Adıyaman'da Bilgi ve Hikmet Kitap Kafe açıldı
Adıyaman'da okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla Bilgi ve Hikmet Kitap Kafe'nin açılışı gerçekleştirildi.
Bilgi ve Hikmet Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Adıyaman Şubesi tarafından hazırlanan "Kitap Kafe Projesi" kapsamında Bilgi ve Hikmet Kitap Kafe'nin açılışı gerçekleştirildi.
Turgut Reis Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde açılışı yapılan kitap kafede 3 bin kitap, vatandaşların hizmetine sunuldu.
Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, açılışta katılımcılara hitap etti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Dairesi Başkanlığının, gençlik hizmetleri ve spor il müdürlükleri aracılığıyla Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde 2016-1 Çağrısı Projesi kapsamında 3 milyon TL'yi bulan projeler gerçekleştirdiğini bildiren Keleş, bu kapsamda Adıyaman'ın merkez ve ilçelerinde kitap kafeler açılarak, uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının yürütüleceğini söyledi.
Keleş, "Projeler her gün yavaş yavaş uygulanmaya başlıyor. Gençlerimizin kötü alışkanlıklarından uzak durması, ilk emri oku olan bir dinin mensubu olarak kitap kafe noktasında çocuklarımıza, gençlerimize, vatandaşlarımıza okuma kültürünün aşılanması konusunda ve gençlerimizin kendilerini daha iyi ifade etmelerine olanak sağlayan projeler kapsamında bu bütçenin ne kadar anlamlı olduğunu, ne kadar geniş kitlelere hizmet edebileceğini bugün burada görmüş olmaktayız." dedi.
"Bizim olmasa olmaz olan değerlerimizden kopmamamız lazım"
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, şunları söyledi: "Eğitim ve öğretim, bilim öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle gençlerimize sesleniyorum. Bizim başkalaşmamız ve başkalarına özenti duymamızın ülkemizi çok iyi yerlere götürmediğini görüyoruz. İstersek dünyanın en iyi okulunu bitirelim, en iyi üniversiteyi bitirelim, lisans yapalım ama önemli olan bizim olmasa olmaz olan o değerlerimizden kopmamamız lazım. Eğer bütün bu değerlerimizden kopuyorsak bence okumanın hiçbir anlamı yoktur. Ben bu işi böyle biliyorum."
"Azami bir gayret ile okumayı ve okutmayı geliştirmek lazım"
Okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması gerektiğini anlatan Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Zekeriya Şengöz, "Eğer kendinize yön bulmak istiyorsanız, haysiyetiniz, karakteriniz, kişiliğinizin toplum nezdinde ve özellikle de İslam nezdinde bir anlam ifade etmesini bekliyorsanız, bir medeniyet ufkunuz varsa ve bir dünyayı kurmak istiyor, gelecekte bir altın nesil yetiştirmek istiyorsanız bunun yolu kitap kafelerden geçiyor. Onun için hiç durmadan, didinmeden azami bir gayret ile ideal edinerek okumayı, okutmayı geliştirmek ve çoğaltmak lazım." ifadelerini kullandı.
Projenin koordinatörü İhsan Altun ise "Gençlerimizin, insanlarımızın geçmişi, milli ve manevi değerleri ile buluşması için kitap ve bilgi ile temas edebilmesi için hazırladığımız bir ortam. Dileyen öğrencilerimiz, gençlerimiz burada ders çalışabilirken, dileyen öğrencilerimiz kitaplarını alıp evlerinde okuyabiliyorlar. Ödünç kitap hizmeti sunuyoruz. Burada ay boyunca sürecek projemizde bütün hizmetlerimiz tamamen ücretsiz olacak. İnsanlarımızın çarşıda işlerini hallederken soluklanmak için uğrayabilecekleri nezih bir mekân." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.