"Doğudan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi"

"Doğudan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi"
GAP İdaresi tarafından, sürdürülebilir kalkınmanın ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarını bütünleştiren, yoksulluğu azaltmaya yönelik, 9 ilde 46 merkezde kurulan ÇATOM projesi kapsamında “Doğudan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi" açıldı.

GAP İdaresi tarafından, 9 ilde 46 merkezde kurulan Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) projesi kapsamında “Doğudan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi” açıldı.

GAP İdaresi Başkanlığı Sosyal Projeler Koordinatörü Sosyolog Ali Çiçin yaptıkları çalışmalarla ilgili İLKHA’ya değerlendirmelerde bulundu.

GAP İdaresi Başkanlığı olarak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, ekonomik, fiziksel, çevre ve kültür gibi kalkınma hamlelerinin yanında insani kalkınmaya da önem verdiklerini belirten Çiçin “Bu sosyal gelişim çalışmalarından biri de Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM). Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin 9 ilinde 46 merkezde ÇATOM’lar var. Bu kurumlarda kadınlarımız hem eğitime yönelik hem kendilerini geliştirmeye yönelik bir takım çalışmalar yapmaktadır. Aynı zamanda aile ekonomilerine destek olmaları açısından bir takım ekonomik faaliyetler yapmaktayız. Sipariş alıp para kazanma gibi bir takım çalışmalar yapmaktayız.” diye konuştu.

“Bu güne kadar bölge kadınlarımıza çok ciddi bir değer kattığımızı düşünüyorum” diyen Çiçin “Bir mühendislik projesi gibi rakamlarla ifade edemesek bile sosyal çarpan etkisi bizim açımızdan çok daha kıymetlidir. İşte bu çalışmalardan birisi de yıl boyunca kadınların evde ya da ÇATOM merkezlerinde ürettikleri ürünleri satmaya yönelik bir çalışmamız bulunmaktadır. Şu anda İBB ile 12 yıldır devam eden ve bu yıl 12’ncisini yaptığımız “Doğudan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi” çalışmasında bulunmaktayız.” dedi.

1 Mayıs itibarıyla başlayan serginin yaklaşık 11-12 gün süreceğini ifade eden Çiçin “Burası yıl boyunca kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünlerin satıldığı bir sergi alanıdır. Burada satılan bütün ürünler doğrudan o ürünü yapan kadının kendisine gitmektedir. Herhangi bir kesinti, bir aracı kuruluş ya da vergilendirme yoktur. Sadece sosyal bir projedir ve 12 yıldır devam ediyor. Bu çalışmaların bölgedeki kadınlara yıllık ortalama 250 bin liralık katkısı oluyor. O yüzden bizim için de çok kıymetlidir. 9 ilde 45 katılımcımız, görevli kadınlarımız burada bulunmaktadır. İBB ile birlikte 12 gün sürecek bir programın içerisindeyiz. Çok verimli olduğunu düşünüyorum. Devamının olması için de kurum ve arkadaşlarımız olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

11 Mayıs Cuma gününe kadar açık kalacak olan sergi, el emeği ürünleriyle meraklılarını ağırlayacak. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.