeğenim için vakfa başvurdum. Beni çok güzel bir şekilde karşıladılar, çok mutlu oldum. Vakıf bizim ile çok ilgilendi, diğer yardım kuruluşları içinde bize en yakın olan bu vakıftı. Çocukların halası oluyorum. Normal günlerde dâhi buraya gelince bizim ile ilgilenip, müferrih olmamızı sağlıyorlar. Normal günlerde evimize kırmızı et girmez iken Yetimler Vakfı sayesinde evimize et giriyor. Diyarbakır halkı, bizim gibi bir yanları kırık olan yetimlerin ellerinden tutmalı ve Yetimler Vakfına sponsor olmalarıdır. Yetimler Vakfına teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Yetim öğrencilerden Gülcan Güldendal ise Yetimler Vakfına yapılan yardımdan dolayı teşekkür ederek, okuyup hayalindeki mesleği olan doktor olduğunda yetimlere sahip çıkıp bağışta bulunacağını belirtti.
Yapılan yardımdan dolayı sevindiğini dile getiren Güldendal, “İyi ki Yetimler Vakfı var” diyerek duygularını ifade etti. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.