Evli Olduğumuzun Farkında Mıyız?
İnsanoğlu sosyal bir varlıktır. Sosyal olmak, birlikte yaşamak demektir. Bir insanın varlığını tek başına sürdürmesi zordur. Tek başına yaşamak, her şeyden önce fıtrata aykırıdır.
Allah (c.c.) şöyle buyurmaktadır:
“Onda 'sükûn bulup durulmanız' için, size kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet kılması da, O'nun ayetlerindendir. Şüphesiz bunda, düşünebilen bir kavim için gerçekten ayetler vardır.” (Rum, 30/21)
Yuva Kurmanın İlk Şartı: Nikâh
Erkek kadına, kadında erkeğe muhtaç bir varlıktır. İslâm’da, erkek ile kadının bir araya gelmesi ve yuva kurması, nikâh akdi ile sağlanmıştır. Nikâh dışında, yabancı bir erkek ile yabancı bir kadın, birbirlerine mahremdirler.
İslâm Dini, insanoğlunu evlenmeye ve yuva kurmaya çocuk sahibi olmaya teşvik etmektedir. Bu tavsiyeleri, Kur’ân ve Rasululah (s.a.s.)’in Sünneti’nde beyan olunmuştur.
Evli Olduğumuzun Farkında mıyız?
İşte evlilik, bu kadar önemli bir müessesedir. Bizler, bu kadar önemli olan evlilik nimetinin farkında mıyız? Eşlerimize ve çocuklarımıza gerekli ilgiyi gösteriyor muyuz? Yoğun iş temposunun içersinde, onlara zaman ayırıyor muyuz? Gibi kendimize sormamız gereken soruları çoğaltabiliriz.
Toplum olarak, evlilikle ilgili derinlemesine bir muhasebe yapmalıyız. Eşimize en son ne zaman hediye aldık? Aile hayatımızın, daha iyi olması için ne gibi fedakârlıklar yapıyoruz? En son birlikte, ne zaman Kur’ân veya Hadis kitabı okuduk? Sorularına olumlu cevap vermek, huzur ve mutluluğun elde edilişi demektir.
Boşanmaların Önüne Geçmek Gerekiyor
Zaman zaman hepimiz, gerek TV ekranlarında, gerekse yazılı basında aile içi şiddet cinayetleri okuyoruz, izliyoruz ve duyuyoruz. Toplum, ciddi mânâda bir aile bilincini kaybetmeye doğru gidiyor. Gün geçtikçe, şiddet olayları ile birlikte, evlenme oranları düşerken, boşanmalar ise çoğalmaktadır. Kimsenin kimseye tahammülü kalmamış. Boşanan eşler, ortada kalan çocuklar… Sonrası ise, bilinçsiz ve şuursuz toplumlar!
Aile içi şiddetin ve boşanmaların önüne geçmek için, Kur’an ve Sünnet’in tavsiye ettiği evlilik modelini içinde yaşadığımız topluma anlatmamız gerekmektedir.
Dergide Yazısı Olan Yazarlar
Prof. Dr. Nihat Dalgın, Prof. Dr. Sefa Saygılı, Prof. Dr. Nuri Kahveci, Esan Gül, Faruk Köse, Hüseyin K. Ece, Abdullah Dâî, Süleyman Gülek, Ahmet Varol, Fırat Toprak, Recep Arslan, Seyfuislam Çapanoğlu, Abdullah Çağrıcı, İlhami Pınar…
Detaylı Bilgi İçin: 0216 612 78 22 Web: www.vuslatdergisi.com
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.