2.Üsküdar Kitap Fuarı’ına Dair…
Vuslat Dergisi Editörü Ziya Gündüz, 2.Üsküdar Kitap Fuarı'nı hakkında bir makale kaleme aldı.
Pazar günü Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği 2.Üsküdar Kitap Fuarı’nı ziyaret ettim. Yetkililerden aldığım bilgilere göre, 100 üzerinde yayınevi fuara katılmış. 200 civarında yazar fuarda imza ve söyleşi programlarına katılacak. Pazar günü, kitap fuarının oldukça yoğun olduğunu gözlemledim. Stantlarda görevli arkadaşlarla sohbet ettim, fuarla ilgili görüşlerini aldım. Birçok stant görevlisi, fuarın güzel geçtiğini dile getirdi. Tabii ki bazı standa da duran arkadaşların, kitapla ilgilisinin olmadığını fark ettim. Kitapla ilgisi olmayan arkadaşların fuarda görev alması doğru mu, değil mi? onu yetkililere bırakıyorum. Kitapla içli dışlı olanların, enerjik olması gerekiyor. Kitap insanı ruhsuzlaştırmaz, tam aksine canlı kılar!
Bilindiği gibi fuarlarda etkinlikle, söyleşiler, imza günleri artık fuarların olmazsa olmazı. Pazar günü İnkılab Yayınları’nın organize ettiği, Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak’ın konuşmacı olarak katıldığı, “Yeni Dünya Algısı” isimli söyleşiyi takip ettim. Dilipak, kendi has üslubuyla çarpıcı bilgiler verdi. Tarihi yanlış bildiğimizi dile getirdi. Kendi kültürümüzden, referans kaynaklarımızdan hareket etmediğimizi, bunun içinde doğru bildiğimiz birçok bilginin yanlış olduğunu hatırlattı. Doğruyu bulmak adına, çaba sarf edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Fuarda bazı stantlarda oturdum, çay içtim, muhabbet ettim. İşaret Yayınları standında, Hasan Hüseyin kardeşimle, epeyce bir zaman oturdum. Kendisiyle İşaret Yayınları’nı kitaplar, Kur’an, Muhammed Esed vs. konular üzerine konuştuk. Bu vesileyle kendisiyle İşaret Yayınları hakkında bir söyleşi sözü de aldık. İşaret Yayınları standında, kitap satışı dahi yaptım. İnsanların kitaba ilgisinin olduğunu gördüm. Teknolojinin hayatımızı kuşattığı bir dönemde, matbu basımlara rağbetin olması çok önemlidir. Kitaba kaleme dokunmak gerekiyor. Şunu unutmayalım ki, dünyayı mürekkep ve kâğıt yönetiyor.
Pazar günü fuarda birçok yazar kitaplarını imzalıyordu. Beyan Yayınları’nda Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma hocamız, sevenleriyle keyifli sohbet ediyordu. İsteyenlere kitaplarından imzalıyordu. Ben, Nesil Yayınları standında Yazar Bilal İşgören kardeşimle biraz hasbıhal ettim. Daha sonra Bülent Akyürek ağabeyimizin yanına geçtim. Onunla da çalışmaları hakkında konuştuk. Kendisinin fuar bitimine kadar, fuarda olacağını söyledi. Şimdiden Bülent ağabeyimizin sevenlerine duyurulur…
Okumanın gücüne inanıyorum. Okuyan insan, mutlaka okumayandan öndedir. Çünkü “hiç bilenle, bilmeyen bir olur mu” elbette ki bir olmaz. Okuyanlar, gerçekleri görebilirler. Okuyanlar, kendilerini aşabilirler.
Fuarın açılış gününde, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şu cümleleri dile getirdi:
“Doğruları görmemize yardımcı olması bir yana, okumak aynı zamanda bizleri bir araya getirir. Kitap okumak yenidünyaların kapılarını açar” dedi.
Evet, kitap okumak yeni düşünceleri görmektir. Kitapların bize değil, bizim kitaplara ihtiyacımız olduğunu unutmayalım. Bunun için diyoruz ki, “İyi ki, Kitaplar Var”
O halde ailece kitap fuarına gitmeyi unutmayınız. Kitap fuarında, çocuklar için, gençler için, her yaş gurubu için, kitapların mevcut olduğunu hatırlatmakta fayda var.
Bu vesileyle Üsküdar Kitap Fuarını organize eden bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Üsküdar hem tarih kokar, hem de kitap kokar!
Haydi, Bismillah…Vakit 2.Üsküdar Kitap Fuarı Vakti. Fuarı, 04 Haziran tarihine kadar ziyaret etmeniz mümkündür.
Selam, sevgi ve baki muhabbet ile…
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.