Anadolu’nun hikâyeleri, UNESCO'da
UNESCO tarafından her yıl düzenlenen Dünya Miras Komitesi Toplantısı’nın 40’ıncısına bu yıl İstanbul ev sahipliği yapıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı kapsamında DÖSİMM ile birlikte hayata geçirilen iş modeli ile 2009 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren BKG, kültürel mirasın nesilden nesile aktarılması için bu coğrafyanın hikayelerini yansıtan tasarımlarını tarih tutkunları ile buluşturuyor. BKG, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek ve 10 gün sürecek etkinlikte, Müze Mağazası ile yerli ve yabancı tüm katılımcılara Anadolu topraklarının hikâyelerini anlatıyor.
Eğitim, bilim ve kültür alanında kurulduğu 1945 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren UNESCO tarafından gerçekleştirilen Dünya Miras Komitesi Toplantısı bu yıl İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. 40’ıncı kez yapılan ve 10 gün sürecek olan toplantı için Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerden, alanında uzman yüzlerce katılımcı Türkiye’ye geldi.
Anadolu topraklarının sahip olduğu mirası tüm dünya ile buluşturma vizyonu ile çalışmalarını sürdüren BKG, bu anlamlı toplantı için etkinlik alanında açtığı Müze Mağazası’nda dünyanın dört bir yanından gelen kültür ve tarih meraklılarını ağırlıyor.
Dünya Miras Listesi’nde 15, Geçici Liste’de 60 varlığa sahip olan Türkiye’nin sahip olduğu kültür, bu coğrafyada yaşamış yüzlerce uygarlığın bıraktığı izler, BKG’nin birbirinden fonksiyonel tasarımları barındıran koleksiyonları, replikaları ve prestij kitapları ile gözler önüne seriliyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında DÖSİMM ile birlikte geliştirilen işbirliği modeli ile Anadolu hikayelerini eşsiz tasarımlara dönüştüren BKG, beş duyuya hitap eden zengin ürün portföyünü ile yerli ve yabancı ziyaretçilerle paylaşıyor.
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.