Gaziantep'te “Turizm Şurası” yapıldı

Gaziantep'te “Turizm Şurası” yapıldı
Türkiye’nin uluslararası rekabet ortamında imajını ve marka değerini yükseltmek, ilgili çalışmaları ve görüşleri ele almak üzere 1-3 Kasım'da düzenlenecek olan “3’üncü Turizm Şurası"nın komisyon hazırlık toplantıları devam ediyor.

Türkiye'nin uluslararası rekabet ortamında imajını ve marka değerini yükseltmek amacıyla “3'üncü Turizm Şurası Yerel Yönetimler ve Turizm Komisyonu” Gaziantep’te düzenlendi.

Geçtiğimiz hafta Ankara ve Antalya'da gerçekleşen komisyon toplantılarının ardından Yerel Yönetimler ve Turizm Komisyonu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplandı.

Şura kapsamında belirlenen 13 komisyonun ön hazırlık çalışmalarının ele alındığı toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, belediye başkanları ve çeşitli alanlardan yerel yönetimler ve turizm alanında uzman 25 komisyon üyesi katıldı.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, komisyon toplantısının bir turizm kenti olan Gaziantep'te yapılmasından çok mutlu olduğunu söyledi.

Şahin, “Kalkınma yerelden başlar” şiarının ana unsurlarından birisinin turizm olduğunu vurgulayarak, “Turizm, artık ‘Ne kadar güzel dağım, yaylam var, termalim var’ denilecek bir sektör değil. Bu sektörün tüm alt yapısını oluşturmamız, beraberinde oluşacak riskleri de yönetmemiz gerekiyor.” dedi.

Yerel yönetimler açısından turizm kavramının her geçen gün daha da fazla önem kazandığını belirten Şahin, en önemli ve sürekli gündemlerinden birinin de turizm olduğunu söyleyerek, bu hassasiyetin sonucunda Gaziantep'in en önemli turistik unsurlarından olan gastronomi ile UNESCO Gastronomi Kenti seçildiklerini hatırlattı.

Şahin, “Turizm meselesi artık duygusal bir meseleden çıktı. Turizm tarihi, insanlık tarihi kadar eskidir. Turizm; şehir, ülke ve dünya ekonomilerini direk ilgilendiren bir meseledir. Dönemsel olarak bakıldığında çok ciddi risklerin yükseldiği bir dönemden geçiyoruz. Bizim İki tercihimiz var. Ya içimize kapanacağız, mazeret üreteceğiz ya da turizm riskini fırsatlara çevireceğiz. En zor zamanda mazeret üretmeden, fırsatları, imkânları ve riskleri nasıl yöneteceğiz, yol haritasını nasıl çizeceğiz? Sorularını yanıtlamak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Turizm alanında çok iddialıyız”

Turizm alanında çok iddialı olduklarını ve yeni bir dönemin yaşandığını ifade eden Şahin, sözlerini şu sürdürdü:

“Turizm alanında çok iddialıyız. Yeni bir dönem yaşanıyor. Söylem ve eylem birliği açısından çok ciddi gücümüz var. Bakanlıklarla ilişkilerde ve bütçeleme gibi yerel yönetimlerin kendi içinde yapması gerekenler var. Bakanlıkla olan işbirliğiyle net politikalarla çok daha güçlü bir yol almamız gerekiyor. Dünya’da büyük bir rekabet var. Rekabeti yönetebilmemiz için bu alanda kaliteyi artırıp, söylem ve eylem birliğini güçlendirmemiz gereken bir dönem yaşıyoruz. Bu toplantıdan, bu masadan çok umutluyum."

"Turizm, artık ‘ne kadar güzel dağım var, ne kadar güzel yaylam var, ne kadar güzel termalim var’ diyecek bir sektör değil." diyen Şahin, "Bu sektörün tüm alt yapısını oluşturmamız, beraberinde oluşacak riskleri de yönetmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Turizm sektöründeki en küçük küçülmenin 40 sektörü direkt etkilediğine işaret eden Şahin, “İstihdamı, ihracatı başta olmak üzere bütün rakamları etkiliyor. Ekonomi, sanayi ve turizm sektörü açısından turizm, Gaziantep için önemli bir meseledir. 4 yıl önce Gaziantep’in rekabet gücünü ölçtürdük, arkeoloji ve gastronomi açısından güçlü bir şehir olduğumuz ortaya çıktı." şeklinde konuştu. 

Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı adına katılan Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurci de yerel yönetimler ve turizm konusunun Şura'nın en önemli alanlarından biri olduğunu anlatarak, Bakanlığın, turizmin yerel gelişimine büyük önem atfettiğini, yerel turizmdeki olumlu gelişmelerin Türkiye turizmini de büyüttüğünü vurguladı.

3’üncü Turizm Şurası’nın 13 komisyonunun ön hazırlık toplantıları, Ankara, İstanbul ve diğer illerdeki toplantılarla devam edecek. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.