Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından "Tüm Yönleriyle Mahremiyet" Kitabı
Mahremiyetin farklı toplumlardaki algılanışı, geçmişle bugünün kıyaslaması ve geleceğe dair öngörülerin değerlendirildiği çalışma 6 bölümden oluşuyor. Birinci bölümde mahremiyetin tanımı, sınıflandırılması ve felsefi yaklaşımı ele alınırken; ikinci bölümde ise "çocuk ve dijital mahremiyet", "yaşlılık ve mahremiyet", "kadın ve mahremiyet" gibi başlıklarda mahremiyet konusu değerlendiriliyor. Üçüncü bölümde, "medya ve mahremiyet" başlığı ele alınırken; dördüncü bölümde, "aile ve mahremiyet", beşinci bölümünde ise "din ve mahremiyet" konusuna yer veriliyor. Çalışmanın son bölümünde ise "Mahremiyete Yönelen Tehditler ve Çözüm Yolları" değerlendiriliyor.
"Tüm Yönleriyle Mahremiyet" kitabının önsözünü kaleme alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ekonomik, sosyolojik, kültürel, bilimsel ve teknolojik alanda yaşanan gelişmelerin mahremiyete dönük tutum ve davranışların farklılaşmasında önemli bir rol oynadığını söyledi. Bakan Derya Yanık, "Gazete, dergi, radyo ve televizyon yayıncılığı gibi geleneksel medyanın ötesinde artık alternatif bir medya olarak var olan sosyal medya mecraları mahremiyet algısını önemli şekilde etkiliyor. Bu noktadan hareketle, mahremiyet kavramını tüm yönleriyle ele alarak bilimsel bir çerçeve sunmak ve yapılacak akademik çalışmalara yön verecek bir kılavuz oluşturmayı hedefledik. Bu kitabın hazırlanmasında alanında uzman ve yetkin akademisyenlerimiz ile Bakanlığımız uzmanlarının birikimlerinden yararlandık. Bu çalışmanın önemli bir ihtiyacı karşılayacağına inanıyorum" dedi.
Yapılacak çalışmalara, sosyal politikalara ve sosyal hizmetlere yön verecek bir rehber olma niteliği taşıyan "Tüm Yönleriyle Mahremiyet" kitabına Bakanlık web sayfasından (https://www.aile.gov.tr/media/99850/tum-yonleriyle-mahremiyet.pdf ) ulaşılabilir. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.