Zorluoğlu: "Allah’ın yarattığı her cana hizmet ediyoruz"

Zorluoğlu: "Allah’ın yarattığı her cana hizmet ediyoruz"
Hayvan bakım evi açılışında konuşan Van Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, belediye olarak sadece insanlara değil, aynı zamanda hayatın içerisindeki diğer canlılara da hizmet götürme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından aynı anda 200 köpek ve 100 kedinin barınabileceği hayvan bakım evi açılışında konuşan Van Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Allah’ın yarattığı her cana hizmet ettiklerini belirti.

Van Büyükşehir Belediyesi bölgede tek olma özelliği taşıyan hayvan bakım evini hizmete açtı. Hayvan bakım evinde kısırlaştırılma, aşılama, muayene ve tedavi hizmetleri verilecek.

Açılış programında bir konuşma yapan Van Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, belediye olarak sadece insanlara değil, aynı zamanda hayatın içerisindeki diğer canlılara da hizmet götürme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Hazreti Muhammed'in, "Yerdekilere merhamet eyle ki göktekiler de sana rahmet eylesin." hadisine atıfta bulunan Zorluoğlu, "Esasen bu, 'yaratılanı severim, yaratandan ötürü' düsturu şeklinde kültürümüzde yer almıştır. Bu çerçevede Allah’ın yarattığı her cana hizmet ediyoruz, her cana kıymet veriyoruz ve ehemmiyet gösteriyoruz. Bugün burada açışını yapacağımız hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi, bu manada sokak hayvanlarına dönük belediyemizin hayvanlara ve diğer canlılara verdiği önemin ehemmiyetin bir göstergesidir." diye konuştu.

"Doğu Anadolu bölgesinin tam teşekküllü tesislerinden biri olma özelliğini taşıyor"

Hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinin, bölgenin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin en önemli ve tam teşekküllü en modern tesislerinden biri olma özelliğini taşıdığını söyleyen Vali Zorluoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sağlık Daire Başkanlığımıza göre, en teşekküllüsü, en mükemmeli şu anda hizmete açtığımız hayvan bakım merkezidir. Bu tesisin yapımı 2015 yılında başladı. 2017 yılında biz Van’da belediyeyi devir aldığımızda geldiği seviye ile geçmiş ve bugün yapılan seviye arasında hem anlayış bakımından hem fiziki imkânlar bakımından hem araç gereç ve personel bakımından çok büyük bir fark var. Buraya büyükşehir belediye başkanı olarak bizzat ben çok ciddi önem veriyorum ve vermeye devam edeceğim. Burada çok önemli değişiklikler yaptık. Üç adet kalıcı padok ve içerisinde ki bir çok eksikliği araç gereç yönüyle tamamladık, personel bakımından burada daha önce hiç personel yoktu, yaptığımız çalışmalarla, personel eksikliğini de büyük bir bölümüyle tamamladık. Kalan ufak tefek eksiklikleri de tamamlayacağız. Toplamda 10 bin metrekare üzerine kurulu, 3 bin 550 metrekare kapalı alana sahip merkezimizde, 4 veteriner hekim, 2 ameliyat personeli, 6 hayvan toplama personeli, 10 hayvan bakıcısı, 3 şoför, 3 bekçi, bir bahçıvan, 2 büro görevlisi olmak üzere toplamda 31 personel burada çalışıyor. Bu sayıyı biz devir aldığımızda her halde 10 kişi yoktu. Yine de ihtiyaç varsa bizim öncelik hizmet alanlarımızdan biridir. Yine personel ihtiyaç olursa buraya kısa zamanda tamamlayacağız."

"Hayvanları barındıra bilecek kapasitede büyük bir hayvan merkezi yaptık"

