"Fotoğrafların Dili ile Adıyaman" sergisi açıldı
Adıyaman’ın tarihi yapıları, sosyal yapısı, gündelik yaşamı ve Adıyaman’ın tarihine mal olmuş şahsiyetlerin fotoğrafları ile unutulmaya yüz tutmuş bazı meslekler sergide konu olarak ele alındı.
Bu yıl ikincisini düzenledikleri sergi hakkında konuşan Adıyaman Fotoğraf Yolcuları Derneği Başkanı Mustafa Faruk Şenlik, "Adıyaman’ın tarihi, kültürel değerlerine ait sosyolojisini yansıtan etnik yapısını, coğrafyasını ve mimari dokusunu her şekilde yansıtmaya çalıştık fotoğraflarımıza." ifadelerini kullandı.
Şenlik, "Fotoğrafların bazıları gecenin bir yarısı, gündüz vakti, güneş batarken, güneş doğarken ve bazılarının da şehir içinde, kilometrelerce ötede ama şehrimize ait değerleri olabildiğince estetik ve hem belge değeri olacak şekilde hem de sanat değeri olacak şekilde halkımızın göz sevkine sergiliyoruz." dedi.
Farklı sanatçılara ait fotoğrafları sergilediklerini dile getiren Şenlik, "20 tane sanatçımıza ait 80 tane fotoğraf sergiledik. Sergilediğimiz eserler bine yakın fotoğraf arasından seçilerek sergilendi." ifadelerini kullandı.
"Fotoğraflarımız Adıyaman’ın çeşitli yörelerine ait"
Adıyaman’ın farklı yörelerine ait fotoğrafları sergileyerek vatandaşlarının bu anlamdaki açlıklarını giderdiklerini dile getiren Fotoğraf sanatçısı Musa Gürbüz, "Bu yıl ikincisini düzenledik bu serginin. Sergimizin adı ‘Fotoğrafların Dili ile Adıyaman’ adından da anlaşılacağı gibi Adıyaman’ın çeşitli yörelerinden derlediğimiz fotoğraflar var. 20 sanatçının fotoğrafları var sergimizde. Yoğun bir ilgi var. Adıyaman bu anlamda sanatsal etkinliklere aç olan bir yerdir. Bu tür etkinliklerin sıklık ile çoğalarak yapılması lazımdır." şeklinde konuştu.
Resim sergisinin kendileri için iyi bir deneyim olduğunu söyleyen Gürbüz, "Bu da bizim için farklı bir deneyim oldu. Bundan sonraki sergilerimizde daha etkili daha güzel fotoğraflar ile Adıyamanlıların ve fotoğraf sevenlerin karşısına çıkmak istiyoruz. Kimileri insan figürü ile ilgilenirken kimileri manzara fotoğraflarına bakıyor." dedi.
"Yöresel kıyafetli kadın portresi en ilgi çekenler arasında"
Özellikle bazı resimlerin daha çok ilgi gördüğünü bunların arasında ise yöresel kıyafeti ile fotoğraflanan yöre kadınının olduğunu ifade eden Gürbüz son olarak şunları ifade etti: "En çok ilgi gören karemiz, yöresel kıyafeti ile sergilenen fotoğraftır. Muhtemelen buradaki yaşamı konu aldığı içindir. Çünkü bu şekilde giyinen teyzelerimiz beş, on yıl içerisinde sayısı parmak ile gösterilecek kadar az olacaktır. Bundan sonraki 20 yıl içerisinde ise belki hiç karşılaşamayacağız."
Sergiyi gezen çocuklar ise fotoğrafları sevdiklerini kendilerinin de evde resimler çizdikleri ve sergideki fotoğrafların birbirinden güzel olduklarını söylediler.(İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.