53.Uluslarası Antalya Film Festivali, Yerel Medyayla Buluştu
Uluslararası Antalya Film Festivali Direktörü Elif Dağdeviren, Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ali Ergin, ANSET Festivaller Koordinatörü Dilaver Tanık, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Zülfü Çelik’in katılımıyla gerçekleşen toplantıya Antalya basınının ilgisi büyüktü.
Toplantıda festival hakkında detayları, yarışma filmleri, yan programları ve
gün gün etkinlik bilgilerini paylaşan Dağdeviren, konuşmasına yaklaşan Türkiye’nin en köklü sinema film festivalinin heyecanını ve yenilikleri anlatarak başladı.
Dağdeviren ‘Bu sene birçok yenilik var. Geleneksel olanlara da devam ediyoruz. Ekip olarak 3. senemiz. En önemli yenilik ve bizi en çok heyecanlandıran artık bir festival merkezimiz olması. Üç senelik bir hayal ama ancak bu sene devreye sokabildik. 20 yıldır dünya festivallerini ziyaret eden kişilerden oluşan bir ekibimiz var. Bu sene faaliyete geçirdiğimiz Cam Piramit, dünyadaki örnekleriyle kıyasladığımızda çok farklı ve nadir şıklıkta bir yere dönüştü. Burada ulusal ve uluslararası endüstriyle buluşmalar gerçekleştireceğimiz, basın toplantıları yapacağımız; ismini de Adrian Salonu olarak belirlediğimiz bir alan hazırladık. Antalya’dan sinema dünyasına açılan kapıyı sembolize ediyoruz. Atölyeler, soru cevap sohbetleri orada yapılacak’ şeklinde konuştu.
FİLMLERİMİZ ANTALYA MARKASINI DÜNYAYA TAŞIYOR
Festival programı ve etkinliklerinin yer aldığı 85 bin adet broşürün dağıtımının yapıldığını vurgulayan Dağdeviren, ‘En önemli hedeflerimizden biri yerli ve yabancı sinema endüstrisini Antalya’ya daha da alıştırmak. Antalya Film Festivali ile beraber Antalya Film Forum ve bu yıl başlattığımız FILM TMR gibi bizleri ve sektörü çok heyecanlandıran bölümlerle sektörü, festivalin gücünden ve ev sahibi olmanın avantajlarından yararlanarak birlikte üretim yapmaya çağırdık. 2 senedir Antalya Film Forum paltformu sayesinde festivalimizden çıkan filmler Antalya markasını dünyaya taşıyor. Burada gerçekleşen buluşmalardan ve etkinliklerden bir çok iş ortaklığı çıkıyor’ dedi.
Elif Dağdeviren, ayrıca Türkiye sinemasının gün geçtikçe dünyada daha güçlü hale gelmesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek ‘FIAPF’a üye 60 festivalden biriyiz ama dünyada 4000’e yakın festival var. Dünyadaki gidilecek festivaller haritasının içine girersek, örneğin Türkiye filmlerinin Antalya’da keşfedilebileceğini bilinirse festival ekonomisi buraya da akmaya başlayacaktır’ açıklamasını yaptı.
KORTEJ BU SENE DEMOKRASİYE ve MÜLTECİLERE ADANDI
Elif Dağdeviren, 15 Ekim’de yapılacak korteje özellikle önem göstermek gerektiğini ‘Kortej bu yıl birlik, beraberlik ve demokrasiye adandı. New York borsası gong’la başlar. Bizim festivalimizin gong’u da kortejdir. Ve bu dünyada tek. Daha güçlü kılarsak bir dünya markası olacağına eminim. Ayrıca mülteciler de Türkiye’nin dünyada en güçlü duruşu sergilediği çok hassas ve önemli bir alan. Kortejimizle bu konuya da dikkat çekeceğiz. ’ cümleleriyle anlatırken medya mensuplarının sorularını da cevaplandırarak toplantıyı noktaladı.
227 SEANSTA 134 FİLM GÖSTERİLECEK
53. Uluslararası Antalya Film Festivali, 8 gün boyunca, 7 Salonda, 227 seansta 39 ülkeden 134 filmi izleyicileriyle buluşturacak. Türkiye’den yüzlerce sinema profesyonelinin yanı sıra dünyadan yüzden fazla yabancı sinemacı ve basın mensubunu ağırlayacak. Festival filmleri ise bu yıl Ulusal Yarışma, Uluslararası Yarışma, Dünya Sinemalarından, Ustaların Gözünden, Rengahenk, İlk Filmler, Hiçbir Yerin İnsanları, Bir Ülkeye Bakış: Çin, Güneş Tutulması, Gece Yarısı Gösterimleri, Özel Gösterimler, Onuruna, Anısına, Engelsiz Filmler, Kısa Film Seçkisi ve Belgesel Seçkisi başlıkları altında toplandı.
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.