Hayvan bakım merkezinin toplamda 225 sokak hayvanına aynı anda hizmet vereceğini ifade eden Vali Zorluoğlu, "Hayvanları barındırabilecek kapasitede büyük bir hayvan merkezi yaptık. Tesisimiz tıbbi cihaz personelleriyle modern bir hayvan hastanesi enstitüsünde de hizmet verecek inşallah. Bu tesis sayesinde ve hizmet sayesinde Van’ımızın caddesinde, sokaklarında sahipsiz ve bakıma muhtaç, yaşlı ve hastalıklı sokak hayvanları görevlilerimiz tarafından, üslüne uygun bir şekilde toplanacak. Barınağımızda onları koruma altında alacağız, veteriner hekimlerimiz tarafından tedavi edilen bu hayvanlar, birkaç gün misafir edilecek ve kontrol altında tutulacaklar. Sonra tekrar aldığımız bölgeye bu hayvanlarımızı çok sağlıklı bir şekilde o ortama tekrar bırakacağız ancak hasta yaşlı ve güçten düşmüş sokak hayvanlarımızı sokaklarda bırakmayacağız. Onları inşallah uygun mekânlarımızda sürekli gözetim altında tutacağız. Merkezimizin bugün resmi açılışını yapıyoruz esasen birkaç aydır hizmet veriyor. 2018 Şubat ayı itibariyle gerek vatandaşlar tarafından gerekse basın yoluyla yapılan ihbarlar sonucu 2 bin 283 hayvan bu merkezde tedavi edilmiştir. 850 hayvanın kısırlaştırma, küpeleme, çip ve aynı zamanda aşıları da ayrıca gerçekleştirilmiştir. Tedavi edilerek, sağlıklarına, sıhhatlerine kavuşturulan 44 sokak hayvanın vatandaşlarımıza sahiplendirilmiştir." dedi.

"Öğrenciler bu merkezde âlemle ilgili, canlılarla ilgili temel bilgileri alacaklar"

Vali Zorluoğlu, "Şu an tesisimizde koruma altında olan tedavileri yapılan ve sahiplendirilmeyi bekleyen gerek köpeklerimiz gerek kedilerimiz var. Buradan vatandaşlarımıza hayvansever insanlarımıza sesleniyoruz. Lütfen buradaki sahipsiz hayvanları sahiplenmek için tesisimize müracaat edilsin. Tabi hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezimizde bir taraftan sokak hayvanlarımıza teferruatlı işlemler gerçekleştirilecek ama aynı zamanda burası çocuklarımıza dönük hayvan sevgisi, canlı sevgisi, doğa sevgisi aşılayabilecek eğitim faaliyetlerine ev sahipliği yapacak. İlkokullarımızdan, ortaokul öğrencilerinden çocuklarımız ve gençlerimiz bu merkezi ziyaret edecek. Burada hayvanlarla ilgili, bu âlemle ilgili, canlılarla ilgili temel bilgileri alacaklar. Aynı zamanda hayvanlarla ilgili varsa bir takım yanlış anlayışlar da inşallah burada düzeltilmiş olacak." diye konuştu.

"Çok özel önem verdiğimiz ve vermeye devam edeceğimiz bir projedir"

Sadece insanlığa değil, hayvanlara da belediyecilik anlamında hizmet verdiklerinin altını çizen vali Zorluoğlu, "Bu hizmetin bir parçası olarak ve tamamlayıcısı olarak, büyükşehir belediyemizin, sokak hayvanlarına verdiği öneminin bir gereği olarak, kent merkezine yeni 19 adet hayvan besleme odağı kurduk. Toplam 60 adet odakta bu güne kadar sokak hayvanlarımız için toplam 21 ton mama kullanıldı. Bu hizmet hayvan bakım merkezinden bağımsız olarak ama buranın bir bütünleyicisi olarak veriliyor. İlçe belediyelerimiz tarafından da buna katkılar yapılıyor, Tuşba, Edremit, İpekyolu belediyelerimizde bu işe destek oluyorlar. Yine üniversitemiz bu hayırlı işin içerisinde, sivil toplum kuruluşlarımız bu işin içinde. İnşallah el birliği ile bir birimize destek vererek, bu uygulamayı daha da yaygınlaştırarak, sokaklardaki hayvanlarımızın beslenmesine ve Allah’ın verdiği canlarını yine onun verdiği süre kadar sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde sürdürmelerine imkan sağlamaya çalışacağız. Burası Büyükşehir Belediyemizin önemli vizyon projelerinden bir tanesidir. Benim ve bizzat eşimin de çok yakından ilgilendiği, çok özel önem verdiğimiz ve vermeye devam edeceğimiz bir projedir. Buranın eksikliklerini tamamladık ve tamamlamaya devam ediyoruz ve hayvan bakım merkezi bizzat benim kontrolüm ve denetimimde hizmet edecek. Sokak hayvanları bakımından da önemli bir rahatlamaya olanak sağlayacağız. " şeklinde konuştu.

Programa, Van Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan. İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van İpekyolu Kaymakamı Ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van yüzüncü yıl üniversitesi rektörü Peyami Battal, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaş katıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.