YGS birincisi Sur’dan çıktı
Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Diyarbakır birincisi Sur ilçesinden çıktı.
2015 yılından sonra çatışmalar ve mağduriyetlerle gündeme gelen Sur ilçesinde oturan Ömer Baran Torun, YGS-1, YGS-2, YGS-5 ve YGS-6'da sadece 4 yanlış yaparak, 492 puan alarak Diyarbakır birincisi oldu.
Vali Aydın Arslan Fen Lisesinde okuyan Ömer Baran Torun, YGS’de 154 soruyu doğru cevaplayarak Türkiye’de 25’inci, Diyarbakır’da ise 1’inci olmanın mutluluğunu yaşadı.
YGS’de 492 puan alan Torun, duygularını İLKHA’ya paylaşarak, başarısının 4 yıllık bir emeğin ürünü olduğunu söyledi.
Babası esnaflık yapan Torun, başarısında başta öğretmenleri ve ailesi olmak üzere çevresinin de payı olduğuna söyleyerek, öğretmenlerinin, ailesinin ve arkadaşlarının kendisine çok desteği olduğunu belirtti.
“Denemeleri çözüyormuş gibi soruları çözdüm.”
Pansiyonda kaldığını belirten Torun, başarısının sırrının düzenli bir şekilde çalışmak olduğunu sözlerine ekleyerek, “İlk sınav salonuna girmeden önce stresliydim. Ardından stresim ve heyecanım azaldı. Sınava girdiğimde olan heyecanım, sorulara bakınca geçti. Her zamanki denemeleri çözüyormuş gibi soruları çözdüm. Sınavdan böyle başarılı olarak ayrıldığımı bilmiyordum. Sorulara baktığımda emin olmadığım sorular vardı. Onların da doğru çıktığını öğrendim.” İfadelerini kullandı.
“Sınavlarım iyi geçince şimdi daha büyük hedefler düşünüyorum”
Sınav anını da anlatan Torun, “Matematiği çözerken bir yere kadar iyi gidiyordu, ardından dikkatim dağıldı. Bir ara boşlarım oldu ancak çözmeye devam ettim. Daha sonra sınavımı tamamladım. Diğer Derslere göre Matematikten daha fazla zorlandım.” İfadelerine yer verdi.
En çok zorlandığı dersin matematik olduğunu belirten Torun “Buna rağmen, matematik ve fenden ful yaptım. Yanlışlarım Türkçe ve Sosyal bilgiler konusunda oldu. Şimdi LYS’ye hazırlanıyorum. Sınavdan önce başka hedeflerim vardı. Ancak sınavlarım iyi geçince şimdi daha büyük hedefler düşünüyorum.” Diyerek duygularını dile getirdi.
“Herkesin kazabileceği bir başarıdır”
Torun son olarak LYS’ye girecek olan arkadaşlarına tavsiyelerde bulunarak, “Herkesin kendisine göre bir programı olmalı. Kendi ihtiyaçlarını karşılayan, kendi eksiklerini tamamlayan bir program hazırlamaları gerekiyor. Kendini sıkmanın anlamı yok. Ben günde 2,5 saat etüt saatinde, 12’de ise başka bir etüt programı kapsamında çalışıyordum. Büyütmeye gerek yok. Herkesin yapabileceği bir durumdur. Herkesin kazabileceği bir başarıdır bu başarı. Ailem hiçbir zaman bana baskı kurmadı. Öğretmenlerim de ellerinden gelen yardımı yaptı.” dedi. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